دیدار رئیس کتابخانه ملی اسد سوریه با رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران


تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۲/۱۷ - ۱۸:۳۴:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۸/۲/۳ - ۹:۴۸:۴۹
دیدار رئیس کتابخانه ملی اسد سوریه با رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران
«إياد مرشد»؛ رئیس کتابخانه ملی اسد سوریه، عصر دوشنبه با «اشرف بروجردی»؛ رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران دیدار کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اشرف بروجردی در این دیدار گفت: تلاش داریم تا این ارتباطات بین ایران و دیگر کشورها را گسترش دهیم تا بتوانیم چهره مطلوبی از کتابداری و آرشیو و سند داشته باشیم و در این راه، هر اقدامی ازسوی هر کشوری صورت گیرد را مورد استقبال قرار می دهیم.  ما هم اکنون با خیلی از کشورها تعامل فرهنگی داریم و قصد داریم تا آن را توسعه ببخشیم که قطعا یکی از آنها «سوریه» است.  آنچه برای ما اهمیت دارد این است که میان علما و اندیشمندان دو کشور، تضارب آرا و افکار صورت گیرد. از آنجا که در جنگ ها و دشمنی ها و کینه‌توزی‌ها منابع کتابیی و اسنادی کشورها از میان رود، این دغدغه وجود دارد تا کمک کنیم ملت ها  و در این میان، سوریه، بتوانند منابع خود را احیا کرده و به جایگاه اصلی خود بازگردانند. ما در این راه مجموعه 20 جلدیِ «معجم المخطوطات العراقیه» را تدوین کرده ایم که در آینده نزدیک به انتشار عمومی خواهد رسید. وی افزود: انشاءالله آرامش به کشور و ملت سوریه بازگردد و میراث آن حفظ شود و به آیندگان منتقل شود. او ابراز امیدواری کرد این دیدار قدمی باشد برای تعامل بیشتر در حوزه ارتباطات فرهنگی.

در ادامه إياد مرشد؛ رئیس کتابخانه ملی اسد (مكتبة الأسد الوطنية) گفت: این کتابخانه، کتابخانه ملی جمهوری عربی سوریه است و میراث ملی فرهنگی سوری را نگهداری می کند. قبل از بحران اخیر، یکی از کتابخانه های بزرگ منطقه عربی بود اما طی این بحران هفت ساله، کتابخانه مورد تهاجم و تحریم قرار گرفت که باعث شد در تامین مواد اولیه به مشکل بخوریم اما کتابخانه در شرایط جنگی هیچ‌گاه از فعالیت بازنایستاد و از تمام منابع چاپی و خطی خود حفاظت کرد و کارمندان آن در سخت ترین شرایط کار کردند که حتی ساختمان ما مورد هجوم موشک ها قرار گرفت اما هیچ‌چیز مانع استمرار ما نشد. او که درباره سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: آنچه باعث تعجب من شد، تعداد زیاد سندها و کتاب ها و همچنین ساختمان مجموعه است که از دستاوردهای بزرگ جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود. کتاب را مصدر اطلاعات می دانیم و آن را تکریم می کنیم و آنچه دیدیم نشان‌دهنده اهتمام این سازمان در امر فرهنگ است.

در پایان، رئیس کتابخانه ملی اسد سوریه و هیات همراه، از کتابخانه ملی ایران بازدید کردند.