مسئول تالار مطالعات زنان کتابخانه ملی: شعر بلوغ واژگان است


تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۶/۲۷ - ۱۸:۱:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۸/۶/۲۸ - ۱۰:۱۰:۳۷
مسئول تالار مطالعات زنان کتابخانه ملی: شعر بلوغ واژگان است
مسئول تالار مطالعات زنان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان اینکه هنر، رسانه ای ارتباطی و خاص است، گفت: شعر بلوغ واژگان بوده و رهنمودهای زندگی ما ایرانیان اغلب با یک بیت یا مصرعی از شعر همراه است.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران،‌ همزمان با فرا رسیدن روز شعر و ادب فارسی، نشست«جریان شناسی شعر معاصر زنان در ایران و دنیای عرب» امروز(چهارشنبه27شهریور) با حضور اشرف بروجردی- رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و به همت تالار تخصصی مطالعات زنان کتابخانه ملی برگزار شد.

 در ابتدای این نشست، حکمت بروجردی - مسئول تالار مطالعات زنان و مشاوراداره اطلاع رسانی کتابخانه ملی ایران گفت: کارکرد زبان این است که معنای ذهنی را در قالب واژه می ریزد و آنها را در کنارهم در هر زبان به طریقی میچیند و از این چینش معنایی که در ذهن است به ذهن مخاطب منتقل می شود.

بروجردی افزود: اگر زبان به سبب ظهور و بیان اجسام و افکار نزدیکترین همسایه بودن انسان باشد و اگر زبان رسانه ارتباطی عام میان انسانها باشد هنر، رسانه ای ارتباطی خاص است.

وی ادامه داد: کارهنر شاید نشان دادن نسبت روح باشد با جسم، معنایی که زمینی را از غیر زمینی جدا می کند، هنر گاه در قاب نگارگری از خط، رنگ و نقش، گاه در پیکربندی سنگ و آهن و چوب، گاه در امواجی موزون و آواز و گاه در بازی و رقص موزون واژگان یعنی شعر نمایان می شود.

مسئول تالار مطالعات زنان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان اینکه از دیدگاه برخی فلاسفه نظیر هایدگر، شعر سرآمد همه هنرهاست، گفت: شعر بلوغ واژگان بوده و جور دیگر دیدن است و بت عادت را میشکند.

وی تصریح کرد: افرادی که به زحمت از عهده خواندن و نوشتن جملات ساده برمی آیند بیت هایی از شاعران بزرگ را در گفت و گوها در جای مناسب از بر می خوانند در حالی که بدون تردید معنی برخی از کلمات را نمی دانند، این معجزه شعر است، زبانی والا و پیچیده که به آسانی در حافظه جای می‌گیرد.

بروجردی یادآور شد: پیامبران کلام آسمانی را در قالب شعر یا نثر مسجع ارزانی داشته اند و مزامیر از داوود نبی، گاتهای زرتشت و کلام مسجع قرآن شاهدی بر این مدعا است.

مسئول تالار مطالعات زنان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: برای ما ایرانیان شعر فقط یک هنر نیست، ما با شعر و در بستر شعر زندگی می کنیم و رهنمودهای زندگیمان اغلب بیت یا مصرعی از یک شعر است.

وی خاطرنشان کرد: از تمام دارندگان مدرک دکترای تخصصی و کارشناسی ارشد در حوزه مطالعات زنان درخواست می کنیم که یک نسخه از رساله یا پایان نامه خود را در اختیار تالار مطالعات زنان کتابخانه ملی ایران قرار دهند و در صورت تمایل برای برگزاری نشست در زمینه تخصصی خود اعلام آمادگی کنند تا پس از بررسی رساله امکان نشست و ارائه رساله برای آنها فراهم شود.

در ادامه این نشست مهین پناهی-استاد راهنمای رساله ارائه شده با بیان اینکه بالاترین علم، علم الهیات است، افزود: ادبیات و دانش ادبی بعد از شناخت خداوند بالاترین جایگاه را دارد.

وی ضمن قدردانی از دست اندرکاران برگزاری این نشست و با تاکید بر فراهم سازی شرایط برای زنان به منظور پیشبرد فعالیت‌های علمی و ادبی ادامه داد: متاسفانه هم اکنون میزان زنان دانشیار در دانشگاه های کشور فقط 13درصد را تشکیل می دهد در صورتی که 87درصد این امر مربوط به آقایان می شود.البته این مهم در آمریکا نیز برای بانوان عدد 35درصد را نشان می دهد.

 وی همچنین با تاکید بر ضرورت استعدادیابی فرزندان، خاطرنشان کرد: دختران ما باید فرهیخته باشند تا در دامان آنان فرزندان فرهیخته ای تربیت شوند.

در پایان این نشست لعبت بیژنی فر به ارائه رساله خود با موضوع «جریان شناسی شعر معاصر زنان در ایران و دنیای عرب» با تکیه بر اشعار هشت شاعر ایرانی و عربی اعم از پروین اعتصامی، طاهره صفارزاده، سیمین بهبهانی، فروغ فرخزاد، نازک الملائکه، غادة السمان، فدوی طوقان و سعاد الصباح پرداخت.

انتهای مطلب/