در نشست هم اندیشی «حفاظت از اموال فرهنگی ملت ها و میراث جهانی» عنوان شد

بروجردی: تعرض به فرهنگ و میراث بشری ایران، تعرض به کل بشر است


تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۷ - ۱۱:۳۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۸/۱۱/۷ - ۱۴:۵۷:۶
بروجردی: تعرض به فرهنگ و میراث بشری ایران، تعرض به کل بشر است
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به اینکه ایران فشرده تاریخ و فرهنگ تمدن جهان است، گفت: تعرض به فرهنگ و میراث بشری موجود در ایران، تعرض به کل بشر است که سهمی از این میراث دارند.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اشرف بروجردی در نشست هم اندیشی حفاظت از اموال فرهنگی ملت‌ها و میراث جهانی که با حضور محمد جواد ظریف - وزیر امورخارجه و جمع کثیری از سفیران کشورها به همراه شخصیت‌ها و صاحبنظران فرهنگی در کتابخانه ملی برگزار شد به اهمیت جایگاه فرهنگ و تمدن ایرانی در عرصه جهانی پرداخت.

بروجردی در شروع سخنرانی خود با اشاره به اینکه محمد جواد ظریف نماد قهرمان ملی در عرصه سیاست در این سرزمین است و او ویژگی‌های خردورزی و دانش نحوه تعامل با دیگران را در معرض دید عموم قرار داده است، اظهار داشت: برآنیم تا با همدلی و هم اندیشی فرهنگ بشری را دراین مرکز فرهنگی که منبع حافظه ملی ایرانیان است همراه با یک نهاد فرهنگی بین المللی (یونسکو)  پاس داشته و آینده پر امیدی را برای نسل امروز ترسیم کنیم و به آنها راه عشق ورزیدن به انسان و انسانیت را یادآور شویم.

بروجردی ادامه داد: وقتی سخن از فرهنگ می‌گوییم سخن از هویت، ملیت، باورها و دانسته‌هایی می‌گوییم که ارزش آفرین هستند و دیرینه و آینده ما را رقم می زنند.

وی گفت: فرهنگ یعنی، عشق به انسانها در لوای خدمت به یکدیگر، یعنی هم‌آوا شدن از پَس آوای تارهای چنگ و نی و تار، یعنی چگونه بهزیستن را آموختن از پس فیلم و تئاتر، یعنی باور‌ها را به نظم در آوردن و زبان مشترک را به کار گرفتن در نماد شعر؛ یعنی ظرفیت‌های وجودی را به کارگرفتن در تجلی هنرهای دستی و دهها نماد هنری دیگری که توصیف کننده لطافت روح و عشق به انسان و انسانیت هستند.

بروجردی ادامه داد: برای ماندگار شدن و خلق میراثی برای آیندگان، این نوای انسان است از زبان حافظ که می‌گوید: هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق - ثبت است بر جریده عالم دوام ما.

وی تصریح کرد: جهان نو، جهان «قدرت فرهنگ» است و دیپلماسی فرهنگی آرام آرام در تعاملات سیاسی جای خود را بازکرده است چرا که فرهنگ، زبان مشترک ملت ها است، امروزه فرهنگ مرزها را در نوردیده و داده‌های خود را برای رشد و توسعه انسان به اشتراک گذاشته است.

بروجردی افزود: دین، دانش، زبان، موسیقی و فیلم نمادهای فرهنگی هستند که به جای دیپلماسی سیاسی و دیپلماسی اقتصادی کار آمد شده اند.

وی گفت: اگر روزگاری معابد، موزه‌ها، مجسمه‌ها و نمادهای فرهنگی از آسیب‌های بشری در امان نبودند امروز منافع بشری و هویت بخشی ملت‌ها اقتضا می‌کند که ملل، در رواداری و صلح باشند تا فرصتها دراختیار همگان قرار گیرد و هویت سازی بر مبنای فکر و اندیشه و فرهنگ جان بگیرد.

بروجردی ادامه داد: در آن صورت است که خلاقیت‌ها بروز و ظهور یافته و انسانها تکامل را تجربه خواهند کرد درآنوقت باید گفت: تو هنوز ناپدیدی زجمال خود چه دیدی - سحری چو آفتابی ز درون خود برآیی.

وی ادامه داد: ظهور و بروز داشته‌های ملت‌ها می‌تواند حلقه وصل فرهنگ‌ها باشد و مجامع بین المللی چاره‌ای ندارند جز اینکه برای حفظ میراث بشری همراهی کنند. آنچه در همین ایام از زبان شورای جهانی آرشیو (ICA) و بیانیه بین المللی «سپر آبی» شنیدیم نمونه خوبی از حمایت‌های مجامع بین المللی است که انتظار می‌رود همه نهادهای بین المللی با همین نگاه به حفظ میراث بشری بپردازند.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تصریح کرد: همچنین بر نهاد‌های علمی - پژوهشی و فرهنگی است که حافظه ملی خود را پاس داشته و از آن محافظت کنند خوشبختانه قوانین وضع شده در سازمان ملل و کنوانسیون‌های مرتبط تسهیل‌گر این مسأله شده است از جمله کنوانسیون ژنو، کنوانسیون لاهه در1949 و اساسنامه دادگاه کیفری بین المللی در 1988 و قطعنامه 2347 شورای امنیت سازمان ملل متحد.

بروجردی ادامه داد:‌ و ایران که فشرده تاریخ و فرهنگ تمدن جهان است از دوران پیش از تاریخ تا عهد هخامنشیان و کوروش و تا آمدن اسلام و دوران در هم تنیدگی و هم افزایی خدمات متقابل اسلام و ایران بر قله‌های تمدن بشری درخشیده است.

وی خاطرنشان کرد: ایران خانه وجود ما است و تعرض به فرهنگ و میراث بشری موجود در آن، تعرض به کل بشر است که سهمی از این میراث دارند.

پایان خبر/

*اخبار سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران را در پیام رسان های فضای مجازی به آدرس(inmmedia@)، اینستاگرام به آدرس (nlai_ir) و در پیام رسان ملی ایتا به آدرس(inmmedia@)  دنبال کنید.