خوشنویسان طلایه داران فرهنگ فارسی/معرفی هنر ایرانی توسط استاد کابلی به دنیای غرب


تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۴/۲۹ - ۱۹:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۸/۴/۳۰ - ۹:۵۶:۲۶
خوشنویسان طلایه داران فرهنگ فارسی/معرفی هنر ایرانی توسط استاد کابلی به دنیای غرب
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران گفت: خوشنویسان مانند گل فروشانی هستند که گلهای زیبا را می‌چینند؛ می‌نویسند و به خانه‌های ما می‌آورند و شعر و ادبیات ما را زنده نگه داشته و دیدنی تر می‌کنند.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، حجت اله ایوبی در آیین نکوداشت پنج دهه هنر آفرینی استاد یدالله کابلی خوانساری که عصر امروز شنبه 29 تیرماه  در تالار قلم سازمان با حضور اشرف بروجردی – رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و به همراه بزرگان ادب و فرهنگ کشور برگزار شد، اظهار کرد:  ستارگان نامی بسیاری در آسمان ایران می‌درخشند و امروز از گذشته بیشتر نیاز به آن داریم تا این ستارگان در آسمان ایران بدرخشند.

وی ادامه داد: ستارگان علم و هنر دراین سرزمین حاصل‌خیز فراوان هستند و اهالی خوشنویسی، حال و هوایی دیگری دارند، مردمانی نازنین و دوست داشتنی که جوانان خلاق و هنرمند دور آنان به مانند پروانه می‌چرخند و معنای واقعی استاد و شاگردی حلقه گمشده استاد و دانشجوی امروز است که در گرو رابطه این استادان معنا پیدا می کند.

دبیر کمیسیون ملی یونسکو – ایران تصریح کرد: خوشنویسان کسانی هستند که با حرف و کلمه کار دارند و خداوند نیز به حرف و کلمه سوگند یاد کرده است. خوشنویسان مانند گل فروشانی هستند که گلهای زیبا را می‌چینند؛ می‌نویسند و به خانه‌های ما می‌آورند و شعر و ادبیات ما را زنده نگه داشته و دیدنی تر می‌کنند.

ایوبی با خطاب قرار دادن استاد کابلی عنوان کرد: استاد کابلی در 5 دهه زندگی هنری خود در باغ و بوستان و گلستان و با طراوت حکیمان فارسی و عرفان ایرانی قدم زده است.

وی ادامه داد: در جهان غرب به دلیل علاقه افراد به حافظ، سعدی و مولانا؛ آنها روبه فراگیری زبان فارسی می‌آورند و کم نیستند در جهان غرب به دلیل خوشنویسی به زبان فارسی روی می‌آورند.

دبیر کمیسیون ملی یونسکو – ایران گفت: امروزه خوشنویسان پرچمدار فرهنگ و تمدن ایران و جهان هستند و در فرهنگ فارسی و جهان نوروز که بنده آن را سرزمین خورشید می نامم یکی از ویژگی‌های مهم؛ خط خوشنویسی است.

ایوبی با تشکر ویژه از بانوی دانشمند اشرف بروجردی – رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و تیم هماهنگ او برای برگزاری چنین بزرگداشت‌هایی تصریح کرد: هنرمندان خوشنویس حلقه وصل فرهنگ ایرانی هستند همانطور که وقتی در کابل برنامه فرهنگی برگزار کرده بودیم از تمام افغانستان برای دیدن اساتیدی همچون استاد امیرخانی راههای سخت و دور را طی کرده بودند.

وی با اشاره به اینکه خوشنویسان طلایه داران فرهنگ فارسی هستند، خاطرنشان کرد: هر جا نام ایران می‌درخشد استاد کابلی در پوست خود نمی‌گنجد و استاد با برگزاری آن نمایشگاه باعظمت خود در غرب، اشتیاق آنها به هنر شرق و هنر ایرانی را به خوبی به رخ دنیای غرب نشان داد.

انتهای خبر/