دیدار مدیران سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان و صنعت، معدن و تجارت استان در راستای افزایش همکاری ها


تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۱۱/۱ - ۰:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۷/۱۵ - ۱۴:۵۵:۴۸
دیدار مدیران سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان و صنعت، معدن و تجارت استان در راستای افزایش همکاری ها

دکتر ژاله حساس خواه مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان با ابراز خرسندی از این دیدار به تشریح فعالیت های سازمان متبوعه خود پرداخت و اهم فعالیت مدیریت های استانی اسناد وکتابخانه ملی را معطوف به حوزه اسناد میراثی و تعیین و تکلیف اسناد موجود در بایگانی راکد ادارات دولتی عنوان کرد.

وی افزود برای نگهداری این اسناد که میراث مکتوب استان محسوب می شوند نیاز به وجود مخازن استاندارد بوده و هیچ یک از مدیریت های استانی به تنهایی نتوانسته اند این مخازن را راه اندازی نمایند و گیلان نیز مانند سایر استانها برای ایجاد مخازن استاندارد نگهداری اسناد میراثی خود نیازمند مساعدت ویژه سایر مسئولین استان می باشد.

دکتر حساس خواه در ادامه با اشاره به شورای پژوهش سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان افزود : سازمان صنعت، معدن و تجارت استان می تواند در حوزه پژوهش از ظرفیت این شورا و هر یک از اعضای آن که از چهره های برجسته استان در حوزه  های گوناگون هستند استفاده نماید.

مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان همچنین از دیدارهای خود با دکتر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و دکتر سالاری استاندار گیلان و بسیاری دیگر از مسئولین استانی سخن گفت و تصریح کرد : با قول مساعد و همکاری سایر مسئولین شاهد ایجاد آرشیو ملی غنی در استان خواهیم بود.

دکتر مهرداد دلق پوش مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان نیز با ابراز خرسندی از این دیدار افزود : سعی میشود در آینده پیوندی بین صنعت و سازمان اسناد ملی استان ایجاد شود .

دکتر دلق پوش با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی فرهنگ عمومی محسوب می شود و کمک نهادهای فرهنگی در حوزه اختیارات آن می باشد از آمادگی سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان در اراده جمعی برای کمک به غنی سازی و رفع نیازهای اسناد و کتابخانه ملی گیلان سخن گفت.

وی افزود : بسیاری از اولین ها در کشور از قبیل جاده ابریشم، چای و ... در گیلان بوده و اسناد آن به عنوان میراثی جاودان برای آیندگان حائز اهمیت نگهداری می باشد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همچنین با مطرح نمودن پیشنهاد راه اندازی موزه دائمی اسناد در گیلان افزود : با همکاری شورای فرهنگ عمومی به عنوان متولی هماهنگی امور فرهنگ در استان می توان با شناسایی یکی از ساختمان های قدیمی شهر رشت که تعداد آنها زیاد است اقدام به تجهیز و راه اندازی موزه دائمی میراث مکتوب در استان نمود.

وی همچنین برگزاری آئین نکوداشت چهره های ماندگار استان همچون مرحومان خمامی زاده ، نوزاد و میر ابوالقاسمی و  سایرین را نیز فعالیتی موثر در پاسداشت سرمایه های انسانی حوزه فرهنگ و ادب استان دانست.