در دهمین جلسه اندیشگاه ؛تعادل برقرار کردن بین عقل و احساس بهترین نوع شخصیت است


تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۴/۱۳ - ۰:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۷/۱۵ - ۱۴:۵۷:۴۷
در دهمین جلسه اندیشگاه ؛تعادل برقرار کردن بین عقل و احساس بهترین نوع شخصیت است

دهمین جلسه اندیشگاه با حضور استاد نورس و با موضوع احساسات در سبک زندگی با مشارکت موسسه پیشگامان تمدن و فرهنگ اسلامی در سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان برگزار شد .

استاد نورس در این جلسه گفت: احساس یک واکنشی است که از گیرنده های حسی انسان چه در درون و بیرون می رسد و انسان ها پردازش می کنند و به آن جواب می دهند. این واکنش ها در مقابل کنش است و می تواند درونی و بیرونی باشد که جنبه بیرونی پررنگ تر است.این سوال ممکن است برای ما ایجاد شود که آیا احساسات مختص به انسان است یا در موجودات گیاهان و حیوانات هم می باشد ، در جواب باید گفت احساسات فقط برای انسان است و در حوزه حیوانات غرایض می شود. ما در حیوانات فعل را می بینیم و چرایی آن عمل را نمی بینیم.

وی افزود: در علم اخلاق احساس پشت سر آن است ما آموزش می دهیم کجا رفتار کنید. در علم اخلاق ما احساس را کنترل می کنیم که چگونه رفتار کنیم . احساس در چگونگی شخصیت انسان نقش دارد و موضوع تعیین می کند چه احساسی را کجا به کار ببریم . مثلا لازم است یک جایی برای کودک خشمگین می شود و جایی دیگر باید مهربان باشید. کترل کردن احساس بستگی به موضوع دارد .

نورس در ادامه اضافه کرد: هماهنگ کردن عقل و احساس اعتدال می شود که بهترین نوع شخصیت است. اگر فقط منطقی باشید ربات می شوید و از آن طرف احساساتی باشید تابع شرایط می شوید و نواسانات دارید و ثبات شخصیتی ندارید. تعادل برقرار کردن بهترین نوع شخصیت است. کنترل کردن و تعادل کار راحتی نیست. بهترین حالت این است که آمادگی داشته باشید تا در شرایط قرار گرفتن بهترین تصمیم را بگیرید.

این استاد گفت: احساسات در زندگی پر رنگ است و باید تعدیل شود نه اینکه حذفش کنیم. اما احساسی برخورد کردن با رسانه های دیجتال و فضاهای مجازی ضربه می زند و جنبه دامها پر رنگ تر شده و به تلگرام و لاین و…. اعتیاد پیدا کرده ایم . باید به کودکانمان یاد بدهیم که چطوری از موبایل استفاده کند و آموزش ببیند.

وی تصریح کرد: اخلاقیات دارد تغییر می کند، والدین خودشان رفتارشان در زندگی غلط می باشد و باید بدانیم که یقینیات شکل زندگی را می سازد . باید گفتار و رفتار یکی باشد . امروزه در خانواده ها خیلی احساسی برخورد می شود. احساسات چیز لازم است اما نه پر رنگ مثل جوان امروز که زود عاشق می شود و ۶ ماه بعد تفاهم ندارند.

نورس ادامه داد: باید احساسات را کنترل کنیم . خشم و عصانیت داریم بهتر است عملی انجام ندهیم و صحبتی نکنیم. اگر موقعیت ها را بشناسیم راحت می شود در طرف مقابل تاثیر گذاشت باید همیاری باشد . در زوجین اگر این طور باشد کودک یاد می گیرد . پس احساسات را باید در خانواده کنترل کرده و آموزش دهیم .