برگزاری نشست معارفه داوران شانزدهمین دوره همایش حامیان نسخ خطی (جایزه عبدالله انوار)


تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۸/۷ - ۱۴:۱۶:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۸/۱۴ - ۹:۳۸:۱۲
برگزاری نشست معارفه داوران شانزدهمین دوره همایش حامیان نسخ خطی (جایزه عبدالله انوار)
نشست معارفه داوران شانزدهمین دوره همایش حامیان نسخ خطی (جایزه عبدالله انوار)، صبح یکشنبه 6 آبان، با حضور «اشرف بروجردی»، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اعضای هیات علمی و هیات داوران این جشنواره برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در ابتدای این نشست، «سیدصادق سجادی»، دبیر جشنواره، گزارشی از روند فعالیت دبیرخانه اجرایی جشنواره ارائه کرد و گفت: فعالیت دبیرخانه جشنواره از اواخر سال گذشته با شناسایی اثار منتشر شده در سال 95 و 96 آغاز شد. تقریبا همزمان با این فعالیت، آیین نامه جدید تدوین و به تصویب شورای معاونان سازمان رسید. بر اساس آیین نامه، هیات علمی کار خود را آغاز کرد.

او در ادامه گفت: این جشنواره دو بخش دارد. بخش اصلی به ارزیابی آثار منتشر شده در شش گروه فهرست‌ نویس نسخ خطی و اسناد،  تاریخ و جغرافیا، علوم دینی، ادبیات، علوم عقلی و علوم و فنون می پردازد و در بخش جنبی به تلاشگران حوزه نسخ خطی و اسناد شامل: اهداگران، مرمتکاران، کتابداران و.... پرداخته می‌شود.

وی ادامه داد: در هر دوره همایش حامیان از یک شخصیت تاثیرگذار حوزه نسخ خطی و استاد تقدیر می شود. در این دوره بر اساس مصوبه هیات علمی جشنواره بناست در قالب ارج نامه ای از تلاش‌های زنده‌یاد سیدمحمد مشکاه در حوزه نسخ خطی تقدیر شود. استاد مشکاه در سال 1279 در بیرجند زاده شد و تحصیلات حوزوی خود را تا مرحله اجتهاد ادامه داد. در سال 1315 دکترای ادبیات خود را از دانشگاه تهران گرفت و 1329 نسخه خطی از کتابخانه شخصی خود را به دانشگاه تهران اهدا کردند. ایشان سال 1359 فوت کرد.

یکی دیگر از نکاتی که دراین جلسه عنوان شد تعداد آثار رسیده برای داوری به گروه‌های مختلف این جشنواره بود. بر اساس این گزارش نزدیک به 450 مجلد اثر برای شرکت در بخش اصلی و نیز حدود  40 کارنامه برای شرکت در بخش جنبی به دبیرخانه دوره شانزدهم ارسال شده است.