اشرف بروجردی: نگهداری اسناد در دستگاه های مختلف پراکنده کاری است


تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۰/۲۶ - ۱۹:۱۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۱۰/۲۶ - ۱۹:۲۳:۴۹
اشرف بروجردی: نگهداری اسناد در دستگاه های مختلف پراکنده کاری است
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: مشکلی که هم اکنون در زمینه ثبت و حفظ اسناد وجود دارد این است که بسیاری از دستگاه ها مایل هستند خودشان ثبت و نگهداری اسناد را در همان محل خودشان انجام دهند در حالی که این کار به نوعی پراکنده کاری محسوب می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتاب خانه ملی ایران اشرف بروجردی و مسعود شفیعی روسای سازمان اسناد و کتابخانه ملی و نقشه برداری کشور امروز درباره همکاری های دوجانبه دیدار و گفت و گو کردند.

 در این دیدار که به میزبانی دفتر ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی انجام شد، اشرف بروجردی اظهار داشت: مشکلی که در حال حاضر در زمینه ثبت و حفظ اسناد وجود دارد این است که بسیاری از دستگاه ها مایل هستند خودشان ثبت و نگهداری اسناد  را در همان محل خودشان انجام دهند در حالی که این کار به نوعی پراکنده کاری محسوب می شود.

او ادامه داد: اگر بتوان همه این اسناد را در یک جا جمع کرد و پایگاهی برای آن ها تعریف کرد، می تواند کمک بزرگی به علم و پژوهش کشور باشد.

بروجردی تاکید کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز می تواند هم در زمینه ایجاد آرشیو نقشه های کشور که مراحل اولیه آن آغاز شده است و هم در زمینه کد گذاری و تایید نقشه های کشور با سازمان نقشه کشی کشور همکاری داشته باشد.

رییس سازمان نقشه برداری: در حوزه مستند سازی نقشه ها نیازمند تجارب سازمان اسناد و کتابخانه ملی هستیم

در ادامه مسعود شفیعی، رئیس سازمان نقشه برداری کشور با بیان این که فعالیت های سازمان نقشه برداری کشور به نوعی به نگهداری سند مرتبط است، گفت: به عنوان مثال ما تمام تغییرات سرزمینی  را از دهه سی به این سو، مستند سازی و آرشیو کرده ایم اما همین موضوع برای ما ایجاد مساله کرده است چرا که نگهداری این اسناد نیازمند تخصص خاصی است که این تخصص در سازمان اسناد و کتابخانه ملی وجود دارد.

او ادامه داد: در حال حاضر تلاش می کنیم که این نقشه ها و تصاویر را به نسخه های دیجیتال تبدیل کنیم و در این راستا نیازمند تجارب این مجموعه هستیم. همچنین شاید لازم باشد که نسخه هایی از آن ها را در اختیار معاونت اسناد این سازمان قرار دهیم که این کار را خواهیم کرد.

شفیعی گفت: ما مطلع شدیم که به تازگی معاونت اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی، بخشی را برای نگهداری آرشیو نقشه به صورت مستقل در نظر گرفته است که در این مسیر هم هر کمکی از دست سازمان نقشه برداری براید دریغ نخواهیم کرد.

او با بیان این که موضوع دیگری هم که ما خواستار همکاری در آن زمینه هستیم بحث فیپای نقشه است، گفت: اسنادی مانند کتاب ها و سند های دیگر در هنگام انتشار و نگهداری، دارای کدهای منحصر به فردی هستند اما نقشه ها این ویژگی را ندارند که این موضوع باعث شده  افراد و نهادهای فاقد صلاحیت به انتشار نقشه هایی اقدام کنند که از سندیت کافی برخوردار نیست. طبق صحبت هایی که با بخش اسناد کتابخانه ملی صورت گرفته است می خواهیم روندی را پی بگیریم که از این به بعد نقشه ها بعد از تایید سازمان اسناد و کتابخانه ملی و یا دریافت کد منحصر به فرد، اجازه انتشار بگیرند. اگر این کار صورت گیرد اولین بار در ایران خواهد بود که نقشه ها شناسنامه دار خواهند شد.

رئیس سازمان نقشه برداری کشور اظهار داشت: این سازمان در سال 1332 تاسیس شده و نزدیک به 65 سال است که فعالیت دارد و کم کم اسنادش ارزش سندی پیدا می کند، بنابراین ما این آمادگی را داریم که در زمینه نگهداری اسناد با سازمان اسناد و کتابخانه ملی همکاریی های لازم را داشته باشیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران پیش از این دیدار، یحیی جهوری معاون فنی سازمان نقشه برداری و غلامرضا کریم زاده مشاور رئیس سازمان نقشه برداری کشور از بخش محزن اسناد و نقشه های سازمان کتابخانه ملی بازدید کردند.