معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی: منابع کتابی و سندی، وسیله ای برای توسعه همکاری بین کشورهاست


تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۰/۲۲ - ۱۶:۴۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۱۰/۲۲ - ۱۶:۵۳:۴۳
معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی: منابع کتابی و سندی، وسیله ای برای توسعه همکاری بین کشورهاست
معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی تاکید کرد: آن چه که تحت عنوان منابع کتابی و سندی در گنجینه کشور ها وجود دارد، وسیله ای برای ارتباط، تفاهم و توسعه همکاری بین کشور ها است.

 بیستمین دوره آموزشي تئوري و عملي«حفاظت و مرمت آثار كاغذي»  برای مدیران و مسئولان مراکز اسنادی و کتابخانه ای استان سند پاکستان برگزار شد.

در اولین روز از این دوره ۵ روزه، مدیران و مسئولان مراکز اسنادی و کتابخانه ای استان سند پاکستان با معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی دیدار کردند.

سید علی زرافشان، معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی در این دیدار گفت: مسیولیت گردآوری اسناد دولتی کشور بر عهده معاونت اسناد این مجموعه است.

او در ادامه به حضور کارشناسان و هیات های مختلف در کارگاه های برگزار شده توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی اشاره کرد و گفت: امکانات این مجموعه می تواند برای مخاطبان این کارگاه ها مفید باشد.

او افزود: ایران و پاکستان به دلیل همجواری سابقه همکاری زیادی از سال های گذشته دارند. در این راستا هم ارتباطات فرهنگی می تواند بیش از پیش انجام شود.

معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی اظهار کرد: یکی از مباحث مشترک فرهنگی، پیشینه اسناد و منابعی است که بین دو کشور وجود دارد.

زرافشان یادآور شد: برگزاری این کارگاه اگرچه بر نگهداری و مرمت از اسناد متمرکز است اما می تواند زمینه ای برای تبادل اشتراکات و اطلاعات در حوزه اسناد باشد.

او تاکید کرد: آن چه که تحت عنوان منابع کتابی و سندی در گنجینه کشور ها وجود دارد، وسیله ای برای ارتباط، تفاهم و توسعه همکاری بین کشور ها است.

وی گفت: در رویکرد های جدید حوزه اسناد، علاوه بر تاکید بر روی رویکرد های گذشته، بر کارکرد های بیرونی اسناد تاکید می شود. از جمله این کارکرد ها می توان به کمک اسناد به حکمرانی بهتر و برقراری صلح از طریق تجربیاتی که در اسناد وجود دارد، اشاره کرد.

کارشناسان اعزامی طي اين دوره آموزشي كوتاه مدت، با سياست‌هاي حفاظت و نگهداري در سازمان اسناد و كتابخانه ملي ایران، روش‌هاي شناسايي عوامل بيولوژي، عوامل آسیب رسان به اسناد و کتاب ها، استانداردهاي حفاظت و نگهداري، آسيب‌زدايي شيميايي، فرايند آفت زدايي، روش‌هاي مرمت، انواع روش‌هاي دوخت و جلدسازي و مرمت جلدهاي آسيب ديده آشنا خواهند شد.

لازم به ذکر است  کارشناسان مذکور جهت آشنایی بیشتر با فعالیت های سازمان، از بخش‌هاي تخصصي آرشيو و کتابخانه ملی  نیز بازديدی خواهند داشت.