آثار آماده انتشار/ مصاحبه با عبدالمحمد آیتی در «مشتاق معرفت»


تاریخ انتشار: ۱۳۹۵/۱۲/۱۷ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۱:۹:۸
آثار آماده انتشار/ مصاحبه با عبدالمحمد آیتی در «مشتاق معرفت»
مصاحبه تاریخ شفاهی با عبدالمحمد آیتی پژوهشگر، نویسنده و مترجم معاصر، به زودی در مجموعه‌ای با عنوان «مشتاق معرفت»، روانه بازار نشر می‌شود.
مصاحبه تاریخ شفاهی با عبدالمحمد آیتی پژوهشگر، نویسنده و مترجم معاصر، به زودی در مجموعه‌ای با عنوان «مشتاق معرفت»، روانه بازار نشر می‌شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، كتاب «مشتاق معرفت» حاصل هشت جلسه مصاحبه با مرحوم عبدالمحمد آيتي است. او در سال 1305 در بروجرد متولد شد و ابتدا در زادگاه خود برای کسب معلومات ابتدایی وارد مکتب‌خانه سنتی آغاباجی مي‌شود اما پس از چندی والدینش او را به دبستان اعتضاد که قدیمی‌ترین مدرسه مدرن در بروجرد به شمار می‌رفت فرستادند.

آیتی در سال 1320 وارد دبیرستان و در سال‌های پایانی این دوره به تحصیل علوم حوزوی علاقه‌مند شد. به همين جهت به مدرسه علمیه نوربخش رفت و چند سالی نیز در آن‌جا علوم اسلامی را فراگرفت. در سال 1325 به دانشکده معقول و منقول -دانشكده الهيات- وارد شد و این ورود سرآغاز فصل جديدي در زندگی‌اش بود.

اين مصاحبه‌ها در سال 85 توسط خانم فاطمه نورائي‌نژاد از پژوهشگران بخش تاريخ شفاهي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران انجام و سوده مرتجائي تدوين اين مصاحبه را بر عهده داشته است. از نگاه مرتجائی، از آنجا که در نگاه اول اين مصاحبه بسيار شيوا است، تدوین اثر كاري سهل و ممتنع به نظر می‌رسید اما به جهت عمق دانش و گسترده بودن ساحاتي كه مصاحبه‌ شونده به آن پرداخته، لازم بود با دقت و ظرافت به متن مصاحبه‌ها توجه شود.

در اين كتاب به مراحل مختلف زندگي آيتي اشاره شده و این پژوهشگر و نویسنده از زبان خود به حوادث و رويدادهاي مختلفي در دوران زندگي اشاره مي‌كند كه در نوع خود زيبا و قابل توجه است؛ چرا كه اين حوادث در حقيقت بخش‌هايي از تاريخ معاصر ايران است كه از زبان يك شاعر مترجم و محقق برجسته بيان مي‌شود.

«مشتاق معرفت» از فصل‌هایی نظیر دوران كودكي و رفتن به مكتب‌خانه، ايام مدرسه، رفتن به حوزه علميه قم، رفتن به تهران مشكلات و اتهامات در خرم‌آباد، ورود به دانشكده علوم معقول و منقول، ورود به وزارت فرهنگ و شروع تدريس، ازدواج، حوادث پس از بمباران هوايي هيروشيما، رفتن از بابل به خرم‌آباد، چاپ اولين مقالات، ملاقات با مهدي اخوان ثالث، دوستان شاعر، رفتن به ساوه براي تدريس، چگونگي آشنايي با ادبيات جديد، ترجمه قرآن و ترجمه نهج‌البلاغه، تشکیل شده است.