اشرف بروجردی در گفتگو با رییس کتابخانه ملی لبنان مطرح کرد

آمادگی انتقال تجربیات مرمت نسخه های خطی به کتابخانه های ملی لبنان را داریم


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۳/۱۷ - ۱۰:۳۳:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۹/۳/۱۷ - ۱۰:۴۳:۲۳
آمادگی انتقال تجربیات مرمت نسخه های خطی به کتابخانه های ملی لبنان را داریم
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در گفتگویی آنلاین با رییس کتابخانه ملی لبنان ضمن تشریح فعالیت حوزه های کتابداری و اسناد، نسبت به تبادل تجربیات و همکاری کتابخانه های ملی دو کشور اعلام آمادگی کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ابتدای صحبت های خود با جلنار عطوی سعد رییس کتابخانه ملی لبنان با بیان این مطلب که در ایام کرونا ارائه خدمات به فرهیختگان عرصه فرهنگ و ادب به صورت آنلاین صورت می گیرد، گفت: در شرایط کنونی که جهان در آن به سر می برد، فعالیت های سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران متوقف نشده و دسترسی ها به صورت آنلاین برای همه پژوهشگران چه داخل و چه خارج از کشور میسر است.

وی با اشاره به این مطلب که نسخه های خطی موجود در سازمان اسناد و کتابخانه ملی در سایت موجود است، گفت: فهرست کتابها، اسناد، مقالات، پایانامه ها، کتاب های نفیس، روزنامه ها و مجله ها در سایت قابل دسترس است.

جلنارعطوی سعد رییس کتابخانه ملی لبنان در ادامه این نشست با اشاره به تاریخچه تاسیس کتابخانه ملی این کشور گفت: کتابخانه ملی لبنان در سال ۱۹۲۲ زیر نظر وزارت آموزش ملی لبنان تأسیس شد و در حال حاضر نیز زیر نظر وزارت فرهنگ اداره می شود. در واقع کتابخانه ملی لبنان وظیفه میراث داری تفکر لبنانی را به عهده دارد که این میراث شامل همه مکتوبات اعم از کتاب، مجله ها، نسخه های خطی و غیره می شود.

وی ادامه داد: متاسفانه بسیاری از کتاب های نفیس و کتابخانه‌های ارزشمند در لبنان در جنگ داخلی بین مسلمانان و اعراب مسیحی تخریب شدند، سوختند و به غارت رفتند. علاوه بر این برخی مشکلات دیگر باعث توقف ارائه خدمات به کتابخانه‌ها یا به حداقل رسیدن پیشرفت آن شد. اما توسعه کتابخانه‌ ملی لبنان همواره از اهداف بلند مدت ما بوده است.

عطوی سعد با اشاره به منابع موجود در کتابخانه ملی لبنان گفت: داشته های این کتابخانه کتاب، روزنامه، مجله، نسخه های خطی، اسناد و مدارک فرهنگی، دایره المعارف ها و میکروفیلم های به جا مانده است. مجله هایی که متعلق به یک قرن قبل و همچنین کتاب های قدیمی بسیاری موجود است اما تعداد مجلات قدیمی بیشتر است که در برنامه آتی امکان استفاده مراجعان به صورت آنلاین فراهم می شود.

عطوی سعد با اشاره به مشکلات چاپی در لبنان گفت: چاپ کتاب در لبنان همچنان به شکل چاپی است و انتشار کتاب هنوز به صورت الکترونیکی رواج ندارد اما با توجه به اینکه دانشگاه ها در لبنان به کتابخانه ملی متصل هستند، خروجی آثار منتشر شده و در کتابخانه ملی قابل دسترس است و بسیار خرسندم بگویم ما آمادگی داریم از تجربیات کتابخانه ملی ایران در زمینه تبادل کتاب های الکترونیکی بهره ببریم.

اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در پایان این نشست با بیان این مطلب که امکان ارائه و انتقال تجربیات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به کتابخانه لبنان وجود دارد، گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیش از 80 سال قدمت و فعالیت در این عرصه،‌ داشته های بسیاری در طول سال های متمادی به دست آورده است و برای انتقال این تجربیات اعم از مرمت نسخه های خطی و تبادل کتاب های دیجیتال و غیره آمادگی های لازم را داریم.

پایان خبر//