بروجردی: واقعیت‌های دفاع مقدس را به نسل آینده منتقل کنیم


تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۲ - ۱۱:۴۳:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۱۲/۱۴ - ۱۸:۱۲:۴۹
بروجردی: واقعیت‌های دفاع مقدس را به نسل آینده منتقل کنیم
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به ضرورت انتقال واقعیت‌های دفاع مقدس به نسل آینده، گفت: هر اقدامی در عرصه‌ نبرد اگر انتقال دهنده واقعیت‌ها نباشد به مرور زمان به فراموشی سیر خواهد کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اشرف بروجردی در دومین همایش ملی تاریخ شفاهی دفاع مقدس که صبح امروز (یکشنبه 12 اسفند ماه) در تالار قلم کتابخانه ملی برگزار شد، اظهار داشت: رسالت امروز ما به عنوان نقش اول انقلاب یا آنهایی که در دوران دفاع مقدس و انقلاب اسلامی تلاش کرده‌اند این است که به درستی وقایع آن دوران را منتقل کنیم و تاریخ آن زمان را به عنوان یک میراث حفظ کنیم. در همین راستا؛ سازمان اسناد و کتابخانه ملی متولی انجام کار است. البته تمامی آحاد جامعه باید در این راستا به رسالت خود عمل کنند.

وی ادامه داد: وقایعی که ما منتقل می‌کنیم باید مقرون به صحت باشد و در قالب‌های مختلف ادبی و علمی بیان شود. چرا که نسل امروز و نسل آینده به واسطه‌ی تجربه‌ای که ما در دوران دفاع مقدس داشته‌ایم می‌توانند ضرورت دفاع را درک کنند.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: تقاضا می‌کنم که به موضوع سبک و جمع آوری تاریخ شفاهی دفاع مقدس نگاهی ملی داشته باشیم چرا که اینها گنجینه‌های مهمی برای ما هستند.

در بخش دیگر این همایش سردار غلامرضا علماتی رئیس سازمان حفظ اسناد و مدارک دفاع مقدس، گفت: تاریخ شفاهی دفاع مقدس به معنای جمع آوری خاطرات و تجربه شخصی افرادی که درگیر دفاع مقدس بوده‌اند است. خاطرات و گفته‌های این افراد به عنوان سند دسته یک و به شکل بیانی و نوشتاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دبیر اجرایی همایش تاریخ شفاهی دفاع مقدس ادامه داد: یکی از اقدامات برای این که همه سازمان‌ها بتوانند رخدادها و حوادث را به صورت علمی تبیین کنند برگزاری همایش امروز است که در پنج محور برنامه‌ریزی شده است.

وی خاطرنشان کرد: سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس و پژوهشکده‌ی اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی متولی اصلی برگزاری همایش تاریخ شفاهی دفاع مقدس هستند. این همایش با همکاری ۲۰ نهاد دیگر در حال برگزاری است.

سردار علماتی گفت: پس از فراخوانی که برای برگزاری همایش تاریخ شفاهی دفاع مقدس اعلام شد ۱۴۱ مقاله به دست ما رسید. ۲۵ داور کار ارزیابی آثار را انجام دادند و در نهایت ۲۰ مقاله امروز در سه پنل برای حاضران در این همایش ارائه خواهد شد. این مقالات در فصل‌نامه‌های علمی و پژوهشی منتشر خواهد شد.