برگزاری آیین رونمایی از کتاب تاریخ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی


تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۸/۲۹ - ۱۵:۹:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۸/۲۹ - ۱۵:۲۰:۵۹
برگزاری آیین رونمایی از کتاب تاریخ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
آیین رونمایی از کتاب تاریخ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، همزمان با نودمین سال تاسیس این دانشگاه، صبح دوشنبه 28 آبان در سالن همایش های آرشیو ملی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در این نشست اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بیان داشت: بخش عمده فعالیت ها و وظایف این سازمان حفظ، نگهداری و حراست از مجموعه دست آوردهای دانشمندان و اندیشمندان است تا بتوان آن را به نسل های بعد انتقال داد و خواجه نصیرالدین طوسی دانشمندی هدایتگر در بسیاری از دانش ها می باشد و باید به این قبیل دانش ها پرداخته شود. بسیاری از آموزه های دانشمندان و اندیشمندان امروز را می توان در قالب تاریخ شفاهی به نسل های بعدی منتقل کرد که در این راستا تاریخ شفاهی بیش از هزار شخصیت در این مجموعه تهیه شده است.

او افزود: این سازمان ظرفیت های مناسبی برای تهیه و تدوین تاریخ شفاهی دارد که از وظایف و رسالت های این سازمان است و مجموعه های تاریخ شفاهی می بایست در معرض دید و شنید عموم قرار گیرد که تداوم این امر جز با همکاری اصحاب علم، فرهنگ، اندیشه، بزرگان علم و دین میسر نخواهد بود و در این مسیر نسل امروز اگر خوب آموزش ببیند، بتواند تعامل برقرار کند، خالصانه و صادقانه پای درس استاد بنشیند و دانسته های استاد را دریابد، می تواند از آن برای پروراندن خود و توسعه جامعه اسلامی استفاده نماید. وی با مهم شمردن جایگاه علمی کشور در سند چشم انداز توسعه از وجود نوسان در ارائه گزاره ها و آمار ها یاد کرد.

او با ارائه برنامه های رونمایی کتاب در هفته جاری بیان داشت، سرمایه و هویت ما مرتبط با سابقه و دیرینه ماست و دیرینه ما مملو از دانش و اندوخته های علمی است که باید قدر آن را بدانیم و بخوبی از آن پاسداری کنیم.

علی زرافشان، معاون اسناد ملی ضمن خوش­آمدگویی به حضار، بیان داشت: دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، در توسعه علمی و صنعتی ایران تاثیر عمیقی ایفا کرده است. ایشان با ذکر سوابق آقای حجت­الحق حسینی ازجمله اهدا هزار جلد کتاب به کتابخانه ملی، همکاری در بخش نسخ خطی، سرداوری همایش حامیان نسخ خطی، اهداگر اسنادی با موضوع نجوم به معاونت اسناد، اشاره کردند اگرچه حوزه تخصصی ایشان فیزیک و اختر است؛ اما از پژوهشگران علاقمند به فرهنگ و تمدن ایران و اسلام هستند و پرداختن به پیشینه و تاریخ دانشگاه و توجه به شخصیت خواجه نصیرالدین طوسی، به علاقه وی به فرهنگ و تمدن بازمی­گرد. این کتاب یک منبع مرجع برای سایر پژوهشگران است که در موضوعاتی مانند شکل­گیری آموزش­های فنی و حرفه­ای به عنوان اساس رشته­های فنی­، پایه­های صنعت، خدمات کشاورزی، واکاوی پیشینه هنرستان­ها، بررسی رشته­های دانشگاه و شرایط رشته­های وغیره می­تواند مورد استفاده قرار گیرد.

معاون اسناد ملی از چاپ کتاب دیگر مولف در سازمان اسناد و کتابخانه ملی با عنوان افسانه پیروز در آینده نزدیک خبر داد که دربردارنده مصاحبه تاریخ شفاهی حجت­الحق حسینی با توران میرهادی است.

غلامرضا عزیزی، رئیس پژوهشکده اسناد با اشاره به سابقه مراجعه مولف کتاب به آرشیو ملی و روند استفاده از اسناد در این کتاب، اشاره داشت که برای من بسیار تعجب برانگیز بود که یکی از اساتید فیزیک در ارتباط با تاریخ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی مجدانه شروع به نگارش کتاب کند و این کتاب را یکی از با ارزش­ترین تالیفات در حوزه شکل گیری موسسات و نهاد های فرهنگی دانست.

رضا امراللهی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی که سابقه مدیریت دانشگاه خواجه نصیر را از سال 1376 به مدت سه سال عهده دار بود؛ به هسته اولیه این دانشگاه یعنی دانشکده مخابرات در سال 1307 اشاره نمود که در محل فعلی دانشکده مهندسی برق تاسیس شد و از عدم یکپارچگی و متفرق بودن این دانشگاه در شروع دوران مدیریتش یاد کرد. ایشان توجه ناکافی به تاریخ مکتوب را از مشکلات جامعه علمی کشور دانستند و بیان داشتند این کتاب نشان دهنده اصالت این دانشگاه و حاوی اسناد تاریخی است که با تلاش های اساتید و مدیران از جمله دکتر خاکی صدیق و حجت الحق حسینی به بار نشسته است.

در ادامه، پیام بهاءالدین خرمشاهی، قرآن­پژوه و پژوهشگر فرهنگی، به مناسبت رونمایی از این کتاب قرائت گردید.

دکتر سیدحجت‌الحق حسینی دانشگاه خواجه نصیر را دارای سرشت تجمیعی ادغامی با 14 موسسه دانست که در آبان ماه سال1307با پایه گذاری مدرسه پست و تلگراف با عنوان مرکزی تخصصی در رشته های فنی مهندسی تاسیس شده است و مجموع فعالیت های آموزشی و پژوهشی این دانشگاه حکایت از پویایی و پایایی این سازمان مهم آموزش عالی در عرصه های مختلف علمی و صنعتی کشور دارد او در ادامه با ذکر نام افرادی که وی را در تدوین این اثر یاری نموده اند به تشکر و قدردانی از آن ها پرداخت.

 علی خاکی‌صدیق این کتاب را فراتر از تاریخ دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی دانست که تاریخ آموزش عالی فنی و مهندسی کشور را طی 137 سال از تاریخ معاصر ایران به خوبی به تصویر کشیده است. در پایان با حضور ریاست سازمان، مدیر کل حوزه ریاست، معاون اسناد ملی و جمعی از فرهیختگان از این اثر ارزشمند رونمایی و تقدبر به عمل آمد.