برگزاری پنجمین کارگاه آموزشی برنامه حافظه جهانی در استان سیستان و بلوچستان


تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۸/۲۹ - ۱۵:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶ - ۹:۵۸:۵۳
برگزاری پنجمین کارگاه آموزشی برنامه حافظه جهانی در استان سیستان و بلوچستان
پنجمین کارگاه آموزشی برنامه حافظه جهانی، در سال جاری، در روزهای 23 و 24 آبان در استان سیستان و بلوچستان(شهر زاهدان) برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، این کارگاه دو روزه به همت مدیریت اسناد و کتابخانه ملی استان سیستان و بلوچستان و با حضور اعضای گروه آموزش کمیته ملی حافظه جهانی - فرهاد نظری، سوسن اصیلی، فریبا افکاری، مژده محمدی، عذرا محمدی - کارشناس ارشد دبیرخانه کمیته ملی حافظه جهانی، برگزار شد. مراسم افتتاحیه کارگاه، با حضور علیرضا جلال‌زهی - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و نعمت‌الله نجاری - معاون فرمانداری زاهدان، قاسم سیاسر- مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان و بیش از صد نفر از مدیران فرهنگی، کتابداران، کارشناسان و رؤسای ادارات میراث فرهنگی شهرستان‌های استان، مجموعه‌داران، علاقه‌مندان فرهنگی در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان زاهدان، انجام گرفت.

در برنامه افتتاحیه، قاسم سیاسر با اشاره به وجود سنت تاریخ‌نگاری محلی در منطقه سیستان که آثاری همچون «تاریخ سیستان» به تصحیح شادروان ملک‌الشعرای بهار، «احیاءالملوک» نوشته ملک شاه حسین سیستانی و «شجره‌الملوک» به تصحیح دکتر منصور صفت گل و نشر میراث مکتوب، نمونه‌های شاخص این آن است، سیستان و بلوچستان را در حوزه میراث مستند واجد جایگاه ارزشمندی دانست.

سپس مدرسان کارگاه در پنل‌های مختلف به ارائه مطالب و گفتگو با شرکت‌کنندگان درباره موارد زیر پرداختند: میراث فرهنگی و میراث مستند، اهمیت  و نقش حفاظت از این میراث در حفظ و انتقال فرهنگ و تمدن کشورها، مصادیق میراث مستند، مبانی و ساختار برنامه حافظه جهانی و  معیارهای ثبت آثار در فهرست ملی، منطقه‌ای و جهانی، معرفی برخی از آثار ثبت شده در برنامه حافظه جهانی و نیز بررسی عملی چند اثر ثبت شده در فهرست های سه‌گانه.

طی دو روز برگزاری کارگاه، مدرسین کارگاه به همراه شرکت‌کنندگان در کارگاه از موزه جنوب شرق، کتابخانه استاد کامبوزیا، مدیریت اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان و چند مکان دیگر بازدید به عمل آوردند. همچنین در پایان کارگاه به شرکت‌کنندگان گواهی آموزشی اعطا شد.

کارگاه های برنامه حافظه جهانی در سال جاری، پیش از این در استان های فارس، همدان، کردستان، لرستان با استقبال گسترده کارشناسان، متخصصان و علاقمندان حوزه فرهنگ و میراث مستند برگزار شده است.