کارگاه بین‌المللی «موانع ارتقای کارآفرینی زنان در ایران و ژاپن» برگزار شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۲/۲۴ - ۱۶:۲۹:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۸/۲/۳ - ۱۱:۳۶:۴۷
کارگاه بین‌المللی «موانع ارتقای کارآفرینی زنان در ایران و ژاپن» برگزار شد
کارگاه بین‌المللی «موانع ارتقای کارآفرینی زنان در ایران و ژاپن» در مرکز همایش‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تشکیل شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در این کارگاه، هیرویاسو کوبایاشی؛ سفیر ژاپن در تهران با اشاره به روابط دوستانه ایران و ژاپن تصریح کرد: در سال‌های متمادی بنیاد صلح ساساکاوا تلاش کرده تا روابط ایران و ژاپن بیشتر شود. دولت ژاپن نگاه ویژه‌ای به فعالیت‌های کارآفرینی زنان دارد و فعالیت‌های مختلفی در این زمینه انجام داده است. ما در تلاشیم تا از توان زنان در جامعه استفاده کنیم.

رضا نظرآهاری؛ مدیرکل میز ژاپن در وزارت امورخارجه نیز طی سخنانی خاطرنشان کرد: روابط متقابل ایران و ژاپن براساس احترام متقابل شکل گرفته و جمع‌آوری این مباحث در سال‌های اخیر می‌تواند برگی از روابط دو کشور در طی 90 سال را رقم بزند.

جون کونو چانو؛ مدیر اجرایی بنیاد صلح ساساکاوا با اشاره به ایران به عنوان کشوری بزرگ در خاورمیانه تصریح کرد: ایران نقش مهمی در ثبات خاورمیانه دارد. ایران و ژاپن پروژه‌ای با عنوان «حضور اجتماعی زنان» را آغاز کرده‌اند که تا به امروز نیز ادامه دارد. او به سمپوزیومی که در ماه می 2016 برگزار شد و همچنین سمپوزیومی دیگر در سال 2017 با عنوان «آموزش و زنان به مثابه نیروی اقتصادی» که در توکیو برگزار شد، اشاره کرد و افزود: بر اساس این دو سمپوزیوم، مقرر شد تا فعالیت‌های تحقیقاتی در زمینه زنان و همچنین کارگاه‌های کارآفرینی دراینباره برگزار شود. او به شاخص فاصله جنسیتی در کشور ژاپن اشاره و عنوان کرد: در این خصوص ژاپن رتبه 114 در دنیا و نمایندگان زن در این کشور در رتبه 160 در سطح جهان قرار دارند و می‌توان گفت در این زمینه ژاپن کشوری در حال توسعه مطرح می‌شود.

غلامحسین دهقانی؛ مدیر کل وزارت امورخارجه نیز با تاکید براینکه این نشست برمبنای تبادل نظرات دو طرف شکل گرفته اظهار کرد: توانمندسازی زنان باید با سرعت بیشتری پیگیری شود. همکاری دو جانبه فرصت مغتنمی را برای توجه بیشتر به جنبه‌های کارآفرینی و توانمندسازی زنان فراهم ساخته است. زنان نقش مهمی هم در ساختار سنتی و هم در جهان الکترونیک ایفا می‌کنند. او ادامه داد: ترویج کارآفرینی زنان موجب افزایش درآمد آنها و همچنین ارتقای کیفیت زندگی آنها خواهد شد.

او به دو چالش در حوزه کارآفرینی زنان اشاره و تصریح کرد: یک چالش به شروع اولیه کار و مشکلات دستیابی به سرمایه و کمی تجربه افراد باز می‌گردد و چالش دوم به روند کار و حفظ و ارتقای آن اشاره دارد. او ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با اعتقاد به برابری انسان‌ها در تلاش است تا مشارکت اقتصادی زنان در کنار مشارکت سیاسی و فرهنگی آنها افزایش یابد.

همچنین در این نشست، معصومه ابتکار؛ معاون امور زنان و خانواده رییس‌جمهور تبادل تجربه میان ایران و ژاپن در خصوص کارآفرینی زنان را نشستی کاربردی خواند و گفت: این کارگاه براساس چندین ماه کار مطالعاتی برگزار شده و در ایران حدود 200 کارآفرین زن و در ژاپن نیز تعداد زیادی از زنان کارآفرین مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند.

 او قهرمانی تیم ملی فوتسال زنان و دختران کاراته‌کار ایرانی در آسیا را نمونه بارز همت زن ایرانی دانست و افزود: کارآفرینی زنان یکی از برنامه‌های هم دولت دوازدهم است. البته توانمندسازی زنان تنها به شهرها معطوف نیست و روستاها را نیز دربرگرفته و این امر لازمه توسعه پایدار است.

معاون امور زنان و خانواده رییس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله صلح و امنیت زنان اشاره و خاطرنشان کرد: یک‌جانبه‌نگری و زورمداری در منطقه، معادلات رابرهم می‌زند و کودکان و زنان اولین کسانی هستند که در این شرایط آسیب می‌بینند.

گفتنی است در ادامه این کارگاه، برخی از پژوهشگران حاضر در نشست، گزارشی از تحقیقات خود در رابطه با «موانع ارتقای کارآفرینی زنان در ایران و ژاپن» ارائه کردند.