بروجردی مطرح کرد: حرکت خودجوش کتابخانه ملی برای ارزیابی استاندارد 34000


تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۵/۲۸ - ۱۶:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۱ - ۱۱:۲۷:۲۰
بروجردی مطرح کرد: حرکت خودجوش کتابخانه ملی برای ارزیابی استاندارد 34000
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به مشارکت داوطلبانه کتابخانه ملی در ممیزی استاندارد34000، گفت: در تلاش هستیم میزان و سهم تاثیر کتابخانه ملی را به عنوان حافظه ملی ایرانیان در ساختار کلی نظام ارزیابی کنیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی، اشرف بروجردی در آیین افتتاحیه «ارزیابی استاندارد 34000» که صبح امروز(دوشنبه 28 مرداد) در اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد ضمن تبریک به مناسبت قرار گرفتن در آستانه عید سعیدغدیرخم، گفت: این جلسه در راستای مشارکت سازمان اسناد و کتابخانه ملی در فرآیند ارزیابی استاندارد 34000 حوزه منابع انسانی است که در سال جاری توسط سازمان اداری و استخدامی نیز مورد تاکید قرار گرفته است.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به مشارکت داوطلبانه کتابخانه ملی در این ارزیابی، افزود: در این ارزیابی سعی شده دستگاه‌ها در شاخص‌های مختلف از جمله میزان رضایتمندی در بدنه سازمان، نوع فرایندی که در کار صورت میگیرد و پروسهای که انجام میشود مورد سنجش قرار گیرند.

وی با اشاره به حدیثی از حضرت امیرالمونین علی علیه السلام مبنی بر اینکه « مَنِ اعتَدَلَ يَوماهُ فهُو مَغبونٌ، هر كه دو روزش يكسان باشد، مغبون است»، افزود: انسان در پروسه کار و عملکرد اگر خودش را مورد سنجش قرار دهد شاید بتواند هر روز نتایج بهتری را به دست بیاورد.

بروجردی تصریح کرد: بنابراین خوب است انسان به صورت مستمر خودش را ارزیابی کند و سهم تاثیر کار خود را بر سایرین و فرآیندی که در آن قرار گرفته است بیابد.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به نواقص موجود در سیستم اداری کشور اشاره کرد و افزود: مهمترین نقص موجود مربوط به خروجی کار می‌شود. در این باره میزان اشتغال کار مفید زیر سوال می‌رود. به این معنی که میزان کارکرد اثربخشی کارکنان به نسبت ساعت حضورشان کمتر است این امر انسان را به فکر وا میدارد جه چرا اثربخشی فعالیت ها پایین است.

بروجردی با تاکید بر اینکه طبیعتاً کسی مایل نیست در این زمینه مورد ارزیابی قرار گیرد مگر اینکه خود فرد پیش از این خودش را مورد سنجش قرار داده باشد، اضافه کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در این مسیر و عرصه داوطلبانه ورود یافته است و پیرو این امر درصدد هستیم تا میزان و سهم تاثیر خود را در ساختار کلی نظام ارزیابی کنیم که در نهایت ملاحظه شود این سازمان چه میزان توانسته در راستای ارائه خدمات به دیگران مفید و موثر واقع شود.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: با حرکت در این مسیر درصدد هستیم به نواقص کار و عملکرد خود اشراف یابیم و در ادامه رافع مشکلات باشیم.سازمان به عنوان حافظه ایرانیان در سطح ملی می‌تواند فرهنگ ساز باشد و از تاریخ این مردم حراست کند.

در ادامه بابک زنده دل نوبری نیز با اشاره به حضور و مشارکت داوطلبانه کتابخانه ملی در این ممیزی، گفت: پروژههای مدیریت تغییرات از سال گذشته در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران آغاز شده است و این سازمان در عرصه‌‌های ارزیابی مختلف به صورت داوطلب وارد شده است.

مدیرکل برنامه ریزی و نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به نتایج و  خروجیهای حاصله از ارزیابی استاندارد 34000 سال گذشته این سازمان، به نقاط قوت و ضعف موجود و اقدامات بهبودی که در یک سال اخیر در سازمان رخ داده است پرداخت.

وی مدل استاندارد 34000 را حائز دو بخش اصلی برشمرد و تصریح کرد: این مدل دو رویکرد فرآیندهای منابع انسانی و نگرش های منابع انسانی را مبنای کار و ارزیابی قرار می دهد.

مدیرکل برنامه‌ریزی و نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان اینکه در حوزه اقدامات بهبودی فعالیت‌های مختلفی صورت گرفت، اضافه کرد: نقدی که سال گذشته در خصوص نحوه ارتقا در سازمان اسناد و کتابخانه ملی مطرح شده بود درخصوص نحوه ارتقابر مبنای شایستگی بود ولی امروز مکانیزم کانون ارزیابی شایستگی داریم. بطوریکه امروز این امر برای انتخاب دو معاون مدیرکل از کانال ارزیابی بیرونی رخ داد و در هفته‌های آینده برای دو اداره کل دیگر از حوزه صف سازمان این امر لحاظ خواهد شد.

زنده دل نوبری با اشاره به کسب نمره نسبتاً خوب سازمان اسناد و کتابخانه ملی در شاخص‎های مختلف این ارزیابی در سال گذشته، گفت: در متغیرهای سنجش نگرش توانسته‌ایم به واسطه اقدامات بهبودی که در سازمان انجام شده است نمره بالاتری کسب کنیم.

وی با تاکید بر شاخص «حمایت ادارک شده» در سازمان، افزود: ایجاد فرصت های برابر و توجه به این مهم موجب شده است تا پرسنل احساس کنند مورد حمایت بیشتری قرار گرفته‌اند.

زنده دل همچنین از رشد سازمان در شاخص رضایت شغلی سخن به میان آورد و گفت: این امر به عنوان یکی از شاخص‌های بسیار مهم مطرح است که از مجموع 6 متغیر همچون رضایت از نفس کار، رضایت از مافوق و ... حاصل می‌شود.

مدیرکل برنامه ریزی و نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران یادآور شد: سازمان در دو شاخصه هویت شغلی و رضایت از نفس کار بالاترین نمره را کسب کرده و در این راستا لازم است به مدیریت ارشد سازمان به جهت گوش فرا دادن به نقدها و برخورد صبورانه تبریک گفت چرا که امروز بحث سکوت سازمانی به عنوان یکی از بزرگترین چالش‌های سازمان‌ها به ویژه دستگاه های دولتی مطرح است.

در ادامه این آیین، الهام ابراهیمی سر ارزیاب استاندارد 34000 و عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی، ضمن ابراز خرسندی از اینکه برای دومین بار در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به منظور پیاده سازی ممیزی استاندارد 34000 حضور یافته است، گفت: سال گذشته با حضور در این سازمان تجربه آموزندهای را کسب کردیم و فرآیند یادگیری دوجانبه اتفاق افتاد.

وی همچنین به حضور و مشارکت داوطلبانه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در این ممیزی اشاره کرد و افزود: سازمانهای دولتی به طور معمول به سختی متقاعد میشوند در فرآیندی که حائز رقابت بوده مشارکت داشته باشند بر همین اساس مشارکت دوباره این سازمان در این فرآیند قابل تقدیر است.

سر ارزیاب استاندارد 34000 با اعلام اینکه این ممیزی حدود هشت سال است که در سطح سازمان‌های دولتی و خصوصی در حال پیاده سازی بوده، تصریح کرد: اما امسال به عنوان سومین سال است که این فرآیند به عنوان جایزه مطرح شده است.

وی متناسب‌سازی شرایط ممیزی دستگاه های دولتی با ساختار سازمانها را به عنوان اتفاق خوب این استاندارد برشمرد و ادامه داد: به همین منظور جلسات متعددی در حیطه رابطه با فرآیندها و نگرشها برگزار شد و مدل این استاندارد به لحاظ محتوایی و ساختاری مورد بازنگری قرار گرفت و در نهایت تغییر و تحولاتی در آن ایجاد شد.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: کنفرانس بین المللی مدیریت منابع انسانی در 16 بهمن ماه سالجاری برگزار می‌شود ونتایج کلی جایزه بلوغ منابع انسانی بر مبنای استاندارد 34000 در همان زمان اعلام خواهد شد.

انتهای مطلب/