اسناد تاریخ شفاهی اشغال ایران در جنگ جهانی دوم در کتابخانه ملی ایران


تاریخ انتشار: ۱۳۹۰/۶/۲۶ - ۱۹:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۹:۱۰:۱۵
اسناد تاریخ شفاهی اشغال ایران در جنگ جهانی دوم در کتابخانه ملی ایران
نمايشگاه " خاطره هايي از جنگ جهاني دوم" به مناسبت سالروز اشغال ايران در جنگ جهاني دوم افتتاح شد.
نمايشگاهي با عنوان "خاطره هايي از جنگ جهاني دوم" با حضور دكتر اسحق صلاحي رياست محترم سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران و به مناسبت سالروز اشغال ايران در جنگ جهاني دوم گشايش يافت.
در اين نمايشگاه 13 مصاحبه مربوط به اسناد تاريخ شفاهي ايران و حضور ارتش بيگانه در ايران در زمان جنگ جهاني دوم به نمايش گذاشته شده است. تاريخ شفاهي از سوي افرادي نقل شده است كه در زمان وقوع جنگ جزو نظاميان ارتش و يا از شاهدان عيني رخدادهاي جنگ در ايران بودند.
قديمي ترين مصاحبه مربوط به دكتر امير شاپور زندنيا، دكتر غلامحسين بيگدلي و دكتر محمود شروين است كه در سال 1373 انجام شده و مصاحبه دكتر عبدالرحيم جعفري و دكتر عنايت الله رضا در سال 1386 از جديدترين اسناد مربوط به تاريخ شفاهي جنگ جهاني دوم نمايش داده شده در اين نمايشگاه مي باشد.
حمله متفقين به آبادان، غرق شدن كشتي پلنگ در آبادان؛ وضعيت بهداشت و سلامت در جامعه؛ شورش افسران نيروي هوايي؛ ايجاد قحطي در اصفهان توسط متفقين؛ خروج رضاشاه از ايران؛ تلاش برخي افسران براي بازسازي بخش هايي از ارتش؛ مقابله با حضور نيروهاي متفقين در خيابان‌هاي تهران؛ نامة رضاشاه به روزولت و درخواست رعايت بي¬طرفي ايران؛ بازداشت اشخاص با نفوذ تحصيلكرده ايراني توسط متفقين؛ جوشش غرور افسـران ايراني در برابر نظاميان آمريكايي و فروپاشي ارتش ايران از جمله موضوعات مصاحبه هاي مربوط به تاريخ اشغال ايران در جنگ جهاني دوم مي باشد.
علاقمندان مي توانند تا 15 مهر ماه از اين نمايشگاه بازديد فرمايند.