29 مهر، روز ملی صادرات، اسنادی از صادرات فرش

مقدمه

به دست بافته پُرزدار و گره‌دار قالی گویند. همه پژوهشگران معتقدند که قالی و قالیبافی از آسیا شروع شده است و ترکستان، ایران و قفقاز می‌باید مهد اولیهٔ این هنر بوده باشد. قالی ایرانی «پازیریک»، قدیمی‌ ترین قالی دستباف یافته ‌شده جهان است که در سیبری کشف شده و قدمت آن مربوط به دوران هخامنشیان است.

قدمت فرش ‌بافی و به‌ طور کل منسوجات در ایران بسیار زیاد است. آثار زیبا و تفکر برانگیزی از دوره‌ های مختلف کشف شده‌اند که نمی‌ توان آن‌ ها را به‌ صورت دقیق به یک دوره خاص نسبت داد. گاهی اوقات یک اثر طی گذشت سالیان دراز و در زمان حکومت سلسله‌های مختلف ساخته شده است. بدین ترتیب، صنعت فرش ایران در طی گذشت زمان پیشرفت و تنوع گسترده‌ای یافته و دستبافت‌ های شهرهای اصفهان، کاشان، قم، مشهد، تبریز، کرمان، شیراز، زنجان، بیرجند، بیجار و... در قالب طرح هایی همچون شاه عباسی، اسلیمی، افشان، درختی، شکارگاه، ترکمن، محرابی و... محبویبت فراوان و شهرت جهانی یافته‌اند.

بنابراین، این هنر زیبا و نفیس ایرانی از دیرباز تا به امروز جذابیت زیادی برای مردمان جهان و شرکت‌ های تجاری داشته است. به عنوان نمونه در سده 19 و 20 میلادی محبوبیت قالی مشهد به حدی رسید که از آن علاوه بر استفاده در داخل کشور، برای صادرات نیز بهره می‌جستند. امروزه فرش ایران به بیشتر کشورهای جهان مانند کانادا، آلمان، روسیه، ژاپن، لبنان و سایر کشورهای جهان صادر می‌شود و درآمد ارزی چشمگیری نصیب کشور می‌کند.

29 مهر، روز ملی صادرات است. به همین مناسبت، اداره­ کل خدمات آرشیوی (گروه ارتباطات آرشیوی)، نمایشگاهی مجازی با عنوان «اسنادی از صادرات فرش»، شامل 10عنوان در قالب 13 برگ سند آماده سازی و در وبگاه سازمان به علاقه مندان تقدیم کرده است.

ارسال تلگراف به وزارت پیشه و هنر بازرگانی، درخصوص معافیت سپردن پیمان ارزی برای صادرات فرش

  • شماره : ۱۲۶۵۹-۲۴۰
  • تاریخ : ۱۳۲۴/۰۷/۱۹