اسناد افتخار در گنجینه اسناد ملی ایران


تاریخ انتشار: ۱۳۹۰/۷/۲ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۹:۷:۴۸
اسناد افتخار در گنجینه اسناد ملی ایران

گزارش تصويري

دومين نمايشگاه اسناد دفاع مقدس با عنوان «اسناد افتخار» در سازمان اسناد و كتابخانه ملي  ايران  گشايش يافت.

  به گزارش  سازمان اسناد و كتابخانه ملي  ايران در اين نمايشگاه كه با همكاري هشت نهاد فعال دوران دفاع مقدس برپا شده حدود250سند از آن دوران در معرض ديد عموم قرار گرفته است.
 دكتر اسحاق صلاحي، رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در آيين افتتاحيه اين نمايشگاه كه صبح امروز(3 مهر 1390) در گنجينه اسناد ملي ايران آغاز به كار كرد گفت: جنگ‌هاي بسياري در سراسر دنيا رخ داده كه فقط نماد كوچكي از آنها را براي مناسبت‌هاي ديپلماسي به نمايش مي‌گذارند در حالي كه وجب به وجب خاك ايران گوياي حماسه‌ آفريني‌هاي رزمندگان در دوران هشت سال دفاع مقدس است.
وي ادامه داد: ثبت اسناد به دقت بسياري نياز دارد همان طور كه بايد با وسواس از تحريف تاريخ در گذر زمان جلوگيري كرد بايد دقت شود هر آنچه گفته و نوشته شده به عنوان سند افتخار در اختيار ملت ايران قرار گيرد.
وي با اشاره به كتاب «رويارويي استراتژي‌ها» كه در آمريكا به چاپ رسيده و بيانگر نقش آمريكا در طراحي پادگان‌هاي نظامي براي حفظ منافعش در سال‌هاي قبل از انقلاب است، افزود: امروز استراتژي‌هاي بسياري به كار مي‌روند اما رزمندگان و شهداي ما بزرگ ترين مديران استراتژي بوده‌اند كه استراتژي برد واقعي را به اثبات رساندند.
  در ادامه اين مراسم سردار احمد سوداگر ، رييس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس  به بيان ويژگي هاي اين نمايشگاه پرداخت و خاطرنشان كرد:  توجه ويژه به اسناد دوران دفاع مقدس هدف پيش روي مراكز اسنادي  و  اسناد، شرف ملي هر ملت است و اغلب اسناد به جاي مانده از دوران دفاع مقدس گوياي سختي‌هايي است كه ملت ايران در سال‌هاي 1359 تا زمان پذيرش قطعنامه براي حفظ آرمان هاي خود متحمل شده‌اند.
 وي افزود در طول 20 سال گذشته، بررسي وسيع ميداني در حوزه دفاع مقدس صورت گرفته كه مي‌توان گفت براساس گفتمان‌ها و رفتارهاي متفاوت، كتاب‌ها، فيلم‌ها و نمايش‌هايي عرضه شده‌اند كه گوياي ماهيت اساسي و اصلي دفاع مقدس نبوده‌اند.
وي با اشاره به اين‌كه اسناد به عنوان شرف ملي هر ملت است تصريح كرد: آمار و ارقام نشان مي‌دهند كه در طول هشت سال جنگ تحميلي عراق عليه ايران 218 هزار نفر به شهادت رسيدند. حال آنكه تصادفات 10 سال اخير كشور گوياي كشته ‌شدن 235 هزار نفر بوده است. اين در حالي است كه گويش‌هاي متفاوت ما درباره جنگ تحميلي عراق عليه ايران چنان است كه گويا چند ميليون نفر شهيد شده‌اند.
 سردار سوداگر با اشاره به وارونه نشان دادن‌ برخي از واقعيت‌هاي دوران دفاع مقدس در كتاب‌ها و فيلم‌هاي مرتبط با اين عرصه يادآور شد: هيچ بخشي گوياي توانمندي مديريت دفاع مقدس نبوده است و فقط به سطوح پايين و به صورت ساده و پيش پا افتاده پرداخته شده است، در حالي كه اغلب اسناد به جاي مانده از دوران دفاع مقدس گوياي سختي‌هايي است كه ملت ايران در سال‌هاي 1359 تا زمان پذيرش قطعنامه براي حفظ آرمان ها متحمل شده‌اند.
در پايان اين مراسم نمايشگاه اسناد افتخار دفاع مقدس با حضور سرداران سپاه و اميران ارتش جمهوري اسلامي در ساختمان گنجينه سازمان اسناد و كتابخانه ملي افتتاح شد و همچنين در حاشيه اين نمايشگاه غرفه‌هاي كتاب‌هايي از ناشران حوزه دفاع مقدس توسط پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس برپا شده‌اند.
 اين نمايشگاه از سوم تا پنجم مهر از ساعت 9تا16در ساختمان گنجينه اسناد ملي سازمان اسناد و كتابخانه‌ ملي واقع در بزرگراه شهيد حقاني نبش خيابان كوشا پذيراي علاقه مندان است.