اولین نشست علمی آرشیو وب در کتابخانه ملی برگزار شد


تاریخ انتشار: ۱۳۸۹/۶/۱۶ - ۱۹:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۱۰:۱۳:۵۸
 اولین نشست علمی آرشیو وب در کتابخانه ملی برگزار شد
                     

اولين  نشست علمي آرشيو وب ملي صبح امروز با حضور علي اكبر اشعري مشاور فرهنگي رئيس جمهور و رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي  و جمعي از اساتيد دانشگاه و كارشناسان مراكز  علمي و اجرايي  حوزه آرشيو و فناوري اطلاعات  در كتابخانه ملي  برگزار شد.

مشاور فرهنگي رئيس جمهور در ابتداي اين نشست با اشاره به وظيفه گردآوري اطلاعات و منابع علمي در كشور گفت: در كتابخانه و آرشيو ملي ايران  به دنبال شناسايي راهكاري جديد براي گردآوري منابع فارسي و مرتبط با ايران  و  جهان هستيم  كه در اين  راه ،  گرد آوري منابع وب  از جمله دغدغه هاي ماست .  

رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي به آغاز پژوهش در كتابخانه ملي دررابطه با گرد آوري منابع ديجيتال  اشاره كرد و افزود: از سال 1388 و با توجه به اهميت اين مساله در كشور ؛ گروه پژوهش هاي فناوي  اطلاعات سازمان  به پژوهش و مطالعه درمورد امكان سنجي تشكيل آرشيو وب و بررسي تجارب كشور هاي ديگر در اين زمينه پرداخت كه اميدواريم در سال جاري بتواينم  نتايج اين تحقيقات را در اختيار پژوهشگران قرار دهيم .

اشعري برگزاي اين نشست را به عنوان اولين مرحله از ارائه گزارش به صاحب نظران و دريافت نظرات آنها دانست و افزود :اميدواريم با همكاري مراكز علمي و فرهنگي بتوانيم به زودي شاهد راه اندازي  آرشيو وب ملي در كشور باشيم  .

در ادامه اين مراسم خانم شادان پور رئيس گروه پژوهش هاي فناوري اطلاعات سازمان اسناد و كتابخانه ملي به بيان ويژگي هاي طرح تشكيل  آرشيو وب ملي پرداخت و افزود :بررسي ويژگي هاي وب همچون  پويايي و نا پايداري  آن و سرعت بالاي توليد محتوا و به خصوص توجه به اين امر كه بيش از 70 در صد مطالب موجود در وب عمر كمتر  از 4 ماه دارند موجب شد به ارائه طرحي پژوهشي  براي گرد آوري محتواي فارسي در  وب بپردازيم  .

وي همچنين  به تعريف آرشيو وب پرداخت و بر تدوين سياست هاي بومي شده براي راه اندازي اين آرشيو تاكيد كرد.در ادامه اين جلسه نيز  كارشناسان فني اين پروژه  به بيان ويژگي هاي معماري كلي و زير ساخت هاي مورد نياز آن پرداختند.

دكتر كاظم معتمد نژاد استاد دانشگاه و پدر علم ارتباطات كشورمان در اين جلسه تاسيس اين آرشيو را از جمله اقدامات مهم در سير حركت به سمت جامعه اطلاعاتي دانست و افزود :در اين راه با دو چالش مهم حقوقي و اخلاقي مواجه هستيم  كه توجه به  اصل آزادي اطلاعات و تصويب قانون مرتبط با آن از جمله راهكارهاي حل اين مسئله است .

وي همچنين ابراز اميدواري كرد با شناختي كه از آقاي اشعري و تلاش هاي وي در به نتيجه رساندن مباحثي همچون نام گذاري روز جهاني آزادي اطلاعات در كشور داريم به زودي شاهد راه اندازي اين آرشيو باشيم .

پژوهش هاي مرتبط با امكان سنجي اين پروژه و مسائل مهم در تدوين گرد آوري محتوا , استفاده از نظر كارشناسان وگروهاي علمي براي تدوين شاخص هاي اطلاعات مفيد وب و همچنين لزوم پيش بيني زير ساخت فني كار آمد براي اين آرشيو از ديگر مباحث مطرح شده توسط كارشناسان  در اين جلسه بود .