امضاء تفاهم نامه همکاری میان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و کتابخانه ملی اتریش


تاریخ انتشار: ۱۳۹۰/۱/۲۳ - ۱۹:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۹:۲۴:۵۰
 امضاء تفاهم نامه همکاری میان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و کتابخانه ملی اتریش

  

تفاهم‌نامه همكاري ميان سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران و كتابخانه ملي اتريش به امضاي سيدمحمد حسيني  وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - و يوهانا راخينگر - رييس كتابخانه ملي اتريش - رسيد

 

به گزارش سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران ، در اين مراسم، سيدمحمد حسيني - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - روابط فرهنگي ايران و اتريش را باسابقه توصيف كرد و متذكر شد: از دوره صفويه، روابط سياسي تهران – وين ايجاد شد و در ادامه به تبع آن، روابط فرهنگي نيز شكل گرفت و براي اولين‌بار اتريشي‌ها از طريق قالي‌هاي ايراني با هنر، ظرافت و خلاقيت ايراني‌ها آشنا شدند و در ادامه نيز حجم زيادي از كتاب‌هاي نويسندگان، شاعران و دانشمندان ايراني در كتابخانه‌هاي آن‌ها قرار گرفت و هم‌اكنون در كتابخانه دانشگاه وين بيش از 40هزار نسخه خطي فارسي موجود است.

وي افزود: از سويي، انجمن فرهنگي ايران و اتريش از بعد از پايان جنگ جهاني دوم راه‌اندازي شد و همه اين اقدامات در جهت گسترش روابط فرهنگي ايران و اتريش بوده است و با توجه به اين محاسبات فرهنگي اميد مي‌رود كرسي زبان و ادبيات فارسي در دانشگاه وين احيا شود.

وزير ارشاد در ادامه به حضور بيش از 300هزار مسلمان در اتريش اشاره و عنوان كرد: مسلمانان همواره در اتريش از آزادي عمل برخوردار بوده‌اند و دين اسلام نيز در قانون اساسي اين كشور مورد تأييد قرار گرفته است؛ بنابراين ضرورت دارد به جاي ترويج اسلام‌هراسي و اسلام‌ستيزي، به گفت‌وگوي بين اديان كمك شود.

عضو هيأت امناي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ابراز اميدواري كرد: اين گفت‌وگوها و تعامل‌هاي فرهنگي استمرار پيدا كند و گامي در جهت معرفي بيش‌تر ايران در اتريش باشد.

حسيني گفت: امضاي تفاهم‌نامه همكاري بين كتابخانه ملي ايران و اتريش نشان از سطح بالاي روابط فرهنگي تهران – وين دارد و ما از هنرمندان و نويسندگان اتريشي در جشنواره‌ها و برنامه‌هاي فرهنگي ايران دعوت به عمل مي‌آوريم.

در ادامه اين مراسم، يوهانا راخينگر - رييس كتابخانه ملي اتريش - با ابراز خوشحالي از حضور در تهران، متذكر شد: از اين‌كه تفاهم‌نامه همكاري را با ايران امضا مي‌كنيم، خوشحال هستيم چون اين تفاهم‌نامه مي‌تواند زمينه‌ساز فعاليت‌هاي بيش‌تر در آينده شود.

وي افزود  اميدواريم كه نسخ خطي موجود زبان فارسي در دانشگاه‌هاي اتريش به نمايش دربيايند. اين تفاهم‌نامه خواستار انتقال تجربه‌ها در حوزه علوم كتابداري و نشر ديجيتال شده است.

سپس حسيني و راخينگر به پرسش‌هاي خبرنگاران پاسخ دادند. يوهانا راخينگر در پاسخ به سؤالي مبني بر چگونگي ميزان توجه به نسخ خطي ايراني عنوان كرد: ما از 150 سال پيش به اين طرف، آثار خطي ايران را جمع‌آوري، نگه‌داري و حفاظت كرده‌ايم.

او در ادامه به ارائه توضيحاتي درباره كتابخانه ملي اتريش پرداخت و از كتابخانه ملي اتريش به عنوان نماد هويت ملي سرزمينش ياد كرد و با تأكيد بر سابقه كهن اين كتابخانه، كتاب‌هاي موجود در اين كتابخانه را ارزشمند و ابراز اميدواري كرد كه نمايشگاهي از آثار خطي ايرانيان در وين و نمايشگاهي از آثار اتريشي در تهران برپا شود.

رييس كتابخانه ملي اتريش با اعلام آمادگي براي استقبال و ميزباني نويسندگان و هنرمندان ايراني گفت كه براي شناخت بيش‌تر فرهنگ و تاريخ و مردم ايران، نويسندگان و هنرمندان اتريشي را به تهران اعزام مي‌كند.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز با استقبال از اظهارات راخينگر، به رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در وين اشاره كرد و متذكر شد: رايزني فرهنگي ايران در وين مانند گذشته به گسترش همكاري‌ها و فعاليت‌هاي فرهنگي ايران و اتريش كمك خواهد كرد.

سفير اتريش در ايران هم  با اعلام اين موضوع كه اتريش در برقراري ارتباط فرهنگي و سياسي با ايران تحت فشار هيچ كشوري نيست گفت : ما آماده هر گونه ارتباط فرهنگي با ايران هستيم و در ايجاد روابط فرهنگي و سياسي با ايران، تحت فشار هيچ كشوري قرار نداريم و نخواهيم گرفت . 

وي افزود :  انجمن فرهنگي ايران در اتريش فعاليت دارد و ما روابط فرهنگي خوب و مستمري طي سال‌هاي اخير داشته‌ايم كه توانسته  در جهت معرفي فرهنگ ايران به علاقه‌مندان گامهاي مهمي بردارد .  

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز با اشاره به تجليل از فراگنر در رايزني فرهنگي ايران در اتريش، از برپايي هفته فرهنگي ايران در پايتخت اتريش طي سه ماهه اول سال جاري خبر داد و ابراز اميدواري كرد، فعاليت‌هاي فرهنگي، هفته‌هاي فرهنگ و مناسبت‌هاي فرهنگي بين دو كشور بيش از گذشته گسترش پيدا كند.

حسيني همچنين در پاسخ به سوال ديگري مبني بر تاثير تحريم ها بر روابط فرهنگي ايران با ساير كشورها، گفت: از ابتداي دولت دهم، رويكرد فرهنگي را در داخل توسعه و در عرصه جهاني ساماندهي كرده ايم و تلاش هاي زبادي براي حضور ايران در عرصه هاي فرهنگي مختلف در آن سوي مرزها انجام داده ايم. و در آينده نيز اين روابط بسيار گسترش خواهد يافت .