آرشیو تصویری انقلاب اسلامی به صورت کتاب منتشر می شود/ قدیمی ترین اسناد مربوط به اوائل دوره ناصری


تاریخ انتشار: ۱۳۹۲/۱۰/۱۵ - ۰:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۷/۱۵ - ۱۵:۰:۲۰
آرشیو تصویری انقلاب اسلامی به صورت کتاب منتشر می شود/ قدیمی ترین اسناد مربوط به اوائل دوره ناصری

عباس نژاد:

آرشيو تصويري انقلاب اسلامي به صورت كتاب منتشر مي شود/ قديمي ترين اسناد مربوط به اوائل دوره ناصري

رشت - خبرگزاري مهر: مدير سازمان اسناد و كتابخانه ملي گيلان گفت: قديمي ترين اسناد مربوط به اوائل دوره ناصري است و جديدترين اسناد نيز كه بزرگترين آرشيو تصويري انقلاب اسلامي است به صورت كتاب منتشرخواهد شد.

حسين عباس نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: قديمي ترين اسناد موجود در سازمان مربوط به اوائل دوره ناصري است كه شامل يك جلد قرآن كريم در قطع رحلي است و جديدترين اسناد، بزرگترين آرشيو تصويري انقلاب اسلامي است كه لحظات ناب مردم گيلان را در جريان انقلاب اسلامي به تصوير مي كشد.

وي همچنين با بيان اينكه سازمان اسناد در حال تدوين اين آرشيو تصويري و انتشار آن بصورت كتاب است، اظهارداشت: بر اساس فراخواني كه از سوي سازمان اسناد و كتابخانه ملي گيلان صورت گرفت در خصوص اينكه هر كسي كه تصاويري از راهپيمايي و جنب و جوش مردم گيلان در انقلاب دارد به سازمان تحويل دهد اين امر محقق شد و تاكنون 700 عكس از لحظات ناب انقلاب اسلامي از سوي مجموعه داران گيلاني به سازمان تحويل داده شده است.

سازمان اسناد و كتابخانه ملي گيلان جزء 5 استان نخست در سطح كشور است

مدير سازمان اسناد و كتابخانه ملي گيلان در خصوص وضعيت كميت و كيفيت اسناد و كتاب هاي موجود در سازمان اسناد استان در مقايسه با ساير استان ها گفت: از بدو راه اندازي سعي شد در تمام ظرفيت هاي اساسنامه سازمان، اين مجموعه فعاليت كند در اين راستا با توجه به فرهنگ غني گيلان توانستيم با اطلاع رساني و فرهنگ سازي اين امر كه سازمان اسناد و كتابخانه ملي تنها مرجع رسمي و قانوني حفظ و نگهداري اسناد با ارزش و نسخ قديمي است جزء 5 استان نخست در سطح كشور قرار گيريم.

وي افزود: با توجه به شاخص هاي ارسالي از سوي سازمان اسناد و كتابخانه ملي تهران ، توانستيم با همكاري خوب مردم و مسئولان استان در اين مدت كوتاه ، شاهد جمع آوري آرشيو ملي گيلان باشيم.

 عباس نژادبا بيان اينكه بحث واسپاري شابكا، شاپا و فيپا نيز از ديگر وظايف اين سازمان است كه در گيلان در حال برنامه ريزي و اجراست، اظهارداشت: در بحث فيپا كه همان فهرست نويسي توصيفي و تحليلي كتاب پيش از انتشار و درج آن در صفحه حقوقي يا صفحه شناسنامه همان كتاب است اين كار ( فهرست نويسي) نيز از سوي سازمان اسناد و كتابخانه ملي گيلان در حال اجراست بدين صورت كه تمامي ناشران پس از انتشار كتاب و قبل از ورود آن به بازار به ميزان تيراژ انجام شده دو نسخه از كتاب را براي نگهداري به سازمان ارسال مي كنند و پس از ارسال كتاب مجوز فروش براي ناشران صادر مي شود.

وي اذعان داشت: تمامي كتابخانه هاي موجود در سطح استان شناسايي شده و پس از شناسايي با ارسال كد شابكا جهت شناختن كتابخانه هاي موجود استان در سطح بين المللي اقدامات لازم از سوي اين سازمان صورت گرفته است.

مدير سازمان اسناد و كتابخانه ملي گيلان تصريح كرد: در خصوص روزنامه هاي محلي استان نيز براي شناسايي آنها در سطح بين المللي و اختصاص كد بين المللي شاپا نيز اقدامات اوليه از سوي سازمان اسناد و كتابخانه ملي گيلان صورت گرفته و در مرحله اجرا است.

وي ادامه داد: در صورت گرفتن كد شاپا  تمامي روزنامه ها و مجلات استان موظف هستند پس از انتشار يك نسخه از روزنامه ها يا مجلات خود را  به سازمان تحويل دهند، شناسايي روزنامه ها يا مجلات در سطح بين المللي از مزاياي شاپا است.

به گزارش مهر، شابكا شماره استاندارد بين المللي كتاب ايران و شاپا شماره استاندارد پيايندهاي ايران است.