افتتاح نمایشگاه تاریخ محلی یزد در کتابخانه ملی/رونمایی سردیس ایرج افشار


تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۶/۹ - ۱۷:۴۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۱ - ۱۱:۲۶:۶
افتتاح نمایشگاه تاریخ محلی یزد در کتابخانه ملی/رونمایی سردیس ایرج افشار
پنجمین نمایشگاه‌ تاریخ محلی موزه کتاب و میراث مستند ایران با عنوان نمایشگاه‌ تاریخ محلی استان یزد، افتتاح شد و در این مراسم سردیس ایرج افشار (پدرعلم کتاب شناسی ایران) نیز به عنوان یکی از مفاخر استان یزد رونمایی شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، عصر امروز (شنبه 9 شهریور) نمایشگاه تاریخ محلی استان یزد با حضور فرهیختگان یزدی از جمله رضا داوری اردکانی، سید محمود دعایی، محمد علی طالبی – استاندار یزد، اشرف بروجردی - رئیس سازمان و همچنین سید عبدالعظیم پویا - محقق سازه‌های آبی یزدی، فرزند مرحوم ایرج افشار، داود پاک طینت مهدی آبادی - مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد و مفاخر و چهره‌های شاخص علمی، سیاسی، فرهنگی، هنری یزد از جمله حسین مسرت در موزه کتاب و میراث مستند افتتاح شد.

در این مراسم، اشرف بروجردی - رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: احیای فرهنگ‌های مناطق مختلف ایران که دارای تکثر فرهنگی نیز هستیم، می‌تواند یک فرصت برای نسل امروز ایجاد کند، تا جایگاه و ریشه خود را بشناسند.

وی با اشاره به برپایی نمایشگاههای تاریخ محلی گیلان، اصفهان، همدان و مازندران در  موزه کتاب و میراث مستند کتابخانه ملی ادامه داد: پشتوانه فرهنگی، علمی و ماندگاری این فرهنگ‌ها بازشناسی آنها است و با ارائه چنین نمایشگاههایی؛ به شناخت ریشه و تعلق‌های فرهنگی کمک شایانی می‌کند.

همچنین در این مراسم، داود پاک طینت مهدی آبادی - مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد به اهمیت رسانه فضای مجازی برخلاف آسیب‌های آن که بیشتر جلوه و تبلیغ می‌شود، گفت: کودکان را می توان در فضای مجازی پرسشگر تربیت کرد، تا عطش اطلاعات محوری آنان هدفمند شود تا به تولید محتوا مبدل شود که این امر باعث می‌شود از هرزه‌گردی در فضای مجازی جلوگیری شود.

مدیر مرکز اسناد و  کتابخانه ملی استان یزد افزود: بنابراین وقتی تولید محتوا صورت پذیرد، متعاقبا بحث‌ها شکل می گیرد و گفتگو نیز در جوامع همیشه باعث پیشرفت بوده است، براین اساس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نیز به دلیل دارا بودن نسخ خطی و منابع، می‌تواند یک مکان و محل رجوع قدرتمند به حساب آید.

در ادامه این مراسم، محمد علی طالبی – استاندار یزد نیز با تشکر از رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای برپایی نمایشگاه‌ تاریخ محلی یزد گفت: ‌یزد- فرهیخته و ریشه دار است و بزرگان متعددی از این دیار در پایتخت زندگی می‌کنند.

وی ادامه داد: نمایشگاه‌ تاریخ محلی یزد در امتداد برنامه‌های بازشناسی فرهنگ یزد است که در این راستا نهادها و سازمانهای مردم نهاد نیز برنامه‌های خوبی برای شناخت شهر یزد اجرا کردند.

استاندار یزد با اشاره به ثبت شهر جهانی یزد در یونسکو افزود: با این وجود افرادی که در این راه تلاش کردند کمتر مورد توجه قرار گرفتند همانطور که یزد دارای هویت تاریخی غنی است ولی آنچنان در همان یزد مورد توجه قرار نگرفته است.

در ادامه این مراسم، سید عبدالعظیم پویا- محقق سازه‌های آبی یزدی عنوان کرد: شناخت تاریخ یزد بدون شناخت تاریخ آب در یزد میسر نیست.

این محقق سازه‌های آبی یزدی با اشاره به اینکه سازه‌های آبی تاریخی، سندهای گذشته یزد هستند، افزود: اگر برخی از مکتوبات جزو سند هستند بناهای که درگذشته تاریخی یزد برای آب ایجاد شده است نیز سند این دیار محسوب می‌شوند.

پویان با تشریح مصادیق جمع کردن و هدایت آب‌های مازاد کوهها در یزد به اهمیت روستای خرانق با 4500 سال قدمت در شهرستان اردکان استان یزد پرداخت و افزود: اگر دو لیوان آب را بخواهیم مقایسه کنیم که یک لیوان آن، آب یزد باشد، باید به جز اتم هیدروژن و اکسیژن؛ در آب یزد، دوراندیشی، اقتصاد و تلاش را نیز به آن اضافه کرد.

همچنین در افتتاح نمایشگاه‌ تاریخ محلی یزد، که پنجمین نمایشگاه از سلسله نمایشگاه‌های تاریخ محلی موزه کتاب و میراث مستند ایران بود، سردیس ایرج افشار (پدرعلم کتاب شناسی ایران) به عنوان یکی از مفاخر استان یزد رونمایی شد و در ادامه از سکه‌های دوره ساسانی و زندیه و نیز سند ثبت یزد به عنوان پنجمین پایتخت کتاب ایران رونمایی به عمل آمد.

انتهای مطلب/