بروجردی: اسناد با قابلیت نگهداری آسیب ندیده است


تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۸/۲۵ - ۱۹:۴۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۸/۸/۲۵ - ۲۰:۱۶:۴۱
بروجردی: اسناد با قابلیت نگهداری آسیب ندیده است
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در نشستی با اهالی رسانه گفت: در رخداد اخیر، اسناد با قابلیت نگهداری به هیچ وجه آسیب ندیده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اشرف بروجردی در نشست خبری با اصحاب رسانه که امروز (شنبه 25 آبان ماه) در کتابخانه ملی ایران برگزار شد گفت: درباره سندهایی که گفته می‌شود در بارندگی‌های چندی پیش تهران آسیب دیده‌اند، در زمان احداث ساختمان آرشیو که در ضلع شمالی اتوبان حقانی واقع شده دقت کافی نشده است. این ساختمان در جایی بنا شده که مردم به اصطلاح می‌گفتند چاله هرز و از طرفی نیز در کنار رودخانه قرار دارد. زمانی هم که مترو حفر شد یک‌بار آب گرفت و شروع به تخلیه آن کردند. آن زمان جهت‌گیری کانال‌های آب تغییر پیدا کرد.

وی با بیان این‌که زیر شهر تهران منبع وسیع آب قرار دارد گفت: ساختمان آرشیو ۱۶ طبقه دارد که پنج طبقه آن زیر زمین و ۱۱ طبقه آن بالاست. احتمال نفوذ آب در این ساختمان بسیار زیاد است و در ادوار گذشته نیز این مخاطره وجود داشته است و همین موضوع باعث شده ما نسبت به بحث اسناد حساس باشیم و اجازه ندهیم اسناد آرشیوی در جایی که احتمال نفوذ آب وجود دارد باشند.

بروجردی خاطرنشان کرد: طبقه منفی پنج نزدیک به زمین است و امکان دارد که در آن‌جا آب نفوذ کند، اما ما هیچ سند معتبر و قابل استفاده ملی را در بخش آسیب پذیر آن‌جا نگهداری نمی‌کنیم.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به کمبود فضا در ساختمان اسناد، گفت: ما دیدیم که طبقه منفی پنج کامل ریل‌گذاری نشده است و یک‌سری از اسناد را از ساختمان آرشیو به طبقه منفی سه منتقل کردیم و این انتقال نیز با دقت بسیار انجام شد.

وی اضافه کرد: سندی در آن‌جا وجود نداشت که قابلیت نگهداری داشته باشد. سند از دستگاه‌های مختلف در کتابخانه ملی جمع‌آوری و کار غربالگری انجام می‌شود و اسناد قابل حفاظت تکلیفش مشخص می‌شود و به طبقات بالا می‌رود، اما اوراق امحایی به طبقه منفی پنج می‌رود و تا زمانی که به کارخانه‌های خمیرسازی منتقل شود آن‌جا می‌ماند.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اضافه کرد: اسنادی که قابلیت نگهداری داشته باشد به هیچ وجه از دست نرفته و آسیب ندیده‌اند.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی درباره این‌که چرا این موضوع زودتر اطلاع‌رسانی نشده است، گفت: حادثه خاصی نبود که ما بخواهیم به آن بپردازیم، بلکه بیشتر فضاسازی انجام شده است. اتفاق خاصی نیفتاده است و ما این‌قدر عقل‌مان می‌رسد که اسناد آرشیوی را در جایی که مخاطره دارد نگذاریم. چیزی که آن‌جا بود اوراق امحایی بود که باید برای خمیرسازی می‌رفت. برخی از دوستان فضاسازی ایجاد کردند. ما اوراق امحایی را خارج کرده‌ایم.

همچنین مظفر پاسدار شیرازی - معاون منابع انسانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی، نیز درباره این موضوع توضیح داد: اولویت نخست ما برای ریل‌گذاری در ساختمان اسناد طبقه منفی دو و منفی چهار است که قفسه‌ها در آن‌جا ثابت هستند. به دلیل کمبود جا خانم بروجردی در نظر داشتند بحث بایگانی راکد ملی را ایجاد کنند اما به خاطر این‌که بودجه نداشتیم و امکان ایجاد ردیف بودجه‌ جدید وجود نداشت فعلا ریل‌گذاری ساختمان اسناد را انجام داده‌ایم که با این موضوع ظرفیت مخازن ۳۰ درصد افزایش می‌یابد. این موضوع بازه زمانی چهار پنج‌ساله‌ای را برای ما ایجاد می‌کند تا بتوانیم ساختمان بایگانی راکد ملی را داشته باشیم.

علی زرافشان - معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی، نیز در سخنانی گفت: بعد از این‌که این اتفاق افتاد ابتدا آب را به بیرون هدایت کردیم و بعد سعی کردیم رطوبت را کنترل کنیم. برای کنترل رطوبت نیز مجبور شدیم دما را افزایش دهیم که این موضوع باعث شد رطوبت به حد استاندارد برسد. الان دما بالاست و زمانی که به این اطمینان برسیم که رطوبت آن‌جا تحت کنترل است دما را نیز کاهش می‌دهیم.

انتهای مطلب/