معرفی کتاب‌های «هزار افسان کجاست» و «اسطوره تهران» در پویش کتابخوانی ملی


تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱/۱۵ - ۱۴:۵۴:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۲:۱۴:۱۵
معرفی کتاب‌های «هزار افسان کجاست» و «اسطوره تهران» در پویش کتابخوانی ملی
علیرضا عالم نژاد راهنمای گردشگری و پژوهشگر تهران به معرفی دو کتاب «هزار افسان کجاست» و «اسطوره تهران» در پویش «کتابخوانی ملی» پرداخت.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، علیرضا عالم نژاد راهنمای گردشگری و پژوهشگر تهران با حضور در پویش کتابخوانی ملی گفت:  بسیار خوشحال هستم که در ‍پویش کتابخوانی ملی شرکت کردم که اتفاقی بسیار شایسته است که به همت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محقق شده است.
وی ادامه داد: دو کتاب در ذهن دارم که معرفی می‌کنم، نخستین کتاب؛ براساس اینکه بنده را در زمینه فعالیت‌هایم به عنوان روایتگری و قصه گویی می‌شناسند، قصد دارم با موضوع روایتگری و داستان سرایی معرفی کنم.
عالم نژاد افزود: بسیاری از افراد «کتاب هزار و یک شب» را می‌شناسند ولی وقتی نام کتابی با عنوان «هزار افسان» مطرح شود، برای افراد سئوال پیش بیایید تفاوت این کتاب با کتاب هزار و یک شب چیست.
وی ادامه داد: بهرام بیضایی کتاب بسیار ارزشمندی در حوزه پژوهش منتشر کرده است با عنوان «هزار افسان کجاست» که اهمیت قصه گویی و روایتگری در این کتاب بسیار اهمیت دارد. دراین کتاب از شخصیتی نام برده می‌شود با عنوان شهرزاد قصه گو؛ که شهزاد می‌آید برای پادشاهی که در ظلمت و تاریکی به سر می‌برد قصه گویی می‌کند و موفق می‌شود تا هنوز قصه به هزار و یک شب نرسیده، آن پادشاه از ظلمت و جهالت رهایی پیدا کند.
عالم نژاد تصریح کرد: کتاب «هزار افسان کجاست» نشان می‌دهد قصه و قصه گو چقدر می‌تواند تاثیر داشته باشد، بطوریکه یک پادشاه را از ظلمت خود نجات دهد، بنابراین نه تنها پادشاه از آن ظلمت نجات پیدا می‌کند، بلکه شهرزاد نیز جان خویش و جان خواهر خود و همچنین جان بسیاری از دختران دیگر را نجات می‌دهد. براین اساس قصه خوب آگاهی بخش است و شما را هدایت به روشنایی می‌کند و باید قصه و کتاب خوب مطالعه کرد.
وی ادامه داد: کتاب دیگری در حوزه تهران معرفی می‌کنم که از آثار جلال ستاری با عنوان «اسطوره تهران» نام دارد، این کتاب به این موضوع می‌پردازد که آیا تهران شهر اسطوره‌ای است یا خیر. زیرا شکل گیری برخی از شهرها بسیار پر رمز و راز است و الگوی کهنی دارند.
وی گفت: در کتاب «اسطوره تهران» به این مسئله پرداخته می‌شود که آیا تهران نیز جزو این شهرها است یا خیر؛ و نویسنده برای اینکه به این پاسخ جواب دهد، کار جالبی انجام داده و تهران را در ادبیات داستانی بررسی کرده است و بسیاری از رمان‌های که درباره تهران در سال‌های گذشته نوشته شده است را جستجو و کنکاش کرده است.
عالم نژاد خاطرنشان کرد: جالب این است که در این کتاب در نهایت به این نکته می‌رسیم که تهران شهر اسطوره ای نیست ولی از منظری به این شکل می‌توان فکر کرد، ولی آن منظر بر می‌گردد به تمام مردمانی که در شهر تهران حضور دارند و تمام عشق و نفرت‌های بین مردم تهران شکل می‌گیرد و به صورتی تضاد بین خیر و شر و زشتی و زیبای و ظلمات و روشنایی جلوه می‌کند.
پایان مطلب//