انتشار اسناد تاریخی باید با درنظر گرفتن منافع ملی صورت پذیرد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۷/۱۶ - ۱۴:۵۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۸/۷/۱۶ - ۱۵:۱۰:۶
انتشار اسناد تاریخی باید با درنظر گرفتن منافع ملی صورت پذیرد
رئیس پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران درخصوص حساسیت انتشار اسناد تاریخی و آرشیوی گفت: انتشار اسناد تاریخی باید با درنظر گرفتن منافع ملی صورت پذیرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نشست نخست فصلنامه بررسی‌های نوین تاریخی در ساختمان آرشیو ملی ایران با حضور پژوهشگران تاریخ و فرهنگ برگزار شد.

در این نشست غلامرضا عزیزی - رئیس پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به روند شکل گیری فصلنامه بررسی‌های نوین تاریخی و واکاوی زوایای مختلف این فصلنامه که همراه با نقد نیز بود، پرداخت.

رئیس پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در زمینه حساسیت انتشار اسناد تاریخی و آرشیوی عنوان کرد: ‌در حوزه انتشار اسناد تاریخی یکی از مهمترین فاکتورها درنظر گرفتن امنیت ملی کشور است همانطور که در دیگر کشورهای دنیا نیز هر سندی که به ضرر منافع آن کشور باشد منتشر نمی‌شود.

عزیزی تصریح کرد: بنابراین به زعم بنده – مسئولیت انتشار اسناد تاریخی نباید از سمت نویسنده دیده شود بلکه باید این مسئولیت از دید کسی باشد که آن اسناد را در اختیار می‌گذارد، کما اینکه طبق قانون مطبوعات مسئولیت مطالب برعهده نویسنده است ولی در حوزه اسناد تاریخی این مسئله باید متفاوت دیده شود.

تعیین تعداد بالای انتشار مقالات در ایران مخرب است

همچنین علی محمد طرفداری - مدیرمسئول فصلنامه بررسی‌های نوین تاریخی با تشریح فراز و نشیب‌های چندساله انتشار این فصلنامه به آسیب‌های پژوهش در ایران پرداخت.

وی ادامه داد: متاسفانه تعیین میزان بالای انتشار مقالات به روند تاثیرگذاری مقالات و کاربردی بودن آنها اثر منفی گذاشته است، مثلا تعیین انتشار مقالات طی 5 سال به تعداد 45 مقاله به هیچ عنوان مورد تایید نهادهای علمی دنیا نیست و باعث افزایش سرقت‌های علمی و سوءاستفاده از دانشجو و ... می‌شود.

مدیرمسئول فصلنامه بررسی‌های نوین تاریخی همچنین درباره وضع تاریخ و پژوهش‌های تاریخی در کشورمان عنوان کرد: متاسفانه برخی افراد برای کسب درآمد به سمت تاریخ کشیده می‌شوند.

نقد «دشمنی» نیست

همچنین در این نشست ناصرالدین پروین -  پژوهشگر تاریخ ادبیات معاصر ایران نیز با اشاره به اینکه باید تاریخ به لایه‌های جامعه ترویج داده شود، گفت: به طور مثال از دوران صفویه تا دوره معاصر و انقلاب – کارهای بسیاری در حوزه پژوهش‌های تاریخی می‌توان انجام داد.

نویسنده پنج جلدی تاریخ روزنامه‌ نگاری ایرانیان و دیگر پارسی‌ نویسان در نقدی در حوزه کار سردبیری مقالات تاریخی تصریح کرد: متاسفانه در کشور وقتی صحبت از نقد می‌شود برداشت دشمنی می‌شود درحالیکه اینطور نباید باشد، مثلا در نقد مقالات باید نکات مبهم مطالب به طور جد اصلاح شود و این کار سردبیران است و آنها باید کار واقعی سردبیری را انجام دهند.

براساس این گزارش، فصلنامه بررسی‌های نوین تاریخی در روند انتشار جدید، محوریت دسترسی مخاطبین به این فصلنامه را با انتشار دیجیتال درنظر گرفته است.

انتهای مطلب/