برگزاری جلسه انجمن دوستی ایران و ویتنام در کتابخانه ملی


تاریخ انتشار: ۱۳۹۰/۷/۱۷ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۹:۲:۳۴
برگزاری جلسه انجمن دوستی ایران و ویتنام در کتابخانه ملی

جلسه انجمن دوستي ايران و ويتنام در سازمان اسناد و كتابخانه ملي برگزار شد.
به گزارش سازمان اسناد و كتابخانه ملي، سفير ويتنام به اتفاق انجمن دوستي ايران و ويتنام از كتابخانه ملي بازديد و با دكتر اسحق صلاحي رئيس، مشاوران و معاونين سازمان اسناد و كتابخانه ملي ج. ا. ا. ديدار و تبادل نظر كردند.
در اين جلسه كه يچان تيرونگ خان سفيرجمهوري ويتنام در ايران، دانگ نولوي رئيس هيات و رئيس انجمن دوستي ويتنام و ايران، كمال سجادي عضو شوراي مركزي انجمن حضور داشتند، دكتر صلاحي با اشاره به رياست كتابخانه ملي به عنوان رئيس كتابخانه هاي عضو اكو گفت: با توجه به غناي فرهنگي ايران و نقش ايران در باروري فرهنگي و تمدن منطقه، مي توان ايران را به عنوان پل ارتباطي بين آسيا و اروپا دانست.
وي به نقش ديپلماسي فرهنگي اشاره كرد و افزود: در مبادلات اقتصادي، سياسي و فرهنگي ديپلماسي اقتصادي، سياسي هميشه كارساز نيست و ديپلماسي فرهنگي كه ارتباط بين ملت هاست كارايي بيشتري دارد.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي از وجوه مشترك دو ملت ايران و ويتنام به عنوان عامل پيوند فرهنگي دو ملت ياد كرد و ادامه داد: ايران و ويتنام همواره به فرهنگ بومي خود پايبند بوده و براي حفظ آن مبارزه كرده اند.
وي افزود: تئوري هاي جديد اجتماعي و اقتصادي تاكيد دارند كه فرهنگ آسيا با انسجامي كه به همراه دارد مي تواند در برابر فرهنگ غرب خودنمايي كند.
دكتر صلاحي هم چنين آمادگي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ج. ا. ا. را براي امضاء تفاهم نامه فرهنگي بين سازمان اسناد و كتابخانه ملي با اسناد ملي و آرشيو ويتنام، برپايي نمايشگاه مشترك از اسناد و كتابهاي منتشر شده، تبادل كتاب و تصاوير اسناد و نسخ خطي، ثبت آثار فرهنگي مشترك در حافظه جهاني يونسكو، انتقال تجارب سازمان در زمينه مرمت اسناد و نسخ خطي و برگزاري كارگاه هاي آموزشي در ايران اعلام كردند.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي هم چنين به برخي از اسناد موجود در كتابخانه ملي با موضوع ويتنام از جمله خبر پخش شده از راديو شيراز در مورد ويتنام در 50 سال پيش، متن بيانات جانسون رئيس جمهور امريكا در مورد ويتنام در 45 سال گذشته، توجيهات جانسون در كنفرانس 28 ژوئيه 1965 در خصوص جنگ ويتنام، شرح حال زندگي تران وان هونگ نخست وزير ويتنام و تران جان وزير امور خارجه ويتنام، اعلاميه دانشجويان ايران در خارج از كشور در سال 1967 درباره حنگ ويتنام ، اظهارات رئيس هيأت نمايندگي امريكا در موردصلح در پاريس، اعلاميه دانشجويان ايران در خصوص جنگ ويتنام، گزارش سفارت ايران و پكن در مورد اوضاع اقتصادي ويتنام در 50 سال گذشته اشاره كرد كه مي تواند منابع مهمي براي مطالعه و پژوهش محققان دو كشور باشد.
وي همچنين بر ايجاد اتاق مشترك بين سازمان اسناد و كتابخانه ملي ج. ا. ا. و سازمان آرشيو اسنادي و كتابخانه ملي ويتنام و تعامل فرهنگي ميان دو كشور تاكيد كرد.
دانگ نولوي رئيس هيات و رئيس انجمن دوستي ويتنام و ايران نيز با اشاره به علاقه و آگاهي مردم ويتنام از ايران و فرهنگ ايراني گفت: چون ويتنام در زبان فارسي مشكل دارد، مي توانيم با تبادل دانشجو و مسلط شدن به زبان دو كشور مسائل فرهنگي في مابين را بهتر درك كنيم.
هم چنين سجادي عضو شوراي مركزي انجمن دوستي ايران و ويتنام با اشاره به تفاهم فرهنگي دو كشور در انتشار كتاب و تهيه بانكهاي اطلاعاتي، از ترجمه و نشر كتابي با موضوع شاعران ايراني توسط اين انجمن خبر داد و افزود: ايجاد كرسي زبان فارسي و اتاق ايران در ويتنام و ترجمه كتابي از اسطوره هاي ويتنامي به زبان فارسي از ديگر فعاليت هاي انجمن مي باشد كه مي تواند در شناخت فرهنگ دو كشور موثر باشد.
وي هم چنين به وجود اسنادي قديمي در سازمان اسناد ويتنام اشاره كرد كه قدمت نام و وجود خليج فارس را بارديگر به اثبات مي رساند.
در پايان اين جلسه مقرر شد در سال 91 توافقنامه اي بين سازمان اسناد و كتابخانه ملي ج. ا. ا. با سازمان آرشيو اسنادي و كتابخانه ملي ويتنام امضاء و در سال 92 به مناسبت چهلمين سال ارتباط و دوستي دو كشور مراسم يادبودي برگزار شود.