31 شهريور، آغاز هفتة دفاع مقدس

مقدمه

شهید از اسماء حسنای الهی و در لغت به معنی کسی است که در گواهی دادن خود امین باشد. شهيد كسي است که جان خود را در راه خدا فدا و برای رسیدن به رضا و وصال محبوب از هستی خود، در این عالم صرف نظر کرده و از تمام لذائذ مادّی دست کشیده است.
شهداء در فرهنگ قرآن شاهدان اعمالند، نه كشته‏شدگان در جبهه‏هاي جنگ. مقام‏شهادت مقامي رفيع است؛ زيرا شهادت شاهدان در قيامت، مستلزم مشاهده ‏و تحمل‏صحنهٴ عمل در دنياست.
در آیات مبارکه قرآن کریم 55 بار کلمه«شهید»و«شهداء» ذکر شده که به معنی گواه، حجّت، حاضر و آگاه و در یک مورد به معنی مقتول در راه خدا بکار رفته است.
در مجموع شهيد در قرآن و روايات اسلامي ما به چند گروه اطلاق شده است:
1 - كشته شدن در جنگ: كشته شدن در معركه جنگ در راه خدا است كه احكام خاص در فقه اسلامي دارد، از جمله عدم نياز شهيد به غسل و كفن، بلكه با همان لباس خونين دفن مي‏شود.
2 - مردن يا كشته شدن در غير جنگ: در روايات اسلامي آمده است كه چند گروه شهيد از دنيا مي‏روند:
-  حضرت محمد (ص) مي فرمايد: كسي كه در طريق تحصيل علم از دنيا برود، شهيد مرده است.
- حضرت علي (ع) مي‏فرمايد: كسي كه در بستر از دنيا رود، اما معرفت حق پروردگار و معرفت واقعي پيامبر (ص) او و اهل بيتش (ع) را داشته باشد، شهيد از دنيا رفته است.
3-  شهود و گواه: اما اين معناي سوم در قرآن زياد استعمال شده است كه همان گواهي و شهادت دادن و ناظر بودن است كه دقت در آيات نشان مي دهد كه شهود جمع شاهد بمعنى حاضر و بيننده و اشهاد جمع شاهد به معنى شهادت كننده است.
به هنگام جنگ تحميلي صدام عليه ايران، قشرهاي مختلف مردم به‌خصوص نوجوانان و جوانان اين مرز بوم به فرمان رهبر  و مراد خويش امام خميني(ره) براي دفاع از اسلام و ميهن رهسپار جبهه‌هاي نبرد شدند و در اين مسير شماري زيادي از آنان از هستي خود گذشته و به فيض عظيم شهادت نائل شدند.

اداره‌ كل اطلاع ‌رساني و ارتباطات (گروه ارتباطات آرشيوي)، به مناسبت 31 شهريور، آغاز هفته دفاع مقدس، نمايشگاهي مجازي با عنوان «وصيت‌نامه‌هاي شهدا»  شامل 11 عنوان با معرفي 18 برگ سند آماده نموده است كه در وبگاه سازمان تقديم علاقه ‌مندان مي‌شود.

 

وصيت‌نامة شهيد قنبر عليزاده

  • شماره : ۳۱۵۰۰۰۱۸۲
  • تاریخ : ۱۳۶۲/۱۱/۲۷