رشد 26 درصدی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی سال 1398


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۸/۲۰ - ۱۴:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۹ - ۱۵:۴۹:۲۰
رشد 26 درصدی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی سال 1398
مدیر کل برنامه ریزی و نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از رشد 26 درصدی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی سال 1398 در جشنواره شهید رجایی خبر داد و گفت: رشد عملکرد سازمان موجب قرار گرفتن سازمان در «سطح خوب» در میان دستگاه های اجرایی کشور شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، بابک زنده دل نوبری مدیر کل برنامه ریزی و نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در توضیح جزئیات این خبر گفت: در جلسه ای که به منظور تشریح دستاوردهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در جشنواره شهید رجایی با حضور ریاست، معاونین و مدیران این سازمان تشکیل شد؛ گزارش مبسوطی از نتایج عملکرد سال 1398 به نسبت سال 1397 ارائه داده شد.
وی ادامه داد: جشنواره شهید رجایی از سال های میانی دهه 1370 و با هدف انتخاب کارمندان نمونه دولت آغاز شده و در دهه 1380 با هدف انتخاب دستگاه نمونه توسعه یافت. در واقع در سال های اخیر نظام ارزیابی عملکرد دولت به سمت مدیریت عملکرد حرکت کرد که یکی از اهداف آن ارج نهادن به فرهنگ کار گروهی و مشارکت در راستای نیل به اهداف بوده است. 
مدیر کل برنامه ریزی و نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بیان کرد: این جشنواره در دو بخش اصلی شاخص های عمومی (برنامه جامع اصلاح نظام اداری) و شاخص های اختصاصی (ماموریت های اصلی سازمان) عملکرد نسبت به ارزیابی دستگاه های دولتی اقدام می کند. در سال 1398 بر اساس گزارش سازمان اداری و استخدامی کشور، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با رشد 33 درصدی در شاخص های عمومی و رشد 21 درصدی در شاخص های اختصاصی موفق شد در مجموع شاخص های عمومی و اختصاصی، رشد 26 درصدی را نسبت به سال 1397 را از آن خویش کند.  
بابک زنده دل نوبری اظهار داشت: در زمینه شاخص های عمومی (برنامه جامع اصلاح نظام اداری) در سال 1398 در محورهای هشت گانه زیر ارزیابی صورت پذیرفت. در محور توسعه دولت الکترونیک با 66 درصد تحقق سقف امتیازات ممکن، کتابخانه ملی موفق شد 24 درصد نسبت به سال 97 رشد امتیازی داشته باشد. یکی از مهم ترین علل این رشد، توسعه خدمات سازمان در بستر وب و راه اندازی میز خدمت الکترونیکی در قالب استاندارد مد نظر دولت بوده است. در محور مدیریت سرمایه انسانی سازمان رشد 70 درصدی نسبت به سال گذشته را تجربه کرد. از مهم ترین دلایل رشد این محور، ارائه سند برنامه ریزی نیروی انسانی و اجرای مستمر کانون های ارزیابی شایستگی برای انتصاب های مدیران پایه و میانی در سال 98 بوده است. در محور بهبود فضای کسب و کار و ارتقای بهره وری، رشد چشمگیر سه برابر به نسبت سال 97 حاصل شد. استقرار چرخه بهره وری در سال 98 و پیاده سازی نظام مدیریت سبز از علل مهم رشد این محور بوده است. ضمن آنکه برگزاری نخستین بوت کمپ لیبتک (تحت عنوان رویداد ویتا) در تابستان 98 و حرکت سازمان به سمت نوآوری نیز یکی دیگر از مواردی بود که موجب ارتقای سازمان در این محور شد.
وی افزود: در زمینه ارتقای سلامت اداری، مسئولیت پذیری و پاسخگویی، رشد تقریباً سه برابری به نسبت سال گذشته حاصل شد که پیاده سازی منشور حقوق شهروندی و مشارکت فعال سازمان در خصوص مناسب سازی فضاهای سازمانی جهت بهره مندی مؤثر تر معلولین و جانبازان عزیز از دلایل کلیدی آن بوده است. 
مدیر کل برنامه ریزی و نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ادامه داد: بیشترین رشد در محورشاخص های عمومی مربوط به استقرار نظام جامع مدیریت عملکرد بود که رشد امتیازی در حدود 5 برابری نسبت به سال گذشته به دست آمد. در این محور سازمان موفق شد که بیش از 81 درصد از سقف امتیازات ممکن را از آن خویش نماید. تدوین سند تحول دانش بنیان سازمان، استقرار کامل نظام مدیریت عملکرد، ارائه گزارش راهبردی سازمان بر مبنای شاخص های کلیدی عملکرد بین المللی و تشکیل منظم و پیوسته شوراهای راهبری توسعه مدیریت از دلایل بنیادین این دستاورد بوده است. 
زنده دل نوبری گفت: در بخش شاخص های اختصاصی که به ماموریت های اصلی سازمان می پردازد، در محور شاخص های کتابخانه ملی رشدی معادل 7 درصد نسبت به سال 97 اتفاق افتاد. البته باید در نظر داشت که در این محور سازمان موفق شد، 90 درصد سقف امتیازات ممکن را به دست آورد. در محور شاخص های اختصاصی آرشیوی، سازمان موفق شد با رشد بیش از 70 درصدی نسبت به سال قبل، بیش از 94 درصد سقف امتیازات ممکن را به دست آورد. در محور اختصاصی شاخص های آموزش نیز با رشد 25 درصدی نسبت به سال گذشته، 100 درصد سقف امتیازات ممکن به دست آمد.

پایان خبر/