پژوهشکده سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران انجام داد

شیوه ‌نامه ثبت تجربه زیسته فرهیختگان در روزهای کرونا تدوین شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۷/۲۱ - ۱۰:۴۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۹/۷/۲۱ - ۱۳:۹:۵
شیوه ‌نامه ثبت تجربه زیسته فرهیختگان در روزهای کرونا تدوین شد
شیوه نامه ثبت تجربه زیسته فرهیختگان در روزهای کرونا به منظور انجام مصاحبه تاریخ شفاهی توسط پژوهشکده سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تدوین شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، قربانعلی کناررودی رییس گروه تحقیقات تاریخ معاصر و تاریخ شفاهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اعلام این خبر گفت: جلسه ویژه اجرای پروژه تجربه زیسته کرونا در پژوهشکده سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد. در این جلسه به منظور به انجام رساندن مصاحبه تاریخ شفاهی و ثبت تجربه زیسته برخی از فرهیختگان و اهالی علم و فرهنگ در ایام کرونا دستورالعمل ویژه ای تدوین شد.

وی ادامه داد: بر اساس این دستورالعمل چگونگی انجام مصاحبه تاریخ شفاهی تبیین و در اختیار دست اندرکاران این حوزه قرار گرفت که می توان به انجام مصاحبه غیر حضوری برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اشاره کرد.

رییس گروه تحقیقات تاریخ معاصر و تاریخ شفاهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران همچنین افزود: مدت زمان انجام این مصاحبه ها تقریبا بین 20  تا 60 دقیقه است که براساس این شیوه نامه مصاحبه های تاریخ شفاهی انجام می شود. مهمترین بخش این شیوه نامه مربوط به ثبت و ضبط چگونگی مواجه فرهیختگان درعرصه علم و فرهنگ با این ویروس و تاثیر آن در سبک زندگی فردی، اجتماعی و پیشبرد و یا توقف فعالیت های علمی و پژوهشی آنان در این دوران است.

کناررودی درباره ثبت تاریخ شفاهی در دوران کرونا گفت: مقدمات ثبت تاریخ شفاهی زیسته فرهیختگان در دوران کرونا به مرحله نهایی رسیده است و فرآیند انجام مصاحبه تاریخ شفاهی در این حوزه آغاز شده است.

وی یادآورشد: هم اکنون پنج تن از کارشناسان تاریخ معاصر و تاریخ شفاهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مسئولیت انجام این مصاحبه ها را عهده دار هستند. ضمن اینکه به زودی برای اجرای مستقل مصاحبه توسط سایر علا‌قمندان با ارائه مستندات پروژه به این سازمان، با رعایت حقوق معنوی، فراخوانی اعلام خواهد شد.

رییس گروه تحقیقات تاریخ معاصر و تاریخ شفاهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تصریح کرد: مصاحبه های تاریخ شفاهی با عنوان ثبت تجربه زیسته تعداد قابل توجهی از افراد شاخص و فرهیختگان در حوزه علم و فرهنگ در زمان شیوع ویروس کرونا توسط پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران انجام می شود و به همین منظور لیستی از شخصیت های علمی و فرهنگی کشور تهیه و در اختیار مصاحبه گران قرار گرفته است.

پایان خبر//