رشادت‌ مرزبانان به سند تبدیل شود/ دعوت فرمانده مرزبانی از بروجردی برای بازدید از مرزهای کشور


تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۷/۳ - ۱۳:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۸/۷/۳ - ۱۳:۳۱:۹
رشادت‌ مرزبانان به سند تبدیل شود/ دعوت فرمانده مرزبانی از بروجردی برای بازدید از مرزهای کشور
فرمانده مرزبانی ناجا با دعوت از رئیس و کارشناسان سازمان اسناد و کتابخانه ملی برای حضور و بازدید از مرزهای کشور برای مستند کردن رشادت‌های مرزبانان جهت تبدیل کردن به اسناد گفت:‌ جنگ 26 کشور دنیا با ایران در دوران دفاع مقدس جنگ جهانی سوم بود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، سردار سرتیپ پاسدار قاسم رضایی - فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی در پیش‌همایش بررسی نقش ژاندارمری در دفاع مقدس  که با حضور اشرف بروجردی - رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در ساختمان آرشیو ملی ایران برگزار شد، اظهار داشت: دوران دفاع مقدس، دوران انسان ساز و دوران ایجاد یک مکتب بود، دورانی بود که انقلاب شکوفاتر شد.

وی با اشاره به جایگاه دفاع مقدس که نشات گرفته از تاریخ اسلام است، ادامه داد: پیامبران از جمله رسول اکرم(ص) برای هدایت بندگان مبعوث شدند و این حادثه عاشورا بود که اسلام را آبیاری کرد، و انقلاب اسلامی نیز یکی از شعائر بعثت و عاشورا است.

سردار رضایی با اشاره به حوادث و فتنه‌های که بعد از روزهای اول انقلاب رخ داد، تصریح کرد: تجزیه طلبان در غرب و شرق کشور و در شمال و شمال غربی کشور، به همراه گروه‌های معاند نظیر حزب توده و منافقین نتوانستند جلوی خورشید انقلاب را بگیرند.

وی با اشاره به اینکه صدام یک بهانه برای جنگ با ایران بود، افزود: 26 کشور دنیا به طور مستقیم با ایران در جنگ بودند و دفاع مقدس به نوعی جنگ جهانی سوم بود و هدف نیز تجزیه ایران بود و حتی پیش بینی کرده بودند که در مدت سه الی 7 روز وارد تهران شوند و در تهران مصاحبه پیروزی کنند.

فرمانده مرزبانی ناجا با اشاره به نقش ژاندارمری در دفاع مقدس عنوان کرد: روز 31 شهریور روز رسمی حمله عراق به ایران است، ولی در روزهای قبل از این تاریخ به دلیل حملات بعثی‌ها به مرزها و پاسگاه‌های مرزی، ژاندارمری 23 شهید و 78 مجروح داده است و حتی در مرداد 1359 که هنوز جنگ به طور رسمی شروع نشده بود افراد ژاندارمری برای حفظ کیان مرزهای کشور شهید شدند.

سردار رضایی با اشاره به اینکه نیروی انتظامی دو ماموریت مهم پلیسی و انتظامی را برعهده دارد که در جهان منحصربه فرد است، بیان داشت: با این وجود بیشترین نگاه به نیروی انتظامی نگاه پلیسی است، درحالیکه رهبر معظم انقلاب نیز ماموریت نیروی انتظامی را نظامی و دفاعی عنوان کردند.

وی با اشاره به اینکه روحیه دفاع مقدس همچنان در دفاع از مرزها جاری است، عنوان کرد: براساس تحلیل‌های بین المللی هیچ کشوری در جهان به اندازه ایران در مرزهای خود دچار تهدید نیست.

فرمانده مرزبانی جمهوری اسلامی ایران با قدردانی از اشرف بروجردی – رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی برای برگزاری این پیش‌همایش از وی و کارشناسان اسناد و پژوهشگران این سازمان دعوت کرد تا طی بازدید از مرزهای کشور بر ادامه چنین همکاریهای؛  تلاش مرزبانان کشور را به صورت سند ثبت و ضبط کنند.

