حضور «اشرف بروجردی» در نهمین همایش مدیران اسناد دستگاه‌های سراسر کشور


تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۹/۱۳ - ۱۵:۱۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۹/۲۰ - ۱۴:۴۹:۲۱
حضور «اشرف بروجردی» در نهمین همایش مدیران اسناد دستگاه‌های سراسر کشور
نهمین همایش مدیران اسناد دستگاه‌های سراسر کشور صبح سه‌شنبه 13 آذر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در این همایش ابتدا «جلال طاهری»، مدیرکل فراهم‌­آوری و ارزشیابی اسناد با ارائه گزارشی از فعالیت‌­های ارزشیابی در یک سال گذشته اشاره داشت که دستورالعمل فراداده‌های ضروری برای تعیین تکلیف اسناد الکترونیک تهیه شده و به تائید شورای اسناد ملی رسیده است. همچنین در راستای اجرای قانون اسناد ملی ایران اصطلاح­نامه اداری کشور در دو بخش تهیه و مجوز اجرای آزمایشی آن صادر شده است. در بخش نخست با کار کارشناسی یک سال و نیم در معاونت اسناد اصطلاح­نامه موضوعات عام تهیه شده است و نیز اصطلاح­نامه موضوعات اختصاصی نهادها و سازمان­‌های دولتی در حال تهیه شدن است.

«علی زرافشان»، معاون اسناد ملی نیز در این همایش بیان داشت آنچه در اسناد کشور وجود دارد محتوای گنجینه میراث کشور است که از گذشته باقی مانده است. او با اشاره به اهمیت ذاتی اسناد، صحبت­‌های خود را درخصوص اهمیت محتوای اسناد آغاز کرد و دانش و اطلاعات موجود در اسناد را مهم شمرد و مزیت نسبی هر جامعه را بر دانشی دانست که تولید می‌­شود. زرافشان گفت: نقش آرشیوها در کمک به تولید دانش مهم است و دولت­‌ها با دانش و تجربیات نهفته در اسناد می‌­توانند حکمرانی بهتر و مطلوب‌تری داشته باشند. اسناد در بحث جریان آزاد اطلاعات و حقوق شهروندی، شفافیت و پاسخگویی را برای مردم ایجاد می‌کنند و زمینه مردم سالاری را تحقق می‌­بخشند. او حافظه ملی را از دیگر نتایج تلاش در حوزه اسناد دانست و بیان داشت مدیران، کارشناسان و افرادی که در این حوزه کار می­‌کنند، این حافظه را شکل می­‌دهند که شما حافظان میراث یک کشور و ملت هستید و درواقع به حقوق آیندگان برای اطلاع از گذشته جامه عمل می‌پوشانید. معاون اسناد ملی به ضرورت تغییر در پارادایم‌های حوزه اسناد کاغذی به اسناد الکترونیک اشاره و از آن به پارادایم - شیفت یاد کرد که با آن اسناد الکترونیک را برای آیندگان حفظ، حراست و انتقال خواهند داد و این تغییر پارادایم سبب می‌­شود که اقدام‌­های فراهم‌­آوری، ارزشیابی و پردازش اسناد در مبدا انجام شود.

«اشرف بروجردی»، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نیز ضمن خوشامدگویی به کارشناسان و مدیران اسناد نهادها و سازمان­‌های دولتی، آن­ها را حاملان تاریخ دانست که می‌­توانند برای همه سرنوشت‌­آفرین باشند. سهم هرکس در ماندگاری و بقای تاریخ این سرزمین نادیده گرفته نخواهد شد و هر یک از مدیران و کارشناسان که این نقش را دارند یک سند ملی هستند؛ چراکه، اگر تلاش آنها نبود چیزی برای آیندگان باقی نمی­‌ماند.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به اینکه صرف تشخیص اهمیت و ویژگی سند کفایت نمی­‌کند، بیان داشت مهم این است که اسناد به نحوه صحیح و مطلوب حفظ، نگهداری، انتقال و تصمیم­‌گیری شوند. در این راستا نگاه عمیق، موشکافانه، تحلیلگرانه و دقیق به اسناد، نقش بسیار مهمی دارد تا جایگاه سند به درستی تعریف شود.

 بروجردی به کسانی که در حوزه اسناد کار می­‌کنند توصیه کرد که نگاه جامع، فراگیر و تحلیلگر به اسناد داشته باشند و سند را پشتوانه تاریخی و ملی بدانند که باید به نسل‌­های آینده منتقل شود و این افراد را حامل انتقال گواهی‌­های تاریخ دانست که به همین دلیل از این چهره‌­ها و شخصیت­‌ها باید تقدیر و تجلیل کرد.

بروجردی در ادامه این همایش بیان داشت که ما بزرگترین میراث ملی را در بین جوامع بشری داریم و این همایش فرصتی برای تعامل بیشتر بین سازمان اسناد و کتابخانه ملی با نهادهای کشور است. آرشیو ملی ایران محل نگهداری و در دسترس قرار دادن اسناد است و اگر اسناد در جای دیگری قرار گیرند که به نحوه صحیح حراست، پردازش و اطلاع‌­رسانی نشوند، درواقع اسناد را ناکارآمد خواهند کرد و این یک ظلم جمعی است.

در ادامه این همایش از کارشناسان و مدیران برتر اسناد نهادهای دولتی تقدیر به عمل آمد و سپس کارگاه آموزشی اسناد الکترونیک برگزار شد.