مهدی محقق در پویش «کتابخوانی ملی» مطالعه قدیمی ترین کتاب حوزه پزشکی را پیشنهاد داد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۸/۲۸ - ۹:۱۳:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۹:۹:۴۷
مهدی محقق در پویش «کتابخوانی ملی» مطالعه قدیمی ترین کتاب حوزه پزشکی را پیشنهاد داد
مهدی محقق علامه، ادیب، فقیه، مجتهد و بنیان گذار دایره المعارف تشیع و مدیر موسسه مطالعات اسلامی با پیوستن به «پویش کتابخوانی ملی» گفت: کتاب «کامل الصناعه الطبیه» نوشته علی بن عباس مجوسی اهوازی است که قدیمی ترین کتاب در علم پزشکی است که برای مطالعه پیشنهاد می کنم.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، مهدی محقق نسخه‌پژوه و پژوهشگر تاریخ پزشکی اسلامی، مصحح و شارح کتب ادبی و فلسفی و فقهی با پیوستن به «پویش کتابخوانی ملی» که به همت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران آغاز شده است گفت: این کتاب همیشه مورد علاقه من بوده است و اخیرا جلد چهارم این کتاب توسط موسسه مطالعات اسلامی دانشگاه مک گیل چاپ و منتشر شده است. 
این ادیب و مجتهد افزود: علی بن عباس مجوسی اهوازی نویسنده این کتاب پیش از اینکه ابن سینا کتاب «قانون» را بنویسد، کتاب «کامل الصناعه الطبیه» را نوشته بود. این کتاب قدیمی ترین مجموعه پزشکی در جهان اسلام به شمار می رود که پیش از این سه جلد از آن منتشر شده و چاپ جدید آن به تازگی وارد بازار شده است.
مهدی محقق گفت: این کتاب را سیدمحمد خالد غفاری یکی از استادان دانشگاه آزاد در سنندج ترجمه کرده است. به دلیل گرانی کاغذ برای انتشار مجدد آن در تنگنا قرار داریم ولی امیدواریم شرایطی فراهم شود که بتوانیم کتاب «کامل الصناعه الطبیه»  را به عنوان قدیمی ترین کتاب کهن ترین مجموعه پزشکی که در ایران نوشته شده دوباره به چاپ برسد.
بنیان گذار دایره المعارف تشیع گفت: درباره مقوله کتاب و کتابخوانی بزرگان زیادی به خصوص شاعران اشعار زیادی سروده اند و من هم همین توصیه را دارم می کنم.