زن در آئین های علوی


تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۸/۱۳ - ۷:۳۹:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۸/۱۳ - ۷:۴۱:۰
زن در آئین های علوی

پژوهشکده اسناد با همکاری انجمن زنان پژوهشگر تاریخ معاصر و اندیشگاه کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران نشست تخصصی "زن در آئین های علوی (اهل حق- کاکه یی و علویان)" را در تاریخ 7/5/1394 با سخنرانی جناب آقای دکتر مطلب مطلبی، یکی از پژوهشگران پژوهشکده اسناد برگزار کرد. 


این پژوهشگر حوزه تاریخ و اسناد تاریخی، پس از معرفی آیین های علوی مانند اهل‌حق، کاکه‌یی، علویان، شبك ها و نصيريان و وجوه اشتراک این آیین ها، پژوهش در مورد آئين هاي علوي را جزو آن دسته از موضوعاتي دانست كه كمتر مورد توجه مستشرقين و پژوهشگران داخلي واقع شده است. ایشان عامل اصلي در حاشيه ماندن و ناديده گرفته شدن اين آئين ها را ناشي از باور و اعتقادت پیروان آیین های علوی به حفظ "سر" دانست كه در این نوع آیین‌ها بازگو كردن سر و رموز آئين از گناهان بزرگ شمرده مي شود، و به دليل پايبندي زياد در حفظ اسرار آئين خويش، براي نويسندگان نا آشنا مانده است. 

دکتر مطلبی در ادامه به نتایج پژوهش‌های مستشرقین درباره منشاء و خاستگاه آیین های علوی اشاره کرده و مهمترین اصول اعتقادی این آئین ها را برمی‌شمرد که از آن جمله می‌توان به عقیده حلول خداوند در وجود بشر، اعتقاد به تناسخ (انتقال روح بعد از فوت از بدنی به بدن دیگر)، حیات پس از مرگ بر پایه اعتقادات تناسخی و حلولی، واجب بودن ازدواج، تک همسری، حرام بودن طلاق و ... اشاره کرد. این نشست تخصصی با تشریح برخی از آیین های علوی از جمله جمع و جمع خانه و پاسخگویی به سوالات مطرح شده به پایان رسید.