نشست علمی جنبش جنگل


تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۲۱ - ۱۵:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۸/۱۱/۲۱ - ۱۵:۲:۳۱
نشست علمی جنبش جنگل

نشست علمی جنبش جنگل از منظر« جامعه شناسی ، کتابشناسی و سینمای ایران» به همت سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان در تالار مرکزی رشت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز گیلان نشست علمی جنبش جنگل از« منظر جامعه شناسی ، کتابشناسی و سینمای ایران»  با حضور فرهیختگان و پژوهشگران  در تالار مرکزی رشت برگزار شد. در این نشست ابتدا دکتر ژاله حساس خواه  مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی گیلان ضمن تشکر و خوشامدگویی به مدعوین اظهار داشتند که امیدواند نشستی در شان میرزا کوچک و جنبش جنگل برگزار شود.

سپس پس از پخش کلیپ نهضت جنگل ، دکتر نعیمی جامعه شناس و پژوهشگر در ابتدای سخن؛ با نقد از این موضوع که هرساله در مورد میرزا کوچک تکرار گویی می شود و مشخص نیست که ضرورت پژوهشگرانه ای دارد، اظهار داشتند پژوهش مستلزم این است که مجهولی معلوم شود در غیر این صورت اصیل نخواهد بود.

ایشان به جریانات فکری در جنبش جنگل از جمله جریان های

( ملی-مذهبی،اپورتونیسم و مارکسیسم) اشاره کردند.

 نعیمی در ادامه بیان نمودند جنبش جنگل شامل سه دوره زمانی1 - از ابتدای تاسیس جنبش تا انحلال کمیته اسلام

2- دوره ای که خصلت ایلی و قبیله ای داشت 3-ائتلاف جریان اصلی و جریان چپ مارکسیسم  می باشد.

این استاد جامعه شناس طبق مفهوم کاوی اپورتونیسم ،آنها را فرصت طلب ،کسانی که برای حفظ منافع ،خود را با هر شرایطی تطبیق میدهند و طرفدار نظام حاکمند خواند.

دکتر هومن یوسفدهی پژوهشگر تاریخ ، جهت نقد و بررسی کتاب میلاد زخم بیان کردند این کتاب یکی از  بهترین کتابهاییست که در مورد نهضت جنگل و فراز و فرودهای آن نوشته شده است.

یوسفدهی ابتدا به فصول این کتاب اشاره نمودند و گفتند این کتاب بیشتر بر اسناد اتحاد جماهیر شوروی و اسناد روسیه اتکا دارد که نویسنده خود، به دوگانگی بین این اسناد اشاره می کند.وی گفت: از دیگر مباحثی که به آنها اشاره ای نشده، اسناد آرشیوی پادشاهان عثمانی،نقش جامعه و مردم و گروه های اجتماعی در نهضت جنگل ،نقش مذهب ،نقش زمین داران بزرگ و کوچک در این نهضت می باشد.

ایشان در آخر بیان کردند مردم ما باید تاریخ بخوانند و بزرگان ملت خود را بشناسند و در این راستا جامعه علمی و مورخان مسئول هستند.

بهزاد عشقی منتقد سینما هم به عنوان آخرین سخنران دلایلی را که فیلم ها و مجموعه ها را آثاری بی رمق و خشک کرده و از تاثیرگذاریش کم کرده،

به فردیت تبدیل نشدن آدمها،در نظر نگرفتن ابعاد عاطفی زندگی انسانها و نداشتن چالش های دراماتیک داستان عنوان کردند.

دراین نشست ضمن  تبادل نظر بین حاضران در پایان جلسه با اهدای لوح تقدیر از سخرانان سپاس و قدردانی به عمل آمد.