حضور نماینده مجلس در نشست «نقش آموزش، هنر و ادیات در کاهش خشونت علیه کودکان»


تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۴/۶ - ۱۴:۹:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۴/۶ - ۱۴:۱۷:۲۴
حضور نماینده مجلس در نشست «نقش آموزش، هنر و ادیات در کاهش خشونت علیه کودکان»
فریده اولادقباد؛ عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در نشستی که با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و پویش «بدسرپرست تنهاتر است» برگزار شد، حضور یافت.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فریده اولادقباد در این نشست گفت: به عنوان یک معلم همیشه دغدغه خشونت را داشته و دارم، در سال 1380 احساس کردیم که خشونت‌ها و رفتارهای پرخطر در حال افزایش است و در مدارس نیز پیشگیری در این خصوص اتفاق نمی‌افتد. در همین رابطه طرح «مدرسه مروج سلامت»، به منظور پیشگیری از رفتارهای پرخطر مانند اعتیاد، HIV، خشونت و ... در مدارس تهران انجام شد.  

او ادامه داد: پوسترهای امنیت اجتماعی نیز طراحی شد و در معرض دید دانش‌آموزان قرار گرفت. در همین راستا ما از مناطق یک تا 19 بازدید و مشاهده کردیم که نوع رفتارهای پرخطر با توجه به بافت‌های فرهنگی هر منطقه متفاوت است. همچنین خشونت کلامی در مدارس دخترانه و خشونت فیزیکی در مدارس پسرانه بیشتر بود. علاوه بر آن مواردی از جمله کتک زدن معلمان توسط دانش‌آموزان مطرح بود که در تهران کمتر از سایر شهرها رخ می‌داد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: آموزش مهارت‌های اساسی زندگی مانند گفتن «نه مقدس»، در مواجهه با رفتارهای پرخطر مانند اعتیاد یا رابطه با جنس مخالف از اهمیت بالایی برخوردار است. عدم تعامل مستمر والدین با مدرسه هم مشکلاتی را ایجاد کرده و همین موضوع گرایش دانش‌آموزان به گروه همسالان را بیشتر می‌کند. بنابراین اگر آموزش مهارت‌های اساسی زندگی و مبتنی بر پیشگری و آگاهی در مدارس رخ ندهد، با مشکلاتی مواجه خواهیم بود.

او افزود: در مدارس و در خانواده‌ها باید نگاه عدالت‌محور حاکم شود. چرا که نگاه معلم، دبیر و والدین می‌تواند نوعی خشونت عاطفی ایجاد کند. همانگونه که کلمات خوب و مثبت سازنده است، کلمات منفی هم می‌تواند در روند جامعه‌پذیری افراد به سمت خشونت تاثیرگذار باشد.

او با تاکید بر اینکه نکته مغفول در موضوع خشونت، آموزش است گفت: بسیاری از دانش‌آموزان با دوگانگی یا چندگانگی ارزشی همراه‌اند. آنها نمی‌دانند که ارزش‌ها و الگوهای والدین خود را باید بپذیرند، یا ارزش‌های حاکم بر مدرسه و یا آموزش‌های ماهواره‌ای را! این موضوع خود نوعی آسیب چندگانگی ارزشی را مطرح می‌کند.

اولادقباد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان در مجلس گفت: این لایحه بیشتر مورد توجه و دغدغه فراکسیون زنان مجلس است و 490 ماده دارد. در کمیسیون قضایی مجلس کارگروه ویژه‌ای در این خصوص تشکیل شده و همکاران نماینده ما فرصت داشتند تا پیشنهادات خود را به این کمیته ویژه ارائه دهند. این لایحه فردا و یا هفته آینده در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار خواهد گرفت. او افزود: ما همچنین طرح ممنوعیت ازدواج دختران زیر 13 سال را نیز پیگیری می‌کنیم.