همایش تجلیل از اهداء کنندگان اسناد و نسخ خطی و سازمانهای پیشرو در احیای بایگانی راکد ادارات دولتی


تاریخ انتشار: ۱۳۹۲/۲/۲۱ - ۰:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۷/۱۵ - ۱۵:۰:۴۶
همایش تجلیل از اهداء کنندگان اسناد و نسخ خطی و سازمانهای پیشرو در احیای بایگانی راکد ادارات دولتی
به مناسبت 19 ارديبهشت روز اسناد و ميراث مكتوب مراسمي در مكان  سازمان اسناد و كتابخانه ملي استان گيلان برگزار شد
حسين عباس نژاد كارسيداني ، مدير سازمان اسناد و كتابخانه ملي استان گيلان ضمن تبريك اين روز به تمامي حافظان ميراث مكتوب اظهار داشت : سالروز ولادت شيخ كليني مصادف با روز ملي اسناد و ميراث مكتوب نامگذاري شده است و اين مجموعه ي نوپا افتخار دارد كه براي گراميداشت اين روز مراسمي را در مكان سازمان اسناد و كتابخانه ملي برگزار نمايد . وي افزود : استان گيلان پيشينه ي فرهنگي بسيار قوي دارد و از اينرو بايد تاريخچه مكتوب اين استان به نحو احسن حفظ گردد و راهگشاي نسل هاي آينده باشد  .
عباس نژاد كارسيداني با بيان اين مطلب كه كتابخانه ملي ايران در سال 1316 شكل گرفته است گفت : در سال 1349 سازمان اسناد به تصويب مجلس قرار گرفت و در سال 1381 مجموعه كتابخانه ملي و اسناد در هم ادغام شد و در حال حاضر اين سازمان نقش اصلي در زمينه  سند وكتب را بر عهده دارد . وي اضافه كرد : بر اساس نياز جامعه ، گرد آوري ، حفاظت ، سازماندهي  از اسناد و كليه مكتوباتي كه در بين مردم و يا در ادارات مورد استفاده قرار مي گرفته و دست به دست مي شده است  توسط اين سازمان جمع آوري و مورد بررسي قرار مي گيرد . وي اضافه كرد : بسياري از اسناد و مكتوبات خانوادگي مربوط  به  گذشته توسط افراد خير به اين سازمان اهداء مي گردد كه جاي تشكر و قدرداني دارد .
مدير سازمان اسناد و كتابخانه ملي استان گيلان با اشاره به اينكه هويت فرهنگي يك ملت گذشته و حال را به يكديگر گره مي زند عنوان كرد : ترسيم آينده ميسر نمي شود مگر با مطالعه پيشينه ارزشمند و تاريخي يك جامعه ، و از اينرو بررسي و پژوهش در زمينه تاريخ يك مرز و بوم از طريق همين اسناد مكتوب و نوشته ها امكانپذير است . عباس نژاد كارسيداني اذعان داشت : اين سازمان توانسته است از بدو تاسيس خود تا كنون ، اسناد و مكتوبات باارزشي را در مورد گيلان ، اسلام و انقلاب گرد آوري نمايد و براي مطالعه در اختيار پژوهشگران قرار دهد . وي عنوان كرد : مجموع 300 برگ اسناد با ارزش از دوره ناصري تا پهلوي اول و دوم و انقلاب اسلامي به اين سازمان اهداء شده كه امروز از اهداء كنندگان اين اسناد تقدير خواهد شد .
عباس نژاد كارسيداني در مورد احياي بايگاني ادارات گفت : با توجه به زمان كوتاهي كه از تاسيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در گيلان مي گذرذ اين سازمان توانسته است با تعامل ادارات و نهادهاي گيلان اسنادي را كه در بايگاني ادارات وجود داشته است را مورد بررسي قرار داده و تعداد 1000 برگه از اسناد را به سازمان اسناد انتقال دهد و اين نتيجه يك كار جمعي بوده است .
وي در خصوص ساير وظايف اين سازمان اظهار داشت : در حوزه كتاب ، ويرايش ، فهرست نويسي و اسكن 200 جلد از نسخ خطي و سنگي اهداء شده توسط مردم فهيم و فرهنگ دوست در دستور كار اين مجموعه قرار گرفته است .مدير سازمان اسناد و كتابخانه ملي گيلان در زمينه حفظ تاريخ شفاهي چهره هاي شاخص استان گفت : حداقل 600 ساعت تاريخ شفاهي از شخصيت هاي مذهبي ، فرهنگي ، سياسي و يادگاران دفاع مقدس انجام پذيرفته است .
همچنين در زمينه انقلاب اسلامي تاريخ مصور شامل عكسها از لحظه هاي تاريخ انقلاب جمع آوري و ثبت شده است .
مدير سازمان اسناد و كتابخانه ملي استان گيلان از ساخت و افتتاح مخزن نگهداري اسناد در اين سازمان خبر داد و بيان نمود : ان شاء الله با كمك و حمايت مسئولان استاني و كشوري  سازمان اسناد با برنامه ريزي  هاي صورت گرفته و گسترش فضاي حفظ و نگهداري اسناد ، مخزن و ايجاد تالار پژوهش ار رتبه پنجم به رتبه هاي برتر صعود خواهد كرد .
 

عباس نژاد كارسيداني در پايان اظهار اميدواري كرد كه با همكاري مردم و مسئولين اين سازمان بتواند در حفظ ميراث ملي و هويت فرهنگي كشور كوشا باشد .
در ادامه اين مراسم ، ناصر عاشوري نماينده مردم فومن و شفت درمجلس شوراي اسلامي اظهار داشت : پژوهش و تحقيق رابطه اساسي با اسناد ، مراكز علمي و كتابخانه ها دارد و براي رسيدن به پيشرفت بايد ميراث مكتوب گذشتگان را محافظت كرد .
وي تصريح كرد : پيشرفت هاي مجازي و اطلاعاتي كه در دنيا صورت گرفته است هيچكدام نمي تواند جايگاه اسناد مكتوب را پر كند .
عاشوري با بيان اين مطلب  كه استان گيلان از لحاظ فرهنگي در تاريخ ايران پيشتاز بوده است  اظهار داشت : هر كس در هر جايگاهي كه قرار دارد مي تواند به نوعي حافظ ميراث فرهنگي اين كشور باشد و  اگراز اين اسناد و مكتوباتي كه اكنون در اختيار ماست حفاظت نكنيم نمي توانيم در آينده سخني براي گفتن به نسل هاي بعد داشته باشيم .
در پايان اين مراسم از اهدا كنندگان اسناد مكتوب به سازمان اسناد و كتابخانه ملي استان گيلان و اصحاب رسانه كه در امر اطلاع رساني اين سازمان فعال بوده اند با اهداي لوح تقدير قدرداني بعمل آمد .
شايان ذكر است در حاشه اين مراسم يك عدد كتاب خطي مربوط به دوران فتحعلي شاه قاجار به قدمت 197 سال توسط آرش شعاع شرق به مركز اسناد اهداء گرديد .