امضای تفاهم‌نامه همکاری میان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و دانشگاه شهید بهشتی


تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۱۲/۱۲ - ۱۰:۴۱:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۱۲/۱۲ - ۱۱:۱۲:۱۷
امضای تفاهم‌نامه همکاری میان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و دانشگاه شهید بهشتی
با حضور اشرف بروجردی و رئیس دانشگاه شهید بهشتی، تفاهم‌نامه همکاری میان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و دانشگاه شهید بهشتی امضا شد.

با حضور اشرف بروجردی و رئیس دانشگاه شهید بهشتی، تفاهم‌نامه همکاری میان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و دانشگاه شهید بهشتی امضا شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در نشست مشترک با رئیس دانشگاه شهید بهشتی گفت: امیدوارم تلاش شما در دانشگاه شهید بهشتی منشاء اثر و تحول در عرصه علم، دانش و فرهنگ این سرزمین شود.

او با تاکید بر اینکه هویت ملت‌ها را فرهنگ هر ملت تعیین می‌کند اظهار کرد: براین اساس می‌توانیم اعلام کنیم که ما از پشتوانه‌ای علمی برخورداریم؛ ما امروز هم نگهبان و هم انتقال دهنده دانش دانشمندان هستیم.

بروجردی با اشاره به اشاعه فضای مجازی در دوران اخیر تصریح کرد: اگرچه فضای مجازی اطلاعات وسیعی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد اما این اطلاعات سطحی است و ثبات زیادی ندارد. در صورتیکه سهم کتاب و کتابخوانی غیرقابل انکار و تاثیر آن در شکل‌دهی فرهنگ جامعه و نیز در حوزه باورهای علما و دانشمندان بسیار زیاد است.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خاطر نشان کرد: مردم ایران از قدیم در حوزه دانش و توسعه آن، شهره بوده‌اند، این مسئله از هزاران نسل قبل تا به امروز مشهود است.

او افزود: منشور کوروش کبیر همان باورهای فکری و فرهنگی است که در قالب یک منشور به بشریت عرضه شده و از طریق همین ذخایر ارزشمند است که انسان‌ها می‌توانند راه زندگی و راه آینده خود را پیدا کنند.

مشاور رئیس‌جمهور با اشاره به برنامه حافظه جهانی و ثبت وقف‌نامه ربع رشیدی و جامع‌التواریخ گفت: حافظه جهانی به اشتراک گذاشتن حافظه ملت‌هاست؛ به نحوی که همگان بتوانند از آنها استفاده کنند.

او ادامه داد: هر روز چندین پروژه به دبیرخانه کمیته ملی حافظه جهانی ارجاع داده می‌شود تا از طریق یونسکو برای ثبت منطقه‌ای و یا جهانی آنها اقدام کنیم.

بروجردی با تاکید براینکه آنچه امروز در دست ماست باید حفظ و به آیندگان منتقل شود اظهار کرد: این سرمایه‌ها نه تنها متعلق به ملت ایران، بلکه متعلق به کل بشریت است. دایره دانش گسترده است و دایره شمول آن به تمامی انسان‌ها تسری می‌یابد؛ ما در قبال عموم مردم مسئولیم تا زیست بهتری داشته باشند و به تکامل در حوزه علم و دانش دست یابند.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کتابخانه‌ها فارغ از جهت‌گیری سیاسی‌شان باید به یکدیگر ارتباط داشته باشند؛ چراکه بهترین ایده از تضارب آرا و اندیشه‌ها حاصل می‌شود.

او همچنین با تاکید بر حفظ اسناد خاطرنشان کرد: نه تنها اسناد خاندانی بلکه هر برگه‌ای که حاوی اطلاعات نفیسی است، باید حفظ و نگهداری شود. این نکته را در تفاهم‌نامه‌ای که با دانشگاه‌ها امضا کرده‌ایم هم ذکر کردیم.

او با اشاره به رونمایی از چهار جلد تاریخ شفاهی در هفته گرامیداشت هشتادمین سال تاسیس کتابخانه ملی افزود: علاوه بر اسناد باید به بحث تاریخ شفاهی هم توجه ویژه‌ای کنیم. اساتید و دانشمندان بهترین راویان شفاهی در عرصه علم و دانش هستند که باید نسبت به گردآوری تاریخ شفاهی آنان اهتمام ورزیم.

همچنین در این نشست، سید حسن صدوق، رئیس دانشگاه شهید بهشتی نیز طی سخنانی گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی در بسیاری از کشورها از جمله ایران نقش مهمی در حفظ میراث فرهنگی ملت‌‎ها دارند، چراکه تاریخ حافظه جهان را به بشریت عرضه می‌کنند.

او با اشاره به فناوری جدید اطلاعات و فضای مجازی تاکید کرد: با گسترش فضای مجازی این گمان ایجاد شده که نقش کتابخانه‌ها و اسناد و جامعه تحت الشعاع قرار گرفته است. در حالیکه به گمان من این موج موقتی است و کسی از طریق اطلاعات موجود در فضای مجازی عالم نمی‌شود.

او ادامه داد: برای درک عمیق باید بر کتاب و اسناد متمرکز شد و از طریق می‌توان حقایق را کشف کرد.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: کسانی که در کتابخانه‌ها کار می‌کنند، کار بزرگی انجام می‌دهند. در تمام دنیا دانشمندان و پیشینه فرهنگی و نسخ خطی ایران شناخته شده است، بنابراین خودمان نیز باید قدردان این میراث گرانبها باشیم.

در انتهای این نشست اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ایران و سید صادق صدوق رئیس دانشگاه شهید بهشتی با یکدیگر تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

همچنین در حضور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از کتاب یادنامه دکتر خسرو بهرون رونمایی و تالار نفایس دانشگاه شهید بهشتی افتتاح شد.

همچنین حاضران از کتابخانه کودک و نوجوان این دانشگاه بازدید کردند.