اندیشگاه، محلی برای رویش تفکرات اجتماعی نوین


تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۳/۲۱ - ۰:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۷/۱۵ - ۱۴:۵۷:۵۸
اندیشگاه، محلی برای رویش تفکرات اجتماعی نوین

حسین عباس نژاد مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان از راه اندازی و اجرای اندیشگاه در این سازمان خبر داد .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی  آرت گیل : مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی در گفتگویی اختصاصی با آرت گیل به معرفی این سازمان و به اجرای برنامه های آینده آن پرداخت و افزود : سازمان اسناد و کتابخانه ملی به عنوان حافظه وهویت ملی کشور یکی از وظایف ذاتی اش علاوه بر کارهای سازمانی و درون سازمانی تولید فکر است. ما معتقد هستیم که سازمان می تواند منبعی برای پمپاژ فکر و افکار بدون نگاه سیاسی باشد.
عباس نژاد افزود: دیدگاه ما این است که می توانیم مکانی را ایجاد کنیم که در این مکان افراد مختلف با نگاه های مختلف در کنار هم بنشینند و نسبت به معضلات اجتماعی، فرهنگی و مباحث روز که جامعه گریبانگیر آن است مباحثه و تبادل نظر کنند و آن چیزی که اصلح می باشد و به فکر بهتر خطور می کند را به زبان بیاورند و دیگران از این تفکر و تولید فکر استفاده ببرند.
ایشان در ادامه تصریح کرد: این مبحث بارها در کلام مقام معظم رهبری مبنی بر برگزاری کرسی های آزاد اندیشی تبلور پیدا کرده و بارها حضرت بر این قضیه اعتقاد داشتند که در دانشگاه و حوزه های علمیه باید تولید فکر شود و این جز با برگزاری کرسی های آزاد اندیشی عملی نمی شود.
مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان اضافه کرد:نمونه کوچک یا میتوان گفت نمونه ای از کرسیهای آزاداندیشی را در قالب اندیشگاه در سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان با توجه به طرح کشوری در حال اجرای آن هستیم که با تاکید به موقعیت اجتماعی فرهنگی گیلان حداقل در ۱۰۰ سال گذشته و اینکه گیلان در همه جنبش ها و نهضت ها و حرکت های اجتماعی در کشور تاثیرگذار بوده و بزرگترین انقلاب فرهنگی” انقلاب میرزا” در آن بحبوبه خفقان در گیلان صورت گرفته با آن تفکر آزاد اندیشی و دموکراسی خواهی میرزا و مهمتر بحث انقلاب اسلامی خودمان و مباحث دیگر، اندیشگاه می تواند محلی برای همه اساتید، پژوهشگران و علاقمندان به حوزه فکر، اندیشه و کتاب باشد که نسبت به مباحث مختلف در اینجا تبادل نظر کنند.
عباس نژاد اظهار داشت: خط قرمز ما مباحث سیاسی است و به هیچ وجه وارد مباحث سیاسی نمی شویم ولی در بحث های مختلف که جامعه امروز به آن مبتلا است سعی می کنیم از نظر اساتید دانشگاه استفاده کنیم. همچنین فرق به قول معروف ممتاز برگزاری این جلسات با سایر این است که در تمام این جلسات دوره ای، یا تبدیل به جزو می شوند یا تبدیل به کتاب تا از حافظه های پاک نشوند.
ایشان مدون و دوره ای برگزار کردن مباحث را از برنامه های سازمان ذکر کرد و افزود: یک مبحث کلی که آن از دغدغه های حضرت آقا می باشند سبک زندگی اسلامی است که در دستور کار خودمان داریم و ان شاء الله با حمایت موسسه پیشگامان تمدن و فرهنگ اسلامی آن پروژه ر ا به منصه ظهور خواهیم رساند و با فعالیت های خوب دوستمانمان در این موسس و کارهایی که تا کنون انجام داده اند فکر می کنم بتوانیم در بحث سبک زندگی توفیقاتی را شاهد باشیم.
مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان ادامه داد: با همه ناشران و نشریات استان مکاتبه انجام دادیم مبنی بر اینکه ناشرین رونمایی کتاب خود را در اندیشگاه ما قرار دهند.اعتقاد داریم که کتاب از بدو تولید باید نقد شود ؛ ما از سال ۱۳۹۱ که سازمان تاسیس شد تا الان ۱۱ کارگاه نقد و بررسی کتاب داشتیم و این توفیق برای ما همین بس که برای اولین بار در استان نقد و بررسی کتاب به این شیوه را شروع کردیم.

ایشان خاطر نشان کرد: به خاطر اینکه در کار ما با سایر ادارات کل فرهنگی تداخل نشود، سعی کردیم کارگاه های نقد و بررسی را با محوریت جغرافیایی گیلان برگزار کنیم و مباحثی که مربوط به تاریخ گیلان است را به سمت خود جذب کردیم و فقط به مباحث تاریخی با محوریت جغرافیای گیلان می پردازیم.

عباس نژاد اظهار امیدواری کرد و گفت: ان شاء الله با همت شما دوستان دوازدهمین جلسه را در سالن اندیشگاه برگزار خواهیم کرد تا بتوانیم یکی از دغدغه های رهبری که همان کرسی های آزاد اندیشی است و بارها این طور کار کردن را تولید فکر که می تواند به جامعه کمک کند نامیدند اجرا کنیم.
ایشان در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برای دعوت از جوانان اندیشگاه را چطور معرفی می کنید گفت: اگر بخواهیم اندیشگاه را در قالب فرهنگ و اندیشه معرفی کنیم ، محل رویش تفکرات اسلامی جدید است، اندیشگاه محل رویش تفکرات متفاوت با هم و محلی برای اندیشه و تفکر می باشد. اندیشگاه می تواند محلی برای جولان تفکرات متفاوت اجتماعی باشد و در کلام آخر اینکه اندیشگاه محل رویش تفکرات اجتماعی نوین است./اختصاصی آرت گیل