اختتامیه نمایشگاه اسناد افتخار در گنجینه اسناد ملی ایران


تاریخ انتشار: ۱۳۹۰/۷/۴ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۹:۶:۳۴
 اختتامیه نمایشگاه اسناد افتخار در گنجینه اسناد ملی ایران

اختتاميه نمايشگاه افتخار در گنجينه اسناد ملي ايران نمايشگاه "اسناد افتخار" كه در بر گيرنده اسنادي از دوران دفاع مقدس بود، امروز در گنجينه اسناد ملي ايران به كار خود پايان داد.
به گزارش سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران، دومين نمايشگاه اسناد دفاع مقدس با عنوان "اسناد افتخار" صبح امروز (5 مهر 1390) با حضور دكتر اسحق صلاحي رياست محترم سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران، اميردريادار علي شمخاني رئيس مركز مطالعات راهبردي نيروهاي مسلح ، سردار احمد سوداگر ريئس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس، امير سرتيپ سيفي رئيس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس ارتش و جمعي ديگر از مقامات لشگري و كشوري در ساختمان گنجينه اسناد ملي ايران به كار خود پايان داد.
دكتر صلاحي در آيين اختتاميه نمايشگاه با گرامي‌داشت ياد و خاطره شهيدان هشت سال دفاع مقدس، گفت : اميدوارم سال آينده بتوانيم نمايشگاه "اسناد افتخار" را در مراكز دانشجويي و دانشگاه‌ها برپا كنيم تا از اين اسناد به صورت مطلوب بهره‌برداري شود.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران در ادامه صحبت هاي خود از جنگ تحميلي به عنوان دومين پاراديم بعد از انقلاب اسلامي ياد كرد و افزود: قاعده بازي و صحنه جنگ را ديگران تعريف مي‌كردند و سخت‌تر از آن اين بود كه ما در كشورمان طبق قاعده آنها بجنگيم. قاعده و قوانين بازي جنگ و ميدان جنگ در جنگ تحميلي تغيير كرد و امام خميني(ره)، مردم و مجاهدان توانستند با قواعد خودي جنگ را كنترل و ميدان داري كنند.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران در پايان صحبت هاي خود به وجود 60 كانتينر سند در ر رياست جمهوري اشاره كرد و افزود: اين اسناد درباره دوران نخست وزيري است كه مي‌توان با جمع‌آوري، فهرست‌نويسي آن را براي همگان در گنجينه اسناد ملي ايران نگهداري كرد .
دكتر صلاحي ابراز اميدواري كرد كه سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران بتواند با همكاري سازمان ها و نهادهاي نظامي و غيرنظامي از ظرفيت ها و پتانسيل جمع آوري، ثبت، نگهداري و فهرستنويسي اسناد دفاع مقدس استفاده و فرصتي براي پژوهش و تحقيق پژوهشگران و محققان فراهم كند.
در ادامه اين مراسم دكتر شمخاني رئيس مركز مطالعات راهبردي نيروهاي مسلح نمايشگاه اسناد افتخار را دومين كار ارزنده‌ سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران و پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس دانست و افزود : در حال حاضر انتقال مفاهيم دفاع مقدس به شكل آكادميك در دانشگاه‌ها توسط سردار سوداگر صورت گرفته و كار خوبي است و كار دوم تنظيم اسناد موجود در جنگ است كه با همكاري مجدانه آقاي صلاحي مي‌تواند بهتر از كار اول باشد.
شمخاني افزود: اصولاً انديشه نظامي موضوعي بوده كه قبل از تاريخ باستان آغاز شده است و فيلم‌هاي تاريخي در قالب فيلم‌هاي سينمايي و مستند وجود دارد، مستندي كه انسان دوران قبل از باستان را در مقابله با موانع طبيعي و انساني را به تصوير مي‌كشد.
وي خاطرنشان كرد: هيچ سندي از آن دوران در دست نيست و نخستين اسناد بشري مربوط به دوره آغاز تاريخ است.
شمخاني با اشاره به ظرفيت هاي اسناد جنگ آوري ايراني و اسلامي افزود: متاسفانه ما در تنظيم نظريه ضعيف و سطحي عمل كرده ايم، به عنوان مثال حضرت علي (ع) از دوران صدر اسلام و در معيت پيامبر اكرم(ص)، در برقراري حكومت اسلامي، بعد از رحلت پيامبر و دوران حكومت و ولايت خويش در غزوه ها و جنگ هاي زيادي حضور داشتند ولي هيچ كدام از اسناد اين دوران به صورت آكادميك نظامي تدوين و تدريس نشده است.
وي خاطرنشان كرد: جمع‌آوري اسناد كار ارزنده‌اي است، اما همه جنگ در اسناد نيست و اسناد جمع‌آوري شده همه اسناد جنگ نيستند؛ لذا بايد نظر دشمن را در اين فرصت ايجاد شده نسبت به كشور خودمان جمع‌آوري كنيم.
شمخاني ادامه داد: نوع نگاه عراقي‌ها نسبت به جنگ بايد از خود آنها استخراج شود و در ادامه دولت‌هايي كه در جنگ عليه ايران با عراق همكاري‌هايي داشتند اسناد آن جمع‌آوري و تنظيم شود.
وي با تأكيد بر بيان كردن جنگ تحميلي به نقل از عراقي‌ها گفت: اگر جنگ به نقل از عراقي‌ها مطرح شود، آنچه را كه در دفاع مقدس عليه ملت ايران رخ داده بيان كنند، ملموس‌تر است. محل توقف در جمع‌آوري اسناد زماني است كه تمام اسناد را درست تنظيم كنيم تا تصوير كامل‌تري براي ما فراهم شود.
دريادار شمخاني با اشاره به ركورددار بودن عراق در جنگ گفت: عراق در جنگ تحميلي در آغاز جنگ شيميايي، جنگ عليه نفتكش ها، شهر نشين ها و غير نظاميان ركورددار بوده است و دريافت اسناد جنگ تحميلي عراق عليه ما از قبل جنگ در مراحل طراحي، چگونگي عمليات ها، علت ركود و پشتيباني مي تواند نكات مهم و ملموس تري را براي ما مشخص و روشن سازد.
وي خاطرنشان كرد: تعداد شهداي ايران كه در دوران دفاع مقدس و رويارويي با دشمن به شهادت رسيدند با شهدايي كه در شهرها و بمباران‌ها شهيد شدند، متفاوت است؛ ما در دوران دفاع مقدس 100 هزار رزمنده شهيد داشتيم، اين در حالي است كه رسانه‌هاي بيگانه به دروغ مي‌گفتند در 8 سال جنگ ايران، امواج انساني را به كار گرفته است.
دريادار شمخاني راه جلابخشي تاريخ را در هاون نقد كوبيدن دانست و گفت: 8 سال دفاع مقدس و مفهوم اين تقدس نقد ناپذيري نيست و هرآنچه نقد ناپذير باشد ناماندگار خواهد بود، البته نبايد در اين راه در دام ديگراني كه در پي برخي پرسش هاي بيگانگان هستند، بيفتيم.
در پايان اين مراسم از دست اندركاران برگزاري نمايشگاه، اميرحسن فيضي رئيس حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس ارتش، علي‌اصغر انصاري، علي‌‌اكبر دري،‌ منصور كمالي، غلامرضا عزيزي، بهناز زرين كلكي، امير محمدزاده، علي غفاري، محمدعلي شفيعي و فرامرزي تجليل شد.