سردار رضایی با بیان اینکه مرزبانی ادامه مسیر دفاع مقدس و انقلاب است، گفت: مرزبانی جزو سخت ترین دوران سربازی است و نقش خانواده‌ها برای پشتیبانی مرزبانان بسیار اهمیت دارد، بطوریکه وقتی مرزبانان بعد از مدتها نزد خانواده خود می‌روند فرزندان خانواده در نخستین کلام به آنها نمی‌گویند که "بابا خوش آمدی" بلکه می‌گویند "بابا کی می‌خواهی برگردی". و واقعا خانواده مرزبانان بسیار مظلوم هستند.

وی با تاکید بر حضور و بازدید ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از مرزهای کشور در راستای تبدیل شواهد و مستندات فعالیت‌های مرزبانان به سند عنوان کرد:‌ اتفاقاً مشارکت و برگزاری چنین همایشی در جای به‌مانند کتابخانه ملی بسیار خالی و ضروری بود.

فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی با تشریح فعالیت‌های حفاظتی و امنیتی، طی 6 ماهه نخست سال 98 در مرزهای کشور خاطرنشان کرد: در این 6 ماه بالغ بر36 تُن کشفیات مواد مخدر داشتیم یعنی هر ماه 6 تُن؛ و تاکنون نیز مرزبانان کشور بیش از 5 هزار شهید برای حفاظت از کیان مرزهای ایران داشتند.

پروژه‌های تاریخ شفاهی ارتش و سپاه کلید خورده است

همچنین در آغاز ‍پیش‌همایش بررسی نقش ژاندارمری در دفاع مقدس؛ غلامرضا عزیزی - رییس ‍پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نیز با تشریح چگونگی شکل گرفتن این پیش همایش عنوان کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران یک سازمان پژوهشی و خدماتی است.

وی با اشاره به تعریف اهل تاریخ از اسناد که باید 40 سال از قدمت آن بگذرد، گفت:‌ بنابراین پژوهش درباره تاریخ انقلاب نیز از اولویت‌های ما است و در این زمینه پروژه‌های تاریخ شفاهی درباره ارتش و سپاه شروع شده است و براین اساس بود که قول داده بودیم تا نقش ژاندارمری در دوران دفاع مقدس را نیز انجام دهیم.

عزیزی ادامه داد: دفاع مقدس همیشه دفاع مقدس بوده و به گفته رهبر معظم انقلاب باید این گنجینه را به نسل آینده منتقل کنیم زیرا براساس شواهد، دشمنی استکبار با آرمانهای ایران همیشگی است.

رییس ‍پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خاطرنشان کرد: امیدواریم ‍پیش‌همایش بررسی نقش ژاندارمری در دوران دفاع مقدس؛ گام کوچکی در معرفی بیشتر دستاوردهای انقلاب اسلامی به خصوص مرزبانان تداعی شود.

سند رشادت ژاندارمری، شهربانی و کمیته‌ها در فیلم‌ها به نمایش درآید

سردار سرتیپ پاسدار بیژن کارگر - رئیس کانون پیشکسوتان ناجا نیز در پیش‌همایش بررسی نقش ژاندارمری در دفاع مقدس، به تشریح فعالیت‌های این کانون و روند شکل گیری نیروی انتظامی و ادغام سه نهاد ژاندارمری، شهربانی و کمیته‌ها پرداخت.

وی گفت: ما آمادگی همکاری در حوزه‌های پژوهشی و تحقیقاتی را داریم زیرا یکی از گلایه‌ها این است که رشادت‌های مرزبانان از جمله ژاندارمری، شهربانی و کمیته‌ها در مستندها و فیلم‌ها عنوان نمی‌شود از جمله در فیلم خوش ساخت (چ) و "ماجرای نیم روز" به این فعالیت‌ها اشاره ای نشده است.

همچنین در این مراسم با حضور سردار سرتیپ پاسدار قاسم رضایی - فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی و اشرف بروجردی - رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی از امیر "محمد صانعی" از فرماندهان پیشین مرزبانی با اهدای تابلویی نفیس و کتاب تاریخ شفاهی خاطراتش تقدیر به عمل آمد.

انتهای مطلب/