سیمرغِ عطّار در موزه کتاب و میراث مستند کتابخانه ملی


تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱/۲۴ - ۱۵:۵۱:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۸/۱/۲۵ - ۷:۵۶:۴
سیمرغِ عطّار در موزه کتاب و میراث مستند کتابخانه ملی
۲۵ فروردین ماه در تقویم ایران زمین، روز ملّی عطّار است.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، موزه کتاب و میراث مستند سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران به همین مناسبت، نمایشگاهی با عنوان «سیمرغ» برپا کرده است.

 

در این نمایشگاه تعداد 61 اثر از جلوهٔ زیبای پرندگان ایرانی، در فرهنگ ایرانی-اسلامی و هنرهایی همچون نگارگری، جلدسازی، قالی‌بافی و سفالگری به نمایش درآمده‌است.

 

از جمله دیدنی‌های این نمایشگاه، نقش پرندگان در باور اقوام، سروده‌های شاعران و سکه‌های تاریخی ایران است. داستان این مرغان، یادآور داستان «منطق‌الطیر» یا «مقامات‌الطیور» شیخ عطّار است که از مثنوی‌های تمثیلی عرفان اسلامی به‌شمار می‌آید.

 

در این داستان، گروهی از پرندگان در جلسه‌ای، سیمرغ را برای پادشاهی برگزیده و برای یافتنش به راه می‌افتند. اما  در این راه هریک به دلیلی، جان باخته و فقط سی  مرغ به سیمرغ می‌رسند و آن‌جا درمی‌یابند که طالب و مطلوب یکی است.

 

شیخ فریدالدین ابوحامد محمّد عطّار نیشابوری، مشهور به «شیخ عطّار نیشابوری»، یکی از عارفان و شاعران بلند آوازهٔ ایرانی در پایان سدهٔ ششم و آغاز سدهٔ هفتم هجری قمری است. او در سال ۵۴۰ هجری، برابر با ۱۱۴۶ میلادی در نیشابور زاده شد.

 

افزون بر دیوان اشعار عطّار که قصاید و غزلیات صوفیانه وی را دربردارد؛ آثاری هم‌چون الهی‌نامه، منطق‌الطیر، تذکره الاولیاء، مصیبت‌نامه و مختارنامه را هم به رشته تحریر درآورده‌ است. این شاعر و عارف نامدار ایرانی در ۶۱۸ هجری طی حملهٔ مغولان به قتل رسید.

 

نمایشگاه «سیمرغ» که در قالب همکاری مشترک میان موزه ملّی ملک و موزه کتاب و میراث مستند برگزار شده؛ تا پایان فروردین ماه ۱۳۹۸ ادامه دارد. علاقمندان می‌توانند همه روزه از این نمایشگاه محیطی در ورودی موزه کتاب و میراث مستند ایران، دیدن کنند.

 

انتهای خبر/