ایازی: فرهنگنامه پیامبر(ص) مدخل تحقیقات پژوهشگران است


تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۲/۳۱ - ۱۵:۲۳:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۸/۲/۳۱ - ۱۹:۱۰:۵
ایازی: فرهنگنامه پیامبر(ص) مدخل تحقیقات پژوهشگران است
نویسنده کتاب «فرهنگنامه پیامبر(ص) در قرآن کریم»، گفت: این کتاب درواقع یک فرهنگنامه و مدخلی است برای ورود به تحقیقات دیگر که باید از آن استفاده شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نشست نقد و بررسی کتاب «فرهنگنامه پیامبر (ص) در قرآن کریم» با حضور اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، حجت السلام سیدمحمدعلی ایازی نویسنده کتاب، محسن احتشامی نیا و عمادالدین باقی در مرکز اندیشگاه کتابخانه ملی برگزار شد.

در ابتدای این نشست حجت‌السلام ایازی درباره مهمترین دغدغه خود برای تدوین این فرهنگنامه، گفت: درواقع به دنبال این بودم که شخصیت پیامبر را با یک منبع مطمئن و قطعی معرفی کنیم چرا که حداکثر منابعی که درباره وجود مبارک ایشان در دسترس است از روایات آمده و در بررسی‌ها نشان می دهد روایات با قرآن تفاوت بسیار وحشتناکی وجود دارد.

وی افزود: نکته دوم اینکه در 40 سال اخیر کتاب‌های زیادی درباره نقد شخصیت پیامبر اسلام(ص) نوشته شده است که سراسر دروغ و تهمت است برای اینکه نویسندگانش قرآن و شخصیت پیامبر را به درستی درک نکرده اند.

این نویسنده ادامه داد: تا کنون در حوزه قرآن 52 کتاب و 350 مقاله نوشته ام که همه آنها یک طرف و این کتاب که برای تدوین آن به کمک همکارم محمدجعفر سعیدیان‌فر 8 سال زمان برد یک طرف است. البته معتقدم این کتاب یک فرهنگنامه و مدخل است برای ورود به تحقیقات دیگر که باید از آن استفاده شود.

حجت‌السلام ایازی، گفت: بعد از پایان تدوین کتاب 2 سال زمان برای نهایی کردن فرهنگنامه گذاشتیم و در برخی موارد یافته هایی در موضوعات خاص را مجبور شدیم کامل کنار بگذاریم.

وی خاطرنشان کرد: برای تدوین چنین کتاب‌هایی حتما نیاز به کار گروهی و مثلا داشتن چندین دستیار است که متاسفانه ما این امکان را نداشتیم تا اشکلات تایپی کتاب به حداقل برسد.

در ادامه این نشست اشرف بروجردی با اشاره به اینکه همه می‌دانیم اگر چه قرآن کتاب آسمانی و معجزه ماست اما عمل به قرآن و تاسی به آیات و رویات نیاز به فرهنگ سازی دارد، گفت: بنابراین باید روی این موضوع فرهنگ سازی قرآن مخصوصا رد میان نسل امروز بیش از بیش کار شود.

وی افزود: در برخی از موارد کتاب ارجاع به آیاتی داده است که چندان ارتباطی با تیتر ندارد و شاید احتمالا برداشت نویسنده از آیه باشد درحالی که وقتی ما از یک کتاب به عنوان فرهنگنامه یاد می کنیم یعنی باید استنادهای ما با قاطعیت باشد.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، گفت: همچنین یک پراکندگی در موضوعات کتاب به چشم می خورد که بهتر بود ابتدا روی شخصیت پیامبر کار می کردیم بعد روی رویکردمان یا حتی برهه های مختلف تاریخی در ان لحاظ می شد.

بروجردی در پایان ضمن تقدیر از تدوین چنین کتاب هایی خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی از شئون زندگی پیامبر برای مردم ناشناخته است و نیاز به کار بیشتر در این حوزه داریم.

در ادامه نشست محسن احتشامی نیا نیز گفت: یکی از ابتکارات این فرهنگنامه این است که فرهنگ موضوعی را در کنار تفسیر موضوعی قرار داده است اتفاقی که بسیار جدید است و حتما به آن نیاز داریم.

وی افزود همچینین مدخل هایی که در کتاب استفاده شده است از درون و بیرون قرآن است که این موضوع هم به نظر بسیار ارزشمند می آید.

انتهای خبر /