در همکاری با سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران

40عنوان کتاب تاریخ‌شفاهی در هفته دفاع مقدس رونمایی می شود


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۶/۳۱ - ۱۲:۲۳:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۹/۶/۳۱ - ۱۳:۴۲:۷
40عنوان کتاب تاریخ‌شفاهی در هفته دفاع مقدس رونمایی می شود
مدیر تحقیقات و آموزش اسنادی و تامین محتوای دیجیتال سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس از رونمایی 40 عنوان کتاب تاریخ شفاهی و اسنادی با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در هفته دفاع مقدس خبر داد و گفت: علاوه بر آماده سازی 40 عنوان کتاب تاریخ شفاهی در حوزه دفاع مقدس و رونمایی آنها، ‌توانستیم در همکاری با این سازمان از آسیب 20 میلیون برگ سند مربوط به دفاع مقدس جلوگیری کنیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، سرهنگ حسین فروتن‌نژاد با اعلام این خبر در تشریح برنامه‌های سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس گفت: به مناسبت چهلمین سالگرد دفاع مقدس از 40 عنوان کتاب تاریخ شفاهی و اسنادی رونمایی می شود. برپایی نمایشگاه اسنادی و تصاویر40 قطعه عکس و 40 قطعه سند منتشر نشده به صورت مجازی در سطح کشور از دیگر برنامه ها خواهد بود.

فروتن نژاد افزود: همچنین بنا داریم همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس  فرآیند ورود یک برگه سند به کتابخانه ملی ایران تا زمان قرار گرفتن در مخازن آرشیو ملی ایران را در نمایشگاه باغ موزه دفاع مقدس در معرض بازدید علاقمندان قرار دهیم.

وی ادامه داد: یکی دیگر از برنامه هایی که در همکاری با سازمان اسناد و کتابخانه ملی انجام خواهد شد، برپایی کارگاه‌های تاریخ شفاهی و توصیف اسناد به صورت مجازی به مناسبت چهلمین سالگرد دفاع مقدس است که برای تمام کارشناسان لشکری و کشوری در سطح کشور اجرا خواهد شد.

مدیر تحقیقات و آموزش اسنادی و تامین محتوای دیجیتال سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس اظهار داشت: یکی از دستاوردهای همکاری با سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، انتقال اسناد و مدارک دفاع مقدس به مخازن این سازمان بود که اگر این اتفاق نمی افتاد اسناد، به خصوص اسناد مربوط به اسرا و مفقودین در معرض آسیب قرار می گرفتند و احتمال آسیب به 20 میلیون برگ اسناد دفاع مقدس وجود داشت.

بنابر نظر فروتن‌نژاد اگر بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس تصمیم به ساخت مخازن استانداردی مانند مخازن سازمان اسناد و کتابخانه ملی داشت چندین سال طول می‌کشید و امکان آسیب به اسناد دفاع مقدس امکان داشت، چرا که اسناد این سازمان فقط مکتوب نیست بلکه شامل اسناد دیداری، شنیداری، صوتی، تصویری و فایل دیجیتال نیز می شود.

وی تصریح کرد: همچنین آموزش‌های استاندارد سازی که کارکنان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در تهران و استان‌ها دیده اند، بدون همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی میسر نبود و در نهایت تعامل و همکاری سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس با سازمان اسناد و کتابخانه ملی باعث شد تعاملی بین سازمانهای لشکری و کشوری برقرار شود.

وی تصریح کرد: به عنوان مصداق اگر آرشیو اسناد سایر کشورها بررسی شود، آرشیو اسناد جنگ این کشورها مجزا است ولی امروز با این تعامل به دنیا نشان داده می‌شود که هدف از دفاع مقدس برای جمهوری اسلامی کشورگشایی و اهداف استراتژی سیاسی نبود، بلکه یک دفاع مردمی از حریم جغرافیایی ایران بود. بنابراین اسناد آن نیز مردمی و دسترسی برای همه مردم لازم است، بطوریکه در آینده ای نزدیک با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی، بسترهای لازم برای دسترسی عامه مردم دنیا به اسناد و مدارک دفاع مقدس به صورت دیجیتال مهیا خواهد شد.

پایان مطلب//