هفتمین نشست روزنامه نگار در زوم در مرکز فارس برگزار شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۱۱/۴ - ۰:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۷/۱۵ - ۱۵:۱۸:۲۸
هفتمین نشست روزنامه نگار در زوم در مرکز فارس برگزار شد

به گزارش روابط عمومی مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس، در نشست نقد مجموعه آثار هژیر فتحی که شامگاه پنج شنبه درسالن اندیشگاه مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس برگزار شد، سعید نظری به عنوان منتقد این نشست روزنامه نگاری را یک مهارت خواند و گفت: هژیر فتحی به عنوان یک کارشناس ارتباطات و دانشجوی ارشد این رشته دانش روزنامه نگاری را دارد اما به اندازه کافی از مهارت روزنامه نگاری برخوردار نیست.

به اعتقاد این روزنامه نگار با سابقه، هژیر فتحی در پرداختن به مباحث محض روزنامه نگاری، در استان فارس بی نظیر است و تلاش می کند قالب روزنامه نگاری جدید را در کارهایش رعایت کند اما با این همه فتحی به عنوان مدیر یک رسانه اطلاعاتش از حوزه های مختلف خبری محدود است و دامنه لغات و واژگان او گسترده نیست.

وی فتحی را در قامت مدیر رسانه یک روزنامه نگار موفق دانست که توانست در حوزه های میراث فرهنگی و محیط زیست خروجی آثارش را جهانی کند و صدای شیراز و فارس را در این حوزه ها به گوش دنیا برساند.فتحی با زیرکی خیلی زود از روزنامه دل کند و‌مقتضیات جامعه خود را در زمان مشخص شناخت.فتحی امروز با فتحی سال ۸۴ زمین تا آسمان فرق می کند با این وجود هنوز دامنه لغات او کم است و شاید قلمش هنوز به آن پختگی لازم نرسیده و قضاوت در این مورد برای او هنوز زود باشد.

نظری با تمجید از گزارش «ترک خوردن تخت جمشید» هژیر فتحی گفت : قلم فتحی در توصیف آنچه بر تخت جمشید گذشت ستودنی است و یا جایی که از خشک شدن دریاچه پریشان می نویسد نگاهش قابل تقدیر است اما سئوال اینجاست که چرا فتحی فقط تماشاچی خوبی است، چرا او یک کنشگر نیست و چرا قبل از ترک خوردن تخت جمشید و یا خشک شدن دریاچه پریشان قلم او در این حوزه نمی نویسد. علاج قبل از وقوع اتفاقی است که باید در آثار این روزنامه نگار جوان صورت بگیرد.

نظری نگاه تخصصی به یک یا دو حوزه را حلقه مفقوده روزنامه نگاران فارس دانست و پرداختن به حوزه های میراث فرهنگی و محیط زیست توسط هژیر فتحی به عنوان یک روزنامه نگار را ستود ولی در عین حال محدود ماندن یک خبرگزاری در دو حوزه میراث فرهنگی و محیط زیست را ضعف دانست و گفت:  فرق است بین عملکرد فتحی به عنوان یک روزنامه نگار و عملکرد او به عنوان مدیر یک رسانه چرا که مدیر رسانه باید همه حوزه های خبری را رصد کند.

این روزنامه نگار با سابقه استان فارس،رسیدن به یک چارچوب ذهنی مشخص را از جمله ویژگی های یک روزنامه نگار موفق دانست و گفت: گزارش های هژیر فتحی هنوز به قوام لازم نرسیده و اگر او نام خود را از ابتدا یا انتهای گزارش هایش بردارد خواننده نمی تواند تشخیص دهد گزارشی را که خوانده نویسنده اش هژیر فتحی بوده است در صورتی گزارش نویسان موفق امضایشان پای آثارشان است و شما به راحتی می توانید قلم آنها را از دل گزارش تشخیص دهید.

نظری داشتن یک چارچوب فکری مشخص را لازمه کار گزارش نویسی دانست و‌گفت: در گزارش های هژیر فتحی نمی شود تشخیص داد که او‌از کدام طرز و روش فکری تبعیت می کند.

به اعتقاد این روزنامه نگار با سابقه، کار رسانه ایجاد چالش برای رسیدن به یک هدف مشخص است اما فتحی در آثارش خود را وارد چالش نمی کند و برای خود ایجاد هزینه هم نمی کند در حالی که آیندگان از ما خواهند پرسید با قلم خود چه کردید؟

به اعتقاد این روزنامه نگار، فتحی سوژه های خیلی خوبی پیدا می کند که اغلب بکر و تازه هستند.سوژه هایی که کمتر روزنامه نگاری در شیراز به سراغ آنها می رود.

نظری تولید فیلم های کوتاه چند دقیقه ای را از کارهای خوب خبرگزاری مهر در استان فارس دانست و گفت: ورود به حوزه چند رسانه ای با توجه به کارکرد آن در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی از جمله ویژکی های مثبت فتحی در قامت مدیر رسانه است که نشان می دهد او نیاز زمان خود را به خوبی تشخیص می دهد.

سعید نظری حوزه فرهنگی را یک حوزه وسیع دانست که میراث فرهنگی تنها بخشی از این     حو زه است اما متاسفانه خبرگزاری مهر در استان فارس که تلاش می کند خود را یک خبرگزای فرهنگی جلوه دهد از دیگر زیر مجموعه های فرهنگ مثل خوشنویسی و یا نقاشی غفلت کرده و حتی در حوزه کتاب آنگونه که از این خبرگزاری انتظار می رود خروجی نمی بینیم مگر نمایشگاه کتاب تا نمایشگاه کتاب! در حالی که کتابخانه ها ،کتاب فروشی های سطح شهر و‌یا نویسندگان بومی استان می توان چالش خوبی برای این خبرگزاری در حوزه کتاب باشد.

 

مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی مرکز فارس نیز در این نشست با اشاره با سابقه ایجاد خبرگزاری در دنیا و نقش کلاسیک آنها در تولید و توزیع خبر گفت: فضای مجازی و اینترنت در سال های اخیر تعریف خبرگزاری را عوض کرد و زیبایی گرافیک بر تولید خبر اضافه شد.

کوروش کمالی سروستانی با تاکید بر محوری بودن خبرگزاری ها در تولید و توزیع خبر گفت: خبرگزاری ها می توانند الگوی خوبی در عرصه رسانه باشند آنها به آگهی وابسته نیستند و     کنترل آنان در استان سخت تر از روزنامه های محلی است. وی افزود: از زمان تاسیس اولین خبرگزاری در جهان 245 سال و اولین خبرگزاری در ایران  80 سال می گذرد و در این مدت نقش خبرگزاری ها تفاوت فاحشی کرده است و از تولید و توزیع خبر برای نشریات به رسانه عمومی هم تبدیل شده اند.

به اعتقاد کمالی سروستانی رسانه ها در ایران ناقل حقیقت هستند نه کاشف حقیقت همانگونه که در دانشگاهها و در دفاع از ارزش ها هم کاشف حقیقت نیستیم بلکه ناقل آن هستیم امیدوارم رسانه های ما روزی کاشف حقیقت هم باشند.

وی گفت: هژیرفتحی اگر حوزه میراث فرهنگی را در جهت گیری خبری اش پررنگ می کند به این دلیل است که تابع کلان بودن به نفع همه نیست.جدا از اینکه به او نگاه یک‌مدیر رسانه را داشته باشم به عنوان یک روزنامه نگار پرداختن او به یکی دو‌حوزه کاری مشخص نکته مثبت کار اوست چرا که به این حوزه ها تخصصی پرداختن نشانه حسن کار روزنامه نگار است.

در ادامه مراسم فرزاد صدری دبیر اجرایی نشست های روزنامه نگار در زوم نیز رشد کیفی خبرنگاران و مدیران رسانه ها را باعث پویایی فرهنگ عمومی و رشد و توسعه استان در محورهای مختلف سیاسی، اقتصادی،اجتماعی ،ورزشی و فرهنگی دانست و‌گفت: رسانه های همگانی به عنوان یک نهاد مهم اجتماعی یکی از عوامل اثرگذار بر فرهنگ هر جامعه هستند و امروز کارکرد رسانه ها علاوه بر اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگ سازی است.

صدری گفت: مجموعه نشست های روزنامه نگار در زوم، تلاش کرده و می کند،با نقد اهالی رسانه در استان فارس،بر کارکرد فرهنگی این عزیزان تاکید و نقش مهم آنها را در فرهنگ سازی یادآور شود.

 

وی خاطرنشان کرد: روزنامه نگاران زمانی  می توانند یک مدیر، یک فرهنگور، یک هنرمند،یک اقتصاد دان و یا یک سیاستمدار و‌ورزشکار را خوب نقد کنند، که خود از صافی نقد گذشته باشند و‌نشست های روزنامه نگار در زوم نقش این صافی را برای اهالی رسانه در فارس ایجاد می کند.

وی با تمجید از رویکرد فرهنگی خبرگزاری مهر اظهار امیدواری کرد که این خبرگزاری در گزارش های ورزشی،اجتماعی،اقتصادی و یا سیاسی خود نیز نگاه و رویکرد فرهنگی داشته باشد و به نوعی در همه زمینه ها فرهنگ سازی کند.

در ادامه هژیر فتحی نیز به شرایط فرهنگی استان فارس و لزوم دغدغه داشتن روزنامه نگران در حوزه فرهنگ تاکید کرد و ضمن تشریح دغدغه هایش در این حوزه عنوان کرد که حوزه فرهنگ را به عنوان یکی از دغدغه های حرفه ای خود همواره دنبال می کرده است.