فاطمه راکعی در پویش «کتابخوانی ملی»:

فضای مجازی جای مطالعه عمیق کتاب را نمی گیرد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۹/۱ - ۱۲:۶:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۹/۹/۱ - ۱۲:۳۸:۵۳
فضای مجازی جای مطالعه عمیق کتاب را نمی گیرد
نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی با پیوستن به پویش «کتابخوانی ملی» گفت: فضای مجازی و اینترنت نمی تواند جایگزین کتاب شود. زیرا از طریق فضای مجازی ترویج فرهنگ کتابخوانی، مطالعه عمیق کتاب و گسترش دانش میسر نیست.

 به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فاطمه راکعی شاعر و نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی با پیوستن به پویش «کتابخوانی ملی» عنوان کرد: بارها شنیده ایم که کتاب دوست آدمی است به نظرمن هم همینگونه است. مهمترین مزیت مطالعه کتاب نسبت به خواندن مطالب بارگذاری شده در فضای مجازی مطالعه دقیق و عمیق آن است. 
راکعی افزود: کسانی که با کتاب انس دارند دقیقاً می دانند که هیچ چیزی حتی فضای اینترنت جای کتاب را نمی گیرد به خاطر اینکه افراد کتاب را به آسانی حمل کنند و در هر لحظه و هر شرایطی می توانند بخش هایی از یک کتاب را مطالعه کنند.
راکعی شاعر و نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هنگام مطالعه کتاب می توان نسبت به مطالبی که خوانده می شود نقطه نظر و حاشیه نویسی کرد که این حاشیه نگاری به ماندگاری در ذهن و قدرت تحلیل مطالب کمک می کند. اما عموما مطالبی که در اینترنت بارگذاری می شود نمی تواند ماندگار شود و اصولا قدرت تحلیل عمیق به خواننده نمی دهد. 
وی خاطرنشان کرد: در همین ارتباط از دانشجویان به عنوان قشری که با فضای مجازی سر و کار بیشتری دارند  پرسش شده که آیا فضای مجازی می تواند جای کتاب در حوزه های مختلف را بگیرد؟  که پاسخ های متعددی داده شده اما یکی از پاسخ ها این بوده که اگر خواننده ای فقط یکبار لذت مطالعه عمیق کتاب را درک کرده باشد هیچ فضای مجازی نمی‌تواند جایگزین کتاب شود.