حضور «اشرف بروجردی» در آیین تجلیل از دانش‌آموزان کتابخوان برتر سراسر کشور


تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۸/۲۹ - ۱۴:۵۸:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۸/۲۹ - ۱۵:۴:۳۸
حضور «اشرف بروجردی» در آیین تجلیل از دانش‌آموزان کتابخوان برتر سراسر کشور
«اشرف بروجردی»، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در دومین جشنواره دانایی و توانایی و آیین تجلیل از دانش‌آموزان کتابخوان برتر سراسر کشور که صبح دوشنبه 28 آبان در تالار قلم سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد، حضور یافت و سخن گفت.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، او در این برنامه گفت: بر این باورم که کودکان و نوجوانان کِشتزاری هستند که با رشد و شکوفایی‌شان، اینده این سرزمین را می سازند و در این میان، آموزش و پرورش نقش مهمی دارد. خانواده آمورش و پرورش فقط شامل دانش آموزان نمی شود. پدران و مادران، معلمان و فرزندان همه جزئی از این خانواده هستند که در وادی دانش گام برمی دارند و سعی می کنند نایافته ها را بیابند. در سرزمین ایران و در دورترین نقاط، دانش آموزان بسیاری هستند که بدون هدایتگری، به رشد و شکوفایی می رسند و به اعتلای جامعه کمک می کنند.

بروجردی در ادامه اظهار داشت:  در نوجوانی و در سال های پیش از انقلاب، کتاب های بسیاری ازجمله جلال آل احمد و دکتر شریعتی ممنوع بود و من علاقه بسیار داشتم آنها را پیدا کنم. به یاد دارم با دوستانم قرار می گذاشتیم آنها را بخوانیم. هرکس چند صفحه را می خواند و برای بقیه می گفت گویی همه کتاب را خوانده بودیم. حتی من همین حالا و پس از سال ها، عبارات ابتداییِ «غرب‌زدگی» را هم به یاد دارم.

بروجردی در پاسخ به پرسش دانش‌آموزی درباره سرانه مطالعه تصریح کرد: اگر درس خواندن دانش آموزان و دانشجویان، قرآن و دعا خواندن پدران و مادران، پژوهشگری استادان و  مطالعه موظف مدیران را حذف کنیم، به واقع چیزی از سرانه مطالعه باقی نمی ماند. پس بیش از آنکه بیندیشیم که میزان مطالعه چقدر است، باید توجه کنیم که نقش ما در این میان تا چه اندازه است. باید خودمان را ملاک و محور قرار دهیم که چقدر از وقت روزانه مان را صرف مطالعه می کنیم. حتی برخی مطالعه در شبکه های اجتماعی را هم جزء مطالعه می دانند اما هیچ چیز جای کتاب را نمی گیرد که عمیق و دقیق و هدفمند و گسترده باشد چودر شبکه های اجتماعی، کسی انتخاب گر نیست و البته بستگی نیز دارد که فرد دنبال چه چیزی است. با این حال هیچ کار تحقیقیِ مشخص و مدونی برای سرانه مطالعه نشده که قابل استناد باشد.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی همچنین درباره شیرین لحظات کاری اش در کتابخانه ملی نیز  گفت: بهترین اوقات من، زمانی است که با دانشجویانی که برای مطالعه می آیند، به گفت و گو می نشینم که سرشار از شور و شعف جوانی هستند و اگر آن را توجه کنیم ارزشمند است.  هریک از ما سرمایه ای داریم و باید آن را با دیگران به اشتراک بگذاریم. کتاب هایی که خواندید  به دیگران مننقل کنید که گویی بقیه هم درک کردند.