هانیه گرائیلی با اشاره به انتشار یکصدمین شماره «پویش کتابخوانی ملی»

موفقیت طرح های کلان فرهنگی در گرو تداوم آنها است


تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۳/۱۹ - ۱۶:۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۳:۴۴:۵۲
موفقیت طرح های کلان فرهنگی در گرو تداوم آنها است
هانیه گرائیلی مدیر کل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران معتقد است برپایی پویش «کتابخوانی ملی» براساس رسالت های ذاتی این سازمان برای ترویج و توسعه فرهنگ کتابخوانی شکل گرفت و تلاش است این پویش همچون گذشته با قدرت و قوت ادامه پیدا کند.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، هانیه گرائیلی مدیر کل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان این مطلب به مناسبت یکصدمین شماره پویش «کتابخوانی ملی» گفت: سرانه مطالعه در کشور پایین است و این موضوع زنگ خطری جدی به شمار می آید که اگر این مهم مغفول بماند نمی توان انتظار داشت کشور در مسیر توسعه قرار گیرد. متاسفانه زندگی در دوران کرونا و شرایط سخت اقتصادی که بر کشور حاکم بود، موجب شد اولین کالایی که از سبد هزینه خانوار حذف شود، کتاب باشد. 
وی ادامه داد: رسالت های ذاتی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ترویج و توسعه فرهنگ کتابخوانی است و این رسالت  به خصوص در شرایط شیوع ویروس کرونا بیش از گذشته بود و باید برای ترغیب مردم به مطالعه تلاش بیشتری می شد. 
گرائیلی اظهار داشت: اگر به صورت کلان به بحث کتاب و کتابخوانی نگاه کنیم، متوجه می شویم که انسانیتِ انسان ها در گرو انتقال و استفاده بهینه از تجربیات یکدیگر است که این مهم از طریق کلام منتقل می شود و چه تجربه ای بهتر و گران سنگ تر از اینکه کتاب های خوبی که خوانده ایم را به یکدیگر معرفی کنیم.  
مدیر کل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران یادآور شد: برهمین اساس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، به عنوان پایگاه ملی فرهنگ، طی یک برنامه ریزی مدون از فرهیختگان و اندیشمندان در حوزه های مختلف دعوت کرد تا کتاب هایی را که مطالعه آنها را سودمند می دانند برای مردم و مخاطبان معرفی کنند و دلیل مطالعه آنها را نیز بازگو کنند. همه تلاش سازمان این بود که در ادامه مسیر پویش «کتابخوانی ملی» را تقویت و توسعه دهد که نتیجه آن استقبال اهالی فرهنگ و هنر از این پویش ملی بود. 
وی ادامه داد: در کنار برگزاری پویش «کتابخوانی ملی»، تلاش شد به بحث مبادلات کتاب در فضای عمومی نیز پرداخت که به واسطه آن کتاب در اختیار دیگران قرار گیرد.
 هانیه گرائیلی با اشاره به بازخورد پویش «کتابخوانی ملی» در جامعه گفت: علاوه بر استقبال اهالی فرهنگ از این پویش ملی، مخاطبان هم با ارسال صدا برای پویش «کتابخوانی ملی» از این طرح استقبال کردند. به این ترتیب که همکاران من در روابط عمومی سازمان، فراخوان ارسال صدا برای پویش کتابخوانی ملی را منتشر کردند و در این فراخوان اعلام شد مخاطبان بخش هایی از کتاب های معرفی شده در این پویش را به انتخاب خود بخوانند ارسال کنند تا به صورت پادکست منتشر شود.
وی ادامه داد: ارسال این فراخوان با اقبال خوبی از سوی مخاطبان مواجه شد و شاهد بودیم که آثار متنوعی را برای خوانش انتخاب کردند. به اعتقاد من این استقبال عمومی یکی از دستاوردهای پویش «کتابخوانی ملی» بود و در ترویج فرهنگ کتابخوانی موثر است.
مدیر کل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان این مطلب که طرح پویش «کتابخوانی ملی» معطوف به هفته کتاب و کتابخوانی نبوده است، گفت: یکی از مباحث مهمی در هفته کتاب که به طور ویژه به آن پرداخته می شود؛ ترویج و توسعه فرهنگ کتابخوانی است. اما این مهم تنها در یک هفته و به شکل مناسبتی اجرایی می شود. و من معتقدم کارآمدی طرح های مربوط به ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در صورت تداوم، موفق خواهد بود. بر همین اساس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی را در صورت مداومت در نظر گرفت و پویش «کتابخوانی ملی» را به یکصدمین شماره رساند.
گرائیلی تاکید کرد: از ویژگی های مهم و سودمند این طرح معرفی کتاب در حوزه های مختلف و به شکل متنوع بود. زیرا در این پویش از معرفی مثنوی، دیوان شمس، فیه ما فی تا مباحث اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و حتی کتاب های مربوط به حوزه کودکان و نوجوانان مطرح شد. نکته مهم اینکه انتخاب افراد برای حضور با دقت و بسیار هوشمندانه بوده است. زیرا تمام این افراد شخصیت هایی مسلط به حوزه های فعالیت خود بودند و نگاه همه جانبه به مباحث داشتند. 
مدیر کل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خاطرنشان کرد: معرفی کتاب ها در حوزه های مختلف موجب همه گیری فضای بزرگ تر شد که می توان به معرفی کتاب مذهبی، ورزشی، تاریخی، سفرنامه یا ترجمه کتاب های مفید در پویش «کتابخوانی ملی» اشاره کرد این همت در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران توسط حوزه روابط عمومی محقق شد و در تلاش هستیم این روند ادامه پیدا کند.