نظری: برگزاری کارگاه‌های آموزشی میراث مستند تاثیرات رو به جلویی در این حوزه داشت


تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۴ - ۱۰:۳۴:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۱۲/۱۴ - ۱۳:۴۳:۲۰
نظری: برگزاری کارگاه‌های آموزشی میراث مستند تاثیرات رو به جلویی در این حوزه داشت
دبیر کمیته ملی حافظه جهانی، برگزاری کارگاه آموزشی به منظور حفاظت از میراث مستند و حافظه جهانی را از مهمترین اقدامات کمیته ملی حافظه جهانی دانست.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فرهاد نظری، دبیر کمیته ملی حافظه جهانی درباره تصمیمات و برنامه‌های این کمیته که صبح دیروز (دوشنبه 13 اسفند) در محل کتابخانه ملی برگزار شد، اظهار داشت: آخرین جلسه کمیته در سال جاری به ریاست دکتر اشرف بروجردی برگزار شد و تصمیمات کامل و جامعی درباره جمع بندی فعالیت ها در سال جاری و عمده بحث ها و برنامه ها برای سال آینده گرفته شد.

وی برگزاری کارگاه آموزشی به منظور افزایش آگاهی درباره اهمیت، حفاظت و دسترسی به میراث مستند را از مهمترین اقدامات کمیته ملی حافظه جهانی در سال جاری برشمرد و گفت: این کارگاه ها 2 هدف عمده را دنبال می کند که مهمترین آن، اینکه مفهوم میراث مستند و نگهداری و حفاظت از آن را فراتر از تهران دنبال کنیم.

دبیر کمیته ملی حافظه جهانی، افزود: در استان‌های مختلف کشور مخازن بسیاری از میراث مستند وجود دارد که به واسطه برگزاری این کارگاه‌ها، کمیته‌ها تخصصی خوبی در استان برای شناسایی و معرفی میراث مستند از خود افراد استان انتخاب شد.

نظری با بیان اینکه امسال با مشارکت و همکاری نهادهای مختلفی از جمله سازمان اوقاف و امور خیریه همچنین صدا و سیما، بازدید های مختلفی از میراث مستند استان‌ها داشتیم، توضیح داد: به عنوان نمونه در برخی از استان‌ها به آرشیو منحصر به فردی رسیدیم که در نوع خود بی نظیر است. مثلا مجموعه نسخ خطی که در همدان وجود دارد واقعاً بی نظیر و جذاب است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: کشف طومار نقاشی شده مصور در آرامگاه بوعلی سینا به طول 8 متر نیز از جمله برکات برگزاری این کارگاه‌ها است که در فهرست ملی برنامه حافظه جهانی به ثبت رسید.

دبیر کمیته ملی حافظه جهانی، گفت: امسال با تلاش دوستان کارگاه آموزشی به منظور حفاظت از میراث مستند را در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، همدان، فارس، لرستان و کردستان برگزار کردیم و افرادی که می‌توانند به عنوان حافظان میراث مستند با ما در هر استان همکاری کنند شناسایی شدند.

نظری خاطرنشان کرد: کمیته ملی حافظه جهانی در سال جاری علاوه بر برگزاری کارگاه که در پی آن اقدامات بسیار خوب و گام‌های موثری برای ثبت ملی آنها برداشته شد، فعالیت‌های روتین خود مانند چاپ کتاب، بروشور و اقدامات ترویجی نیز انجام داده است.

بنا بر این گزارش، کمیته ملی حافظه جهانی از سال 1384 به عنوان زیرشاخه ای از کمیسیون ملی یونسکو تشکیل شده است و هدف آن اجرای اهداف برنامه حافظه جهانی ( (The Memory of the Worldیونسکو است که در سال 1992، مبتنی هدف شناسایی، آگاه سازی و دسترس پذیر نمودن میراث مستند کشورها شکل گرفته است.

این کمیته متشکل از 8 عضو حقوقی (سازمان اسناد و کتابخانه ملی، دانشگاه تهران، وزارت امور خارجه، کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، سازمان میراث فرهنگی- صنایع دستی و گردشگری، کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی، کمیسیون ملی یونسکو، کتابخانه و موزه آستان قدس رضوی، سازمان صداو سیمای ج.ا.ایران) و 9 عضو حقیقی از میان متخصصان حوزه میراث مستند است و در حال حاضر ریاست آن با اشرف بروجردی، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی است.

کمیته ملی حافظه جهانی طبق روال در طول سال، هر ماه یک جلسه تخصصی با حضور تمامی اعضاء خواهد داشت که البته در شرایط اضطراری نیز جلساتی با هماهنگی اعضا برگزار می کند که این نشست‌ها در محل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است.