اشرف بروجردی: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مرجعی برای اسناد شورای شهر تهران خواهد بود


تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۸/۲۰ - ۱۶:۵۱:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۸/۲۶ - ۱۲:۱۷:۱۵
اشرف بروجردی: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مرجعی برای اسناد شورای شهر تهران خواهد بود
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: همه دستگاه های اجرایی، براساس قانون موظفند اسنادی که تولید می کنند را در اختیار سازمان اسناد و کتابخانه ملی قرار دهند. بنابراین اسنادی که از طرف شورای شهر به سازمان اسناد و کتابخانه ملی تحویل داده شده است در این مجموعه به جهت فیزیکی و امنیتی نگهداری می شوند و کسانی که قصد مطالعات و تحقیقات بر روی تصمیمات شورا را دارند به عنوان مرجع می توانند از این اسناد استفاده کنند.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در آغاز نود و نهمین جلسه شورا و پس از انعقاد تفاهم نامه بین سازمان اسناد و کتابخانه ملی و شورای اسلامی شهر تهران گفت: تحویل اسناد مذاکرات شورا و همچنین اسناد مربوط به انجمن شهر که پیش از انقلاب به این نام، نامیده میشده است به عنوان اسناد ملی محسوب می شوند و پایگاه و جایگاهی دارند که می توانند برای آینده کشور اثر گذار باشند که  با این تفاهم نامه به سازمان اسناد و کتابخانه ملی تحویل داده می شود.

او در ادامه به تاریخچه شکل گیری شورا ها اشاره کرد و گفت: در تاریخ 9 اردیبهشت 1358 امام(ره) فرمان تشکیل شوراها  را دادند که این روز به عنوان روز شوراها نام گذاری شد.  بعد از آن بیست سال طول کشید تا اولین شورا شکل گرفت یعنی در سال 1376 اولین دوره شوراها  شکل گرفت .قانون شورا ها نیز در سال 75 بازنگری و در مجلس در سال 76 اجرایی شد .  در سال 82 هم اولین اصلاحیه بعد از شکل گیری بر آن شکل گرفت و در سال 89 قانون شوراها همان چیزی شد که امروز در اختیار است.

بروجردی افزود: در این میان دو نکته که رویکرد امام (ره) بود نیز حائیز اهمیت است.  این دو رویکرد امروز ملاک عمل ما است؛ هدف از تشکیل شوراها  تمرکز زدایی و توزیع قدرت بین کسانی که می توانند تصمیم گیر باشند برای مردم و نکته دوم مدیریت واحد شهری است به عنوان یکی از مهمترین بند های قانون شورا ها، که متاسفانه تا کنون تحقق پیدا نکرده است. اگر شورا به مدیریت واحد برسد می تواند تحول عظیمی در مدیریت شهرها شکل بگیرد.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: با توجه به همه این موضوعات، چه کسی اسناد و مدارک دیرینه را باید در معرض دید عموم قرار دهد، تا جامعه از آن ها مطلع باشد. همچنین چگونه صاحبنظران و محققان باید به آن ها دسترسی داشته باشند.

وی ادامه داد: در این مدت ده ها پایان نامه دانشجویی در دوره دکتری، ده ها مقاله و کتاب چاپ شده که ارزیابی از وضعیت شوراها را داشته اند و این اسناد باید نگهداری شود.

وی افزود: قاعدتا در مسیر رشد و ارتقای نهاد شوراها افت و خیز هایی خواهیم داشت . به عنوان نمونه یکی از نکات مهم مورد تعارض بین قوه مجریه و شورا بوده،  موضوع صحه گذاشتن بر مصوبات شورای شهر است که بر اساس قانون باید به فرمانداری برود و بعد اجرایی شود. درهر حال همه این اسناد و مدارک و افت و خیز ها سابقه شورا است و باید از آن ها نگهداری شود.

بروجردی با اشاره به این که همه دستگاه های اجرایی، براساس قانون موظفند اسنادی که تولید می کنند را در اختیار سازمان اسناد و کتابخانه ملی قرار دهند گفت: اسناد ارائه شده از طرف شورای شهر در مجموعه سازمان اسناد و کتابخانه ملی به جهت فیزیکی و امنیتی نگهداری می شوند و کسانی که قصد مطالعات و تحقیقات بر روی تصمیمات شورا را دارند به عنوان مرجع می توانند از این اسناد استفاده کنند.

بروجردی با تقدیر از شورای پنجم به دلیل نگاه مثبت به مقوله فرهنگ افزود: در شورای پنجم موضوع نگهداری اسناد و مدارک انجام شده که اتفاق خوبی است. موضوعی که باعث می شود ما بتوانیم با صدای بلند اعلام کنیم نگهبانی از اسناد دستگاه های دولتی برعهده سازمان اسناد و کتابخانه ملی است. این اسناد  متعلق به کل ملت و تاریخچه ایران است و رسالت تک تک ما به عنوان یک ایرانی و فرهنگ دوست این است که از این اسناد حفاظت کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه رییس و مجموع اعضای شورا اهمیت ویژه ای به حفظ اسناد و سابقه شورا می دهند گفت: با امضا این تفاهم نامه می توانیم این نوید را به مردم بدهیم که اگر مایل هستند تحقیقاتی در حوزه مدیریت شهری داشته باشند می توانند به سازمان اسناد و کتابخانه ملی می توانند مراجعه کنند.