عضویت دو کارشناس کتابخانه ملی در کمیته دائمی نشریات «ایفلا»


تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۸ - ۱۳:۲۴:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۱۲/۱۸ - ۱۳:۲۷:۳۲
عضویت دو کارشناس کتابخانه ملی در کمیته دائمی نشریات «ایفلا»
دو کارشناس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در کمیته دائمی نشریات و پیایندهای «ایفلا» عضو شدند.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، «حمیده معماری» کارشناس مرکز ملی شاپا و «پریسا پاسیار» کارشناس پژوهش سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، به عنوان اعضای اصلی در کمیته دائمی نشریات و پیایندهای «ایفلا» انتخاب شدند.

کمیته دائمی نشریات و پیایندهای «ایفلا» بر طیف گسترده ای از موضوع های ارتباط علمی متمرکز است.

مباحث این کمیته بر دسترسی آزاد، واسپارگاه ها، الگوهای نشر، التمریکس و سنجه های دیگر، داده کاوی و متن کاوی، استانداردهای کتابشناختی، همکاری های کتابخانه های ملی و بین المللی، دسترس پذیری، حفاظت و آرشیو، مدیریت و توسعه مجموعه، مسائل قیمت گذاری، حق مولف، ارتباط با ناشران، تامین کنندگان منابع و سایر نهادها، تاثیرتوسعه فناوری در روند کسب و کار منابع پیایندی تاکید دارد.

مدیریت همه بخش های «ایفلا» بر عهده کمیته های دائمی است. ساختار کمیته دائمی شامل رئیس و  دبیر کمیته، هماهنگ کننده، اعضای اصلی و اعضای مکاتبه ای است.

فرایند داوطلب شدن و رای گیری برای انتخاب اعضای جدید هر دو سال یک باراز طریق فراخوان در وب سایت «ایفلا»  صورت می گیرد و انتخاب اعضا بر مبنای  توانایی و قابلیت های داوطلبان است.

اعضای اصلی کمیته دائمی  به مدت چهار سال انتخاب می شوند. هر عضو  حداکثر به مدت هشت سال متوالی می تواند در یک کمیته فعالیت کند.

اعضای اصلی کمیته دائمی موظفند در نشست هایی که در زمان برگزاری «ایفلا» برگزار می شود، شرکت کنند؛ دربرنامه ریزی ها مشارکت داشته باشند و درصورت عدم حضور دلایل و توضیح منطقی ارائه دهند.

بنا بر این گزارش، «ایفلا» فدراسیون بین‌المللی انجمن‌ها و موسسات کتابداری (IFLA)‏ ارگانی مستقل، غیر دولتی، بین‌المللی، و غیرانتفاعی است.

هدف «ایفلا» ارتقای تفاهم بین‌المللی، همکاری، گفت و شنود، پژوهش و توسعه در همه زمینه‌های کتابداری از جمله کتابشناسی، خدمات اطلاع رسانی، و آموزش کارکنان و ایجاد تشکیلاتی است که از طریق آن بتوان جنبه‌های بین‌اللملی کتابداری را ارائه کرد